Κουτσούμπας: Τι απαντά για την «επεισοδιακή» συνομιλία με τον Μητσοτάκη έξω από τη Μητρόπολη

Η απάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα, στην ερώτηση για τη στιχομυθία του με τον πρωθυπουργό στην έξοδο της τελετής του αποχαιρετισμού στον Μϊκη

5369452 1

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα newsbomb.gr εκτίμησε ότι «θα έχουμε πρόωρες εκλογές» εντός του 2022, εξέλιξη, η οποία θα εξαρτηθεί, όπως σημείωσε, από την πορεία της πανδημίας και τη διαχείρισή της, όπως και από την πορεία της οικονομίας, αλλά και από άλλους αστάθμητους παράγοντες «που δεν είναι και τόσο αστάθμητοι σε τελευταία ανάλυση, που έχουν να κάνουν με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τον διεθνή περίγυρο».

Ερωτηθείς στη συνέχεια της συνέντευξής του “ τι συζητήθηκε ανάμεσα στον Θεοδωράκη και τον Κουτσούμπα, όταν ο Θεοδωράκης του έδωσε την πολιτική του διαθήκη” απάντησε ότι αυτό που αποτύπωσε στο γραπτό του κείμενο ο Μίκης Θεοδωράκης «το οποίο φυσικά δόθηκε και σε χειρόγραφο από τον Μίκη, γιατί ακούω διάφορα, αλλά και δακτυλογραφημένο, έτσι ώστε να διαβάζεται πιο καθαρά, εκτός από την υπογραφή του και το “ Αγαπητέ σύντροφε Δημήτρη”, ήταν αυτό που ήθελε να αποτυπώσει ως πολιτική διαθήκη».

Επισήμανε ότι ο Μ.Θεοδωράκης «επέμενε ότι πρέπει να κρατάμε τα μεγάλα μεγέθη. Και για τον ίδιο τα μεγάλα μεγέθη, τα πιο ώριμα δυναμικά χρόνια προσφοράς, ήταν μέσα και κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Και βεβαίως, ήθελε να κρατηθούνε αυτά τα μεγάλα μεγέθη, τις λεπτομέρειες τις έσβησε, όπως γράφει και ο ίδιος. Αυτό το εννοούσε».

Στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι “ και το ΚΚΕ έσβησε τις λεπτομέρειες”, ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στη διαφωνία του ΚΚΕ, όλου του προοδευτικού κόσμου γενικότερα με την τελευταία πολιτική πρωτοβουλία του Μ.Θεοδωράκη και την συμμετοχή του με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών στο συλλαλητήριο του Συντάγματος και σημείωσε ότι το ζήτημα αυτό το συζήτησε καθαρά με τον Μ.Θεοδωράκη, μέσω ανταλλαγής επιστολών.

Ερωτηθείς για την στιχομυθία του με τον πρωθυπουργό στην έξοδο της τελετής τού αποχαιρετισμού στον Μ. Θεοδωράκη, είπε «μπορώ να εξηγήσω και να καταλάβω την ενόχληση του πρωθυπουργού, όταν σε μια κηδεία, όπου πας να τιμήσεις ένα μεγάλο Έλληνα, ένα μεγάλο μουσικοσυνθέτη, τον Μίκη Θεοδωράκη, εκεί ακούς συνθήματα με αυτόν τον τρόπο, τα οποία και στο περιεχόμενο τους, αλλά και στο σημείο που λεγόντουσαν είναι καταδικαστέα».

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι “ δεν τα καταδίκασαν όλοι”, ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε: «Πώς; Μιλήσαμε! Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος βγήκε αμέσως και μίλησε γι’ αυτά. Και για την στιγμή που ειπώθηκαν τα συνθήματα και για το περιεχόμενο των συνθημάτων».

Στην “ επαναφορά” της συζήτησης στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά του ΚΚΕ, επισήμανε καταρχήν, ότι «είναι ανεβασμένο το κύρος του κόμματος και η εμπιστοσύνη προς αυτό λόγω των θέσεων, των επεξεργασιών του και της στάσης του» και προσέθεσε «όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να εκφραστούν και στην κάλπη».

Υπογράμμισε τη σημασία που δίνει το ΚΚΕ στις διεργασίες στο εργατικό-λαϊκό κίνημα και σημείωσε ότι οι εστίες αντίστασης –«όπως με τους εργαζόμενους στα delivery σε μια αλυσίδα καταστημάτων»– που δημιουργούνται, «πρέπει να εκφραστούν και πολιτικά».

Ερωτηθείς για την «προοδευτική διακυβέρνηση» απάντησε ότι καταρχήν «πρέπει να συζητήσουμε πρώτα το περιεχόμενο της “ προοδευτικής διακυβέρνησης” και της “ προόδου” πριν φθάσουμε στην κάλπη», τονίζοντας «για εμάς και για την ελληνική κοινωνία και για τον ελληνικό λαό, πρόοδος σήμερα είναι να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί και οι άλλοι αντιλαϊκοί νόμοι που πλήττουν το εισόδημα, τα δικαιώματα των εργαζομένων…».

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…