Κρατική διαφήμιση στο site της συζύγου του βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την εισροή κρατικής διαφήμισης στο site meaculpa.gr της συζύγου του βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου, όπως αποκαλύπτει η  «Εφημερίδα των Συντακτών»

μπογδανος

Ηθικό ζήτημα προκύπτει από τη συνεχιζόμενη εισροή κρατικού χρήματος -μέσω διαφήμισης- στον ιστότοπο meaculpa.gr, του οποίου βασικός μέτοχος σε ποσοστό 90% είναι η Ελένη Καρβελά, σύζυγος του βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου., όπως αποκαλύπτει η Εfsyn.

Εν μέσω πανδημίας και την ώρα που η κρατική ενίσχυση για τον Τύπο πηγαίνει μόνο σε εκείνους που πληρούν τους όρους της κυβέρνησης μέσω της Λίστας Πέτσα  (και δη για τα μέσα που ασκούν κριτική, μεταξύ αυτών και το Documento), το site λάμβανε 6.000 ευρώ από τη ΔΕΗ, ενώ το τελευταίο διάστημα φιγουράρει στην πρώτη σελίδα του διαφήμιση μιας άλλης ΔΕΚΟ, της ΔΕΠΑ.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Μπογδάνος μεταβίβασε το 90% της εταιρείας NEW MC και ΣΙΑ Ε.Ε. που βρίσκεται πίσω από την ιστοσελίδα meaculpa.gr στη σύζυγό του τον Νοέμβριο του 2019, 4 μήνες μετά την εκλογή του ως βουλευτή. Προφανώς και είναι νόμιμο και έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν να μεταβιβάζεται η επιχείρηση ενός βουλευτή σε συγγενικό του πρόσωπο, αμέσως μετά την εκλογή του. Το κατά πόσο βέβαια είναι ηθικό αποτελεί ένα ερώτημα, καθώς  Θα ήταν ευχής έργον να γνωρίζαμε αν το 4μηνο εκείνο (Ιούλιος-Νοέμβριος 2019) το site meaculpa.gr έλαβε κρατική διαφήμιση, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση το πράγμα ξεφεύγει από το ηθικό ερώτημα και έχει βαρύτερες συνέπειες, με απώτερη εκείνη της έκπτωσης του κ. Μπογδάνου από το αξίωμά του.

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ μετά το δημοσίευμα της «ΕΦ.ΣΥΝ»

Πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας για «τη συνεχιζόμενη εισροή κρατικού χρήματος, μέσω διαφήμισης»

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που η πλειοψηφία των ΜΜΕ αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους, όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών, η ιστοσελίδα ιδιοκτησίας του βουλευτή της ΝΔ κ. Μπογδάνου, και εν συνέχεια της συζύγου του, απολαμβάνει χρηματοδότηση από τα δημόσια ταμεία.

Για να μην είναι νομικά εκτεθειμένος ο κ. Μπογδάνος θα πρέπει να δημοσιοποιήσει το σύνολο των κρατικών χρηματοδοτήσεων και των διαφημίσεων από επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος και οργανισμούς, που έχει λάβει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, καθώς και τον χρόνο οι οποίες αυτές έγιναν, κατά το διάστημα της βουλευτικής θητείας του.

Περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μπογδάνο.

Για ακόμη μια φορά, η ΝΔ είναι τουλάχιστον πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένη.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