Newsroom

Newsroom

Το κράτος αποφάσισε ότι…πέθανε και του έκοψε τη σύνταξη αφήνοντάς τον χωρίς ευρώ (βίντεο)

Το ελληνικό κράτος θεωρεί ότι έχει πεθάνει και δεν του έχει δώσει τη σύνταξή του από τον περασμένο Οκτώβριο. Ο…

tou ekopsan ti suntaksi giati ton pethanan.w l

Το ελληνικό κράτος θεωρεί ότι έχει πεθάνει και δεν του έχει δώσει τη σύνταξή του από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο 75χρονος Κωνσταντίνος Μανωλάς του Εμμανουήλ ζει στη Ρόδο. Το ελληνικό κράτος το αρνείται! Γι αυτό άλλωστε και του έκοψε τη σύνταξη από τον περασμένο Οκτώβριο… Ο λόγος; Μια συνεπωνυμία.

Κι από εδώ, αρχίζει ο Γολγοθάς ενός 75χρονου συνταξιούχου.

«Αδυνατώ να πιστέψω αυτό που μου συμβαίνει. Το λάθος το κατανοώ. Με μπέρδεψαν με άλλον συνταξιούχο που είχε αποβιώσει κι είχε το ίδιο όνομα και το ίδιο επίθετο και έκοψαν και τη δική μου σύνταξη. Γιατί όμως τώρα εγώ πρέπει να μπω σε τέτοια διαδικασία; Γιατί πρέπει να διορθώσω εγώ και να αγωνιώ ένα λάθος που οι ίδιοι έκαναν στο γενικό λογιστήριο του κράτους;  Με είχαν διαβεβαιώσει ότι στις 22 Νοεμβρίου θα έπαιρνα κανονικά τη σύνταξή μου. Μέχρι σήμερα δεν έχω εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Τους εξήγησα ότι έχω υποχρεώσεις να πληρώσω και να ανταποκριθώ και επειδή είχα και λίγο αυστηρό τόνο, αφού είχα αγανακτήσει, μου έβαλαν κι από πάνω και τις φωνές. Τώρα με διαβεβαίωσαν και πάλι ότι τον Δεκέμβριο θα με πληρώσουν τη σύνταξη και τα καθυστερούμενα. Για να δούμε…», λέει ο 75χρονος στην εφημερίδα «Ροδιακή».

 

Για το θέμα εξέδωσε καταγγελία ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Δωδεκανήσου και ο πρόεδρός του κ. Νίκος Παπαεμμανουήλ, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Ο Σύνδεσμος πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου Νομού Δωδεκανήσου, διαμαρτύρεται έντονα, για την αναλγησία του ελληνικού κράτους. 

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σταμάτησε να καταβάλλει τη σύνταξη στο μέλος μας Μανωλά Κώστα του Εμμανουήλ, γιατί όπως πληροφορηθήκαμε τον θεώρησε αποθανόντα, ενώ ο εν λόγω υπάλληλος συνταξιούχος έχει καταγραφεί στην Τράπεζα που έχει δηλώσει να του κατατίθεται η σύνταξή του. Μάλλον όπως μάθαμε, κάποιος άλλος συνταξιούχος από άλλη περιοχή της χώρας μας με το ίδιο ονοματεπώνυμο, έχει φύγει από τη ζωή. 

Ο κάθε συνταξιούχος εκτός από το ονοματεπώνυμο έχει το δικό του Α.Φ.Μ., έχει το δικό του Α.Μ. Σύνταξης, έχει το δικό του ΑΜΚΑ και τη δική του τράπεζα. Όλα αυτά αγνοήθηκαν και θεώρησαν το μέλος μας πεθαμένο. Σε μια εποχή ηλεκτρονικού πολιτισμού δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη. Έγινε το λάθος προσπαθήσαμε και προσωπικά και μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας να διορθώσουμε το λάθος και να καταβληθεί η σύνταξη.

Δυστυχώς και παρά την διαβεβαίωση του δ/ντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ότι σύντομα θα επανορθωθεί το μοιραίο λάθος, ο συνταξιούχος μέλος μέχρι σήμερα δεν πήρε τη σύνταξή του. Έχει να πάρει σύνταξη από το Σεπτέμβριο μήνα μέχρι σήμερα.

Όταν το κράτος πρέπει να εισπράξει, τότε οι Νόμοι λειτουργούν με ταχύτητα και σου παίρνουν και τόκους υπερημερίας. Όταν όμως σου χρωστά τότε τα γρανάζια της κρατικής μηχανής υπολειτουργούν…»

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…