Newsroom

Newsroom

Κουτσούμπας: Ψήφος στο ΚΚΕ για να καταδικαστεί η πολιτική της ΕΕ

“Υποταγή ή χειραφέτηση του λαού μας από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μονοπωλίων” είναι το πραγματικό, το ουσιαστικό δίλημμα…

koytsoympas 10

“Υποταγή ή χειραφέτηση του λαού μας από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μονοπωλίων” είναι το πραγματικό, το ουσιαστικό δίλημμα υποστήριξε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Πεδίον του Άρεως.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για παγίδες, τρικλοποδιές και εκβιασμούς των κομμάτων και τόνισε: “Μπορούμε να αχρηστεύσουμε τις διάφορες παγίδες που στήνουν τα κόμματα του νέου διπολισμού, τα κόμματα του κατεστημένου, της αστικής διαχείρισης. Μπορούμε να προσπεράσουμε τις όποιες τρικλοποδιές, αγνοώντας τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ, τα μονοπώλια, τα αντιλαϊκά μέτρα, τη στρατηγική του κεφαλαίου”.

Παράλληλα, κάλεσε το λαό σε στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ “για να εκφραστεί στην κάλπη, ατόφια η καταδίκη απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να μην πάρουν λευκή επιταγή οι αυταπάτες, οι ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μην μπορέσει τελικά να καταδικαστεί ο πραγματικός ένοχος, η ίδια η ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματά τους”.

“Δεν πρέπει αυτή τη φορά να τους κάνουμε το χατίρι. Να τους επιτρέψουμε να εγκλωβίσουν τη δικαιολογημένη μας αγανάκτηση και δυσαρέσκεια σε δρόμους αδιέξοδους, που δεν θα δώσουν ανάσα ζωής στο λαό και την πατρίδα” ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και προειδοποίησε πως τα συνθήματα που έχουν πέσει στο προεκλογικό τραπέζι, από τη μια μεριά με τα “σταθερά βήματα μπροστά” και τις ψεύτικες προσδοκίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και από την άλλη, τις παλινωδίες, τον καιροσκοπισμό την έλλειψη ευθύνης απέναντι στο λαό, με το άγχος του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αυτός χαλίφης στη θέση του χαλίφη, δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκβιασμοί, ψευτοδιλήμματα, αυταπάτες, με μοναδικό στόχο να αποσπάσουν τη λαϊκή συγκατάθεση και ανοχή, για να συνεχίσουν όλοι τους είτε παρέα, είτε ο καθένας από τη θέση του, το αντιλαϊκό έργο που έχει τη σφραγίδα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, των μονοπωλίων και μέσα στις περιφέρειες και μέσα στους δήμους και στη βουλή και την ευρωβουλή.

Ακόμη, κάλεσε τους ψηφοφόρους να εμπιστευτούν το ΚΚΕ “για τη σταθερότητα, τη συνέπεια, για την αυταπάρνηση, την αυτοθυσία του καθημερινού αγώνα που δίνουμε, για τις σωστές εκτιμήσεις, προβλέψεις και αναλύσεις, την προσπάθεια να ενημερώνουμε, να προετοιμάζουμε το λαό, το κίνημα. Και γιατί επιδιώκουμε να βρισκόμαστε παντού, εκεί που ο λαός υποφέρει, όπου πεινάει, που στέκεται στην ουρά του ΟΑΕΔ, της ανεργίας, έξω από τις εφορίες που χαρατσώνουν, παντού, όπου το καθήκον για το καλό του τόπου του εργαζόμενου, του λαού μας, μας καλεί”. 

Υπογράμμισε ότι η εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ αποτελεί δέσμευση “να εντείνουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τον αγώνα μας, την αλληλεγγύη μας, ώστε κανένας να μην είναι μόνος του σε αυτή την κατάσταση, να οργανώσουμε καλύτερα και να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της εργατικής τάξης, του λαού, στην οικοδόμηση μιας μεγάλης λαϊκής κοινωνικής συμμαχίας, χωρίς ταμπέλες και διαχωρισμούς του παρελθόντος, για να ανοίξει ο δρόμος με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, για μια νέα κοινωνία της πραγματικής λαϊκής ευημερίας”. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε ότι η μάχη των εκλογών είναι “ενιαία σε όλες τις κάλπες, και τις δύο Κυριακές γιατί ενιαία είναι η πολιτική που ξεκινά από το ευρωκοινοβούλιο και καταλήγει σε κάθε δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο σε όλη τη χώρα”.

