Το κράτος έχει συνέχεια μόνο για τις «Πρέσπες»

Με αυτές τις αντιλήψεις δεν θα διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους, αλλά, πουλώντας σκοταδισμό, ένα καλύτερο μέλλον για τους χορηγούς τους, τους έχοντες και κατέχοντες

Δημήτρης Χρήστου 24/07/2019 | 15:42

Μετά την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο πρόεδρος της Ν,Δ, Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η συμφωνία θα γίνει σεβαστή από την επόμενη (δική του) κυβέρνηση επειδή το κράτος έχει συνέχεια. Τελικά, η μόνη συνέχεια που έχει αυτό το κράτος, κατά την κυβέρνηση της Ν.Δ., είναι η συγκεκριμένη συμφωνία κι ας αποκλήθηκε προδοτική.

Σε όλα τα άλλα, αυτό το κράτος δεν έχει καμία ανάγκη συνέχειας. Δεν έχει ανάγκη συνέχειας το ασφαλιστικό σύστημα που εξυγιάνθηκε από την κυβέρνηση σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε χρειάζεται δημόσια επικουρική ασφάλιση!

Δεν έχει ανάγκη η Παιδεία από τους νέους διορισμούς καθηγητών και δασκάλων. Δεν έχει ανάγκη από νέες σχολές και ερευνητικά κέντρα. Δεν έχει ανάγκη σεβασμού του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο κι αυτό θα ανατεθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δεν έχει ανάγκη το φορολογικό σύστημα από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Δεν έχει ανάγκη η δημόσια τηλεόραση από ανεξάρτητη λειτουργία όπως και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, που λειτουργεί μέχρι να τοποθετηθεί νέα διοίκηση με κομισάριους.

Δεν έχει συνέχεια στο ζήτημα της μετανάστευσης με αρμόδιο υπουργείο, για το οποίο σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Ε.Ε. διαθέτει και επίτροπο και μάλιστα Έλληνα, όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Δεν έχει ανάγκη η χώρα από Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Θα εκσυγχρονιστεί επιστρέφοντας στην εποχή της βρετανικής Πάουερ και η δημόσια εταιρεία υδάτων θα διακτυνιστεί στο παρελθόν, στην εποχή της αμερικανικής Ούλεν!

Δεν έχει συνέχεια το κράτος μας στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών του. Η αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο τίθεται σε ισχύ.

Δεν έχει ανάγκη η χώρα μας, την οποία θέλουν να εκσυγχρονίσουν, από διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Έχει όμως νέο δόγμα; Πατρίδα και θρησκεία, όπως έγραψε πρόσφατα στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Εστία». Απάλειψαν την οικογένεια για να μην παραπέμπει στο σλόγκαν της χούντας της 21ης Απριλίου. Με αυτές τις αντιλήψεις κι αυτές τις αποφάσεις δεν θα διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους, αλλά, πουλώντας σκοταδισμό, ένα καλύτερο μέλλον για τους άρχοντες, τους χορηγούς, τους έχοντες και κατέχοντες.

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr