Newsroom

Newsroom

Κρατείται για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων ο Β. Μπακατσέλος

Κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, με την διαδικασία του αυτοφώρου βρίσκεται ο Βασίλης Μπακατσέλος. Η σύλληψή του έγινε ύστερα…

leykos pyrgos

Κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, με την διαδικασία του αυτοφώρου βρίσκεται ο Βασίλης Μπακατσέλος. Η σύλληψή του έγινε ύστερα από μήνυση των εργαζομένων στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», με την κατηγορία της μη καταβολής του δώρου των Χριστουγέννων από την Εκδοτική Β. Ελλάδος, ιδιοκτησίας Μπακατσέλου.

Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» βρίσκονται σε κινητοποιήσεις καθώς εκτός του δώρου των Χριστουγέννων είναι ήδη σχεδόν πέντε μήνες απλήρωτοι καθώς τους οφείλεται το 20% του μηνός Ιουλίου και οι υπόλοιποι μήνες μέχρι και σήμερα…

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονία-Θράκης σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις κινητοποιήσεις τονίζει χαρακτηριστικά: «Χωρίς δώρο Χριστουγέννων άφησε τους επί πέντε μήνες απλήρωτους εργαζόμενους του Αγγελιοφόρου η ΕΒΕ ΑΕ. Η διοίκησή της επικαλείται διαρκώς δικαιολογίες και αδιέξοδα, τα οποία η ίδια δημιούργησε κωφεύοντας στις εκκλήσεις των ανθρώπων που απασχολεί και των Ενώσεών τους.
Είναι πια ξεκάθαρο ότι η εκδοτική επιχείρηση εξωθεί στα άκρα τη σύγκρουσή της με τον νόμο και την εκδικητικότητά της έναντι των εργαζομένων, οι οποίοι επί χρόνια στήριξαν με προσωπικό κόστος την προσπάθεια να διατηρηθούν ζωντανά τα φύλλα που η εργοδοσία με τη στάση της απαξιώνει.
Με τις ενέργειές της η διοίκηση της ΕΒΕ ΑΕ δείχνει το πραγματικό πρόσωπό της, πέρα για πέρα διαφορετικό από το προσωπείο αξιοπρέπειας, νομιμότητας και εντιμότητας που είχε υποκριτικά οικοδομήσει εμπαίζοντας τους πάντες:
Επικαλείται και σέβεται τους νόμους όταν προβλέπουν κάτι υπέρ αυτής, αλλά τους περιφρονεί και τους καταπατά όποτε της θυμίζουν τις υποχρεώσεις της.
Εξισώνει την αξιοπρέπεια με τη γυαλιστερή δημόσια εικόνα των εκδοτών, αλλά την ξεχνά απροβλημάτιστα όταν πρέπει να πληρώσει τους εργαζόμενους, θεωρώντας ότι δεν έχουν καν δικαίωμα να γιορτάσουν αξιοπρεπώς Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους, σε αντίθεση με τις οικογένειες των εκδοτών.
Επικαλείται την εντιμότητα ως χαρακτηριστικό της επιχειρηματικής δράσης της, αλλά απειλεί ότι θα κλείσει την εφημερίδα χωρίς να πληρώσει αποζημιώσεις, παρά τις προηγούμενες συνεχείς δημόσιες δεσμεύσεις ότι ουδείς θα χάσει τα χρήματά του.
Επιπλέον, οι Ενώσεις των εργαζομένων έχουν ήδη προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγέλλοντας ότι δεν καταβλήθηκε από την ΕΒΕ ΑΕ το δώρο Χριστουγέννων και ζητώντας να γίνουν όλες οι ενέργειες που προβλέπει ο νόμος εις βάρος της επιχείρησης.
Οι Ενώσεις των εργαζομένων ζητούν την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση όλων, πολιτών, πολιτικών και πολιτείας, για την τήρηση –ως ελάχιστο– της νομιμότητας. Δηλώνουν επίσης ότι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα δίκαια των εργαζομένων».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…