Newsroom

Newsroom

Κουτσούμπας: Βαθιές οι διαφορές μας με ΛΑΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας απόψε στο Mega, ο Δημλητρης Κουτσούμπας τόνισα ότι είναι βαθιά η διαφορά πολιτικών θέσεων και απόψεων του ΚΚΕ, και με τη Λαϊκή Ενότητα και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας απόψε στο Mega, ο Δημλητρης Κουτσούμπας τόνισα ότι είναι βαθιά η διαφορά πολιτικών θέσεων και απόψεων του ΚΚΕ, και με τη Λαϊκή Ενότητα και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε ότι «εμείς στο ΚΚΕ μιλάμε για άλλες συνθήκες, με τον λαό στην εξουσία. Στόχος μας είναι η σοσιαλιστική κοινωνία». Ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε ότι οι θέσεις του κόμματος είναι τεκμηριωμένες, ανεξάρτητα από το αν κάποιος διαφωνεί στην οικονομική τους θεώρηση.

Αναφερόμενος στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι πρέπει η ίδια η Κομισιόν να αναλάβει την ευθύνη επίλυσης του προβλήματος. «Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήρθαν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά η κατάσταση αυτή φορτίζει την Ελλάδα και δεν υπάρχει και οικονομικά δυνατότητα», ανέφερε ενώ επανέλαβε την πρότασή του για πτήσεις τσάρτερ, που θα μεταφέρουν τους πρόσφυγες από τα νησιά στη χώρα προορισμού τους, όπου «θα είναι και ευκολότερη η καταγραφή τους».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε λοτι «το μεταναστευτικό είναι σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί άμεσα, αλλά με μακροπρόθεσμη προοπτική». Χαρακτήρισε παράλληλα  επικίνδυνη την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τα θαλάσσια σύνορα.

Για την επόμενη με΄ρα μετά τις εκλογές, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι υπάρχει η αντικειμενική βάση για να υπάρξει μεγάλος συνασπισμός ή ένας συνασπισμός του πρώτου με μικρότερα κόμματα. Πρόσθεσε πως υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. «αλλά στα στρατηγικά ζητήματα είναι στην ίδια κατεύθυνση». Τέλος, είπε: «Όσο πιο δυνατό το ΚΚΕ, τόσο καλύτερα για τη χώρα».