Κράτος αναξιόπιστο και «θανάσιμο»

Η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να κάνει ούτε το πιο βασικό πράγμα: Να ποινικοποιήσει το συγχρωτισμό στις εκκλησίες.

5119345

Καθώς η πανδημία μπαίνει στο στάδιο του υπαρκτού κινδύνου, εννοώντας πως πλέον είμαστε όλοι εξίσου πιθανό να νοσήσουμε, με τα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς και τον αριθμό των υγειονομικών να παραμένει «βαλτωμένος», η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να κάνει ούτε το πιο βασικό πράγμα: Να ποινικοποιήσει το συγχρωτισμό στις εκκλησίες.

Ο μητροπολίτης που συμμετείχε στην ακολουθία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, σε μία εκκλησία κατάμεστη, βρέθηκε θετικός στο κορονοϊό. Η δε Θεσσαλονίκη μετρά πάνω από 800 κρούσματα, αλλά οι εκκλησίες παραμένουν ανοιχτές για «κατά συνείδηση και κατά μόνας προσευχή».

Το κράτος επέλεξε να μη δημιουργήσει εχθρούς, δημιουργώντας, στον αντίποδα, ασθενείς. Και, μάλιστα, τι ασθενείς! Χωρίς ΜΕΘ, γιατρούς, νοσηλευτές και υποδομές στα νοσοκομεία. Πρόκειται για μία έκρυθμη κατάσταση που επηρεάζει ολόκληρη τη νοσοκομειακή κοινότητα. Σε νοσοκομεία αναφοράς μειώθηκε ο αριθμός των χειρουργείων έως και 80%, ενώ ασθενείς και υγειονομική κυριολεκτικά βασανίζονται, οι μεν από τις ελλείψεις, κυρίως του προσωπικού και οι δε, από τη φυσική εξόντωσή τους.

Χωρίς ωράρια, χωρίς ύπνο, χωρίς καν να πληρώνονται έστω τις υπερωρίες. Με φιλότιμο δεν επέζησε κανείς…
Ίσως η κυβέρνηση να νομίζει ότι ο θεός μας υποβάλλει σε δοκιμασίες, όπως στην Παλαιά Διαθήκη, με τον καταυλισμό, ας πούμε, ή με τα Σόδομα και τα Γόμορα. Με τόση προσπάθεια που έχουν καταβάλει να μας πείσουν ότι είναι οι υπερασπιστές της ορθοδοξίας ενάντια στους άθεους κι αστεφάνωτους αριστερούς πρωθυπουργούς, ναι, είναι πιθανό και να πιστεύουν πως ο εκδικητικός θεός μας δοκιμάζει.

Γι’ αυτό και κρατάνε ακόμα ανοιχτές τις εκκλησίες, να φανεί ποιοι είναι οι καλοί χριστιανοί και ποιοι όχι. Στην επόμενη πίστα, θα βάλουν πατεράδες να σκοτώσουν τους πρωτότοκους γιους, ας πούμε.

Ίσως, πάλι, να μην έχουν τον φόβο του θεού, αλλά της εκκλησίας. Τι σας λέω τώρα; Το αυτονόητο, θα πείτε. Αλλά κάπου φαίνεται να πυκνώνει το σκοτάδι όσο περνάει ο καιρός κι εμείς έχουμε μπλέξει με ανάλγητους, που αφήνουν εκτεθειμένα τα παιδιά στα σχολεία της πανδημίας, αλλά δε λένε να πάρουν μία υπεύθυνη απόφαση για τις εκκλησίες. Ο κόσμος, οι πιστοί, δε θα χάσουν την πίστη του αν δεν τους ευλογήσει μητροπολίτης που κατέληξε κι όλα να ασθενήσει, ο άνθρωπος. Η Κεραμέως, πιθανότατα, θα χάσει το υπουργείο της και ο Μητσοτάκης ψηφοφόρους.

Η ίδια η Ιερά Σύνοδος θα έπρεπε να είχε πάρει την απόφαση, πόσο κοστίζει πια μία σωστή απόφαση; Γιατί η λάθος κοστίζει πάνω από 2.000 κρούσματα. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έχουν γίνει στη διακυβέρνηση αυτής της χώρας (διαχρονικά), ήταν ο μη διαχωρισμός της Εκκλησίας από το Κράτος. Αλλά οι ευθύνες έχουν το κακό συνήθειο κάποτε να βαραίνουν ακριβώς τους πιο σωστούς ώμους: Εκείνων που δεν πήραν σωστές αποφάσεις.

Εν προκειμένω, πεθαίνουν και θα πεθάνουν κι άλλοι άνθρωποι, με φρικτό τρόπο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…