Κρ. Αρσένης: "Στη Ρουμανία σταμάτησαν τα έργα, στις Σκουριές…"

Με αφορμή τη μεγάλη πορεία κατοίκων κι όχι μόνο στο Κάκαβο εναντίον των μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής, ο ευρωβουλευτής Κρίτων…

arsenis

Με αφορμή τη μεγάλη πορεία κατοίκων κι όχι μόνο στο Κάκαβο εναντίον των μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής, ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης εξέφρασε δημοσίως την με όλες του τις δυνάμεις συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα κατά της καταστροφής και αποψίλωσης του αρχέγονου δάσους των Σκουριών στο ρέμα Καρατζά και την εκχέρσωση του χώρου του εργοστασίου εμπλουτισμού υπό την ανοχή και προστασία της κυβέρνησης και των ελεγκτικών μηχανισμών.

Όπως ανάφερε ο ίδιος χαρακτηριστικώς, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποφάσισε να προωθήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα με κάθε κόστος για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και το περιβάλλον, αποτυπώνοντας ένα θλιβερό κοντράστ με το ρουμανικό κράτος που προτίμησε να σεβαστεί τη μαζική  αντίδραση των πολιτών για να «παγώσει» αντίστοιχα έργα, στη Rosia Montana.

Υποστήριξε ο κ. Αρσένης, ο οποίος έχει καταθέσει κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με το ζήτημα της ποινικοποίησης της ελευθερίας της έκφρασης των κατοίκων στις Σκουριές και της εκτεταμένης αστυνομικής αυθαιρεσίας:

«Συμμερίζομαι απόλυτα τη θέση των επιτροπών αγώνα ότι όσοι λεηλατούν τη φύση, υποτάσσονται σε οικονομικά και πολιτικά κέντρα εξουσίας, καταπατούν κυρίαρχα ανθρώπινα δικαιώματα, ξεπουλούν δημόσιο πλούτο, παραβιάζουν βασικές αρχές δικαίου και προσυπογράφω την εξαγγελία τους ότι όσοι προσπαθούν να μας καταντήσουν άβουλα και αναξιοπρεπή υποχείριά τους, θα μας βρίσκουν συνέχεια απέναντι.

Διαμαρτύρομαι για τη συγκέντρωση δυνάμεων των ΜΑΤ στην περιοχή και την σφικτή περιφρούρηση μιας δίκαιης και ειρηνικής πορείας.

Στην γραπτή ερώτησή μου μάλιστα, επισημαίνω αλλεπάλληλα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας για τα οποία έχει εκδώσει ανακοίνωση η Διεθνής Αμνηστία, όπως χρήση χημικών ουσιών εναντίον διαδηλωτών στην Ιερισσό με δυσανάλογα μη αναγκαίο τρόπο.

Εύχομαι καλή επιτυχία στον γενναίο  αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής.

Δεσμεύομαι να συνεχίσω τον αγώνα μου τόσο από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσο και με τη σταθερή συμμετοχή μου στα κοινωνικά κινήματα».

 

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

syriza grafeia 0

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων. Έθεσε για μια…

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

Σπίρτζης Τσίπρας

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

«Απέτυχε η επικοινωνιακή τακτική του προέδρου μας στις ευρωεκλογές»