Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα ψηφίσει κατάργηση μπόνους και ψήφο στα 17

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο δεν είναι απλή αναλογική, δεδομένου ότι διατηρείται το 3%, δηλώνει σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα "Επένδυση", ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι το κόμμα του θα ψηφίσει το άρθρο για την κατάργηση του μπόνους και την ψήφο στα 17 έτη.

5780cb451dc52402168b45aa

Ερωτηθείς εάν από την επόμενη αξιολόγηση μπορεί να προκύψουν πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί όλες τις απαιτήσεις του εγχώριου και ευρωπαϊκού κεφαλαίου και τα εργασιακά δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση.

Είναι απαιτήσεις που δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ” και συμπλήρωσε πως “η κυβέρνηση, όμως, παρότι κάνει τα πάντα για να χειραγωγήσει το λαϊκό κίνημα, πρέπει να γνωρίζει ότι αν τολμήσει να βάλει χέρι στο συνδικαλιστικό νόμο και στο δικαίωμα της απεργίας θα βρει απέναντί της το μαζικό ταξικό κίνημα”.

Στη συνέντευξή του ο κ. Κουτσούμπας εξηγεί γιατί το ΚΚΕ δεν κάνει εκπτώσεις προκειμένου να οικοδομήσει πλατύτερες συνεργασίες, όπως για παράδειγμα με τη ΛΑΕ και την Πλεύση Ελευθερίας, και περιγράφει τη στρατηγική του ΚΚΕ.

“Το ΚΚΕ ακριβώς επειδή δεν βολεύεται, με το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης, με την ανεργία, τους πολέμους, δεν κάνει εκπτώσεις στη στρατηγική του για να πάρει μερικές ψήφους παραπάνω.

Σας θυμίζω ότι το ΚΚΕ, με μεγάλο εκλογικό κόστος το 2012, επέμενε στη μη συμμετοχή του σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης”, δηλώνει μεταξύ άλλων και σημειώνει ότι “η συνέπεια και η σταθερότητα αποτελεί πλεονέκτημα για ένα κόμμα πολύ περισσότερο για ένα Κομμουνιστικό Κόμμα.

Μόνο που αυτή η συνέπεια και η σταθερότητα γίνεται πλεονέκτημα και για τον ίδιο λαό, όταν συνδυάζεται με συμμετοχή και δράση στο κίνημα, στο δρόμο της ανατροπής με το ΚΚΕ και όχι με ανάθεση που ζητούν τα αστικά κόμματα, δηλαδή «κοιμήσου εσύ κι η τύχη σου δουλεύει»…”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…