Newsroom

Newsroom

Κρατικό Νίκαιας: «Στον αέρα» η γενική εφημερία της Δευτέρας, δεν υπάρχουν ούτε… χειρουργικές ποδιές!

Εκτός ορίων η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση στο νοσοκομείο Νίκαιας, καταγγέλλουν με κοινή τους δήλωση οι Π. Παπανικολάου, εκπρόσωπος Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή σε ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ και Ό. Κοσμοπούλου, εκπρόσωπος της ΑΡΣΥ στον σύλλογο εργαζομένων νοσοκομείου Νίκαιας

geniko nikaias

Ούτε αποστειρωμένες χειρουργικές ποδιές δεν υπάρχουν σε αυτή την… καταπληκτική χώρα, κατά τη γνωστή πρωθυπουργική ρήση…

«Η κατάσταση αυτή που μπορεί να περιγραφεί μόνο με μια λέξη, ΚΑΤΑΝΤΙΑ, είναι η συνέπεια της τραγικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του νοσοκομείου το οποίο είναι εξοργιστικά αδικημένο ακόμα και σε σύγκριση με άλλα μεγάλα νοσοκομεία που επίσης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης», όπως τονίζουν στην δήλωσή τους οι δύο γιατροί.

Τι καταγγέλλουν οι δύο συνδικαλιστές υγειονομικοί

Με επίσημο υπηρεσιακό έγγραφο 11/2/22 ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας ζητά την αναστολή της γενικής εφημερίας του Χειρουργικού Τομέα κατά την επόμενη Γενική Εφημερία του νοσοκομείου (Δευτέρα 14/2) λόγω έλλειψης του πιο στοιχειώδους απαραίτητου υλικού : αποστειρωμένες χειρουργικές ποδιές. Η έλλειψη αυτή οφείλεται 1. στο γεγονός πως δεν αντικαταστάθηκαν δυο εργαζόμενοι (θερμαστές ατμού) οι απαραίτητοι για την λειτουργία των κλιβάνων αποστείρωσης οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν αν και η Τεχνική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει έγκαιρα εδώ και έξι μήνες και είχε ζητήσει τις αντίστοιχες προσλήψεις, 2. στο γεγονός πως ο ένας από του δυο κλιβάνους αποστείρωσης είναι εκτός λειτουργίας, 3. στην αυθαίρετη περικοπή από τον διοικητή για λόγους … «οικονομίας» των ποσοτήτων που ζητούν οι αρμόδιοι προϊστάμενοι όσον αφορά αποστειρωμένες χειρουργικές ποδιές μιας χρήσης οι οποίες δεν είναι τελείως απαραίτητες μόνο στο χειρουργείο αλλά και σε άλλα τμήματα (πτέρυγες COVID, ΤΕΠ, Κλινικές).

Η κατάσταση αυτή που μπορεί να περιγραφεί μόνο με μια λέξη, ΚΑΤΑΝΤΙΑ, είναι η συνέπεια της τραγικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του νοσοκομείου το οποίο είναι εξοργιστικά αδικημένο ακόμα και σε σύγκριση με άλλα μεγάλα νοσοκομεία που επίσης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης. Η κυβέρνηση επειδή απεχθάνεται γενικά την δημόσια περίθαλψη απεχθάνεται ιδιαίτερα ένα νοσοκομείο που είναι μακράν το πρώτο της χώρας σε αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, που προσφέρει υψηλού επιστημονικού περίθαλψη σχεδόν σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες το επίπεδο της οποίας το ζηλεύουν οι αγαπημένοι της κυβέρνησης ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες, που καλύπτει έναν τεράστιο πληθυσμό κυριολεκτικά στα «κοινωνικά σύνορα» της χώρας ο οποίος δεν έχει δυνατότητα πρόσβασης πουθενά αλλού, που αποτελεί διαχρονικά ένα σημαντικό εκπαιδευτικό κέντρο για τους ειδικευόμενους γιατρούς. Ένα νοσοκομείο δηλαδή που συμπυκνώνει όλα όσα η κυβέρνηση σιχαίνεται.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για να λυθεί το θέμα.

– Να προσληφθούν με επείγουσα διαδικασία θερμαστές ατμού

– Να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί ο δεύτερος κλίβανος αποστείρωσης

– Άμεσα, ΣΗΜΕΡΑ, να γίνει η απαραίτητη προμήθεια αποστειρωμένων χειρουργικών φορμών μια χρήσης και όλων των άλλων απαραίτητων υλικών

Σε διαφορετική περίπτωση οι ευθύνες των αρμοδίων δεν θα είναι μόνο πολιτικές και διοικητικές.

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Σοκάρουν τα ηχητικά ντοκουμέντα – Αποκαρδιωτική ολιγωρία από τις Αρχές

Screenshot 2024 04 20 213831

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Σοκάρουν τα ηχητικά ντοκουμέντα – Αποκαρδιωτική ολιγωρία από τις Αρχές

Ο αστυνομικός φρουρός του τμήματος, ο πρώτος που ενημερώθηκε από την 28χρονη ότι ήθελε να…

Νέος δικαστικός χάρτης: Την Τρίτη εισάγεται κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

VOULI 5 5

Νέος δικαστικός χάρτης: Την Τρίτη εισάγεται κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου

Πλημμυρισμένο και πάλι το Πήλιο: Απεγκλωβισμός οικογένειας Ισραηλινών που έμενε δίπλα σε χείμαρρο

kakokairia amf 1 1

Πλημμυρισμένο και πάλι το Πήλιο: Απεγκλωβισμός οικογένειας Ισραηλινών που έμενε δίπλα σε χείμαρρο

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο

Νίκος Πλακιάς για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη: «Επιβεβαιώνεται ο χειρότερος φόβος μας»

temph 1

Νίκος Πλακιάς για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη: «Επιβεβαιώνεται ο χειρότερος φόβος μας»

Τον εντοπισμό δείγματος ανθρώπινου γενετικού υλικού στο οικόπεδο που γίνονται οι δειγματοληψίες του χώματος από…