Newsroom

Newsroom

Κράτησε όμηρο κι απειλούσε ρεπόρτερ που δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις του

Κι όμως, αυτό δεν έχει γίνει, ακόμα τουλάχιστον, στην Ελλάδα, ίσως γιατί η πλειονότητα των δημοσιογράφων στη χώρα μας δεν…

Κι όμως, αυτό δεν έχει γίνει, ακόμα τουλάχιστον, στην Ελλάδα, ίσως γιατί η πλειονότητα των δημοσιογράφων στη χώρα μας δεν θα έμπαινε ποτέ στον «κόπο» να θέσει δύσκολα ερωτήματα σε οικονομικώς ισχυρούς παράγοντες: ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων της Μόντσα, στην Ιταλία, κράτησε επί μία ώρα όμηρο δημοσιογράφο του περιοδικού «L’ Espresso» κι απειλούσε ακόμα και για τη ζωή του γιατί δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις που του έθετε. Ο ρεπόρτερ Φαμπρίτσιο Γκάτι ερευνούσε το κατά πόσο ο Μάριο Μπαρτάγκι είχε επαφές με την Καμόρα, τη ναπολιτάνικη μαφία.

Όταν οι ερωτήσεις μπήκαν στο «ζουμί», ο βιομήχανος άρχισε να ωρύεται, ενώ η ασφάλειά του δεν επέτρεπε στο Γκάτι να αποχωρήσει: «Θα σε σκοτώσω, θα σου σπάσω το κεφάλι, δεν θα φύγεις από εδώ μέσα. Μπάσταρδε δημοσιογράφε, θα σου σπάσω το κεφάλι και την κάμερα, κρύψε την κάμερα. Δεν θα φύγεις από εδώ μέσα ποτέ. Κάλεσα την αστυνομία θα σου κάνω μήνυση», ήταν μερικές μόνο από τις λεκτικές «ομορφιές» του Μπαρτάγκι, οι οποίες καταγράφηκαν από την κάμερα. Το θράσος του βιομήχανου δεν περιορίστηκε ούτε όταν ήρθε η αστυνομία.