“Αυτή η πολιτική είναι αντιλαϊκή και διαπερνά όλα τα επίπεδα και τους κρίκους της αστικής διακυβέρνησης: Από τα όργανα της ΕΕ, της κεντρικής κυβέρνησης, μέχρι τα όργανα της τοπικής διοίκησης, τις περιφέρειες και τους δήμους σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ” υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε: “Οι περιφέρειες και οι δήμοι είναι κρίκοι αυτού του διεφθαρμένου και σάπιου αστικού κράτους, εφαρμόζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική στο επίπεδο της τοπικής διοίκησης. Οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι των κομμάτων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια που τα κόμματα αυτά ελέγχουν, έχουν καταντήσει όργανα υλοποίησης της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Φορείς προώθησης της φιλομονοπωλιακής πολιτικής της ΕΕ”.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σε όσα υποστηρίζουν για την έξοδο από την κρίση και το πλεόνασμα: “Ο δρόμος προς τα πάνω είναι για τα μονοπώλια που ανακάμπτουν την κερδοφορία τους. Η εργατική τάξη, ο λαός, θα εξακολουθούν να ματώνουν γι’ αυτή την κερδοφορία. Θα συνεχίζουν να ζουν με μειωμένους μισθούς και συντάξεις. Θα συνεχίσουν να ακριβοπληρώνουν την παιδεία των παιδιών τους, την υγεία της οικογένειάς τους. Γιατί αυτό θα απαιτεί κάθε φορά ο στόχος για το ματωμένο πλεόνασμα, ο κίνδυνος που λέει η ΝΔ να γυρίσουμε πίσω. Αυτό θα απαιτούν τα μνημόνια διαρκείας που ισχύουν πλέον γι’ όλες τις χώρες της ΕΕ, αυτό θα απαιτεί η δημοσιονομική πειθαρχία, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί της ΕΕ. Ο δρόμος μπορεί να είναι προς τα πάνω, αλλά όχι για το εργατικό λαϊκό εισόδημα, για το 1,5 εκ. των ανέργων, που δεν πρόκειται να επανακτήσουν τη δουλειά που είχαν με το μισθό και τα δικαιώματα που είχαν. Ο ανοδικός δρόμος για την καπιταλιστική κερδοφορία, θα έρθει να πατήσει πάνω στην κατεδάφιση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων”.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ: “Παγίδες στήνει και ο ΣΥΡΙΖΑ που ΠΑΣΟΚοποιείται μέρα με τη μέρα, επιδιώκει να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ στο δικομματικό παιχνίδι, ούτε καν όμως του ΠΑΣΟΚ έστω της δεκαετίας του ’80 που είχε και κάποια ριζοσπαστικά συνθήματα και πήρε κάποια φιλολαϊκά μέτρα σε άλλες συνθήκες, άλλες εποχές που έχουν πλέον περάσει ανεπιστρεπτί. Αλλά του ΠΑΣΟΚ της εποχής Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου που μπροστά στο στόχο της ΟΝΕ, του ευρώ, της συμμαχίας με τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους εταίρους, πέταγε όλες τις φιλολαϊκές μάσκες”. 

Ακόμη, υπενθύμισε ότι ο Συνασπισμός, προκάτοχος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ψηφίσει τη συνθήκη του Μάαστριχτ, “το μεγαλύτερο Μνημόνιο των Μνημονίων”: “Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ που κοροϊδεύει το λαό για την ΕΕ, κάνει βρώμικο παιχνίδι σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων σπέρνει αυταπάτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ -ο προκάτοχός του ΣΥΝ- ψήφισε τη συνθήκη του Μάαστριχτ, στήριξε την ένταξη στην ΟΝΕ. Δεν μπορεί να έχεις ψηφίσει το μεγαλύτερο Μνημόνιο των Μνημονίων, το Μάαστριχτ, και μετά να λες, δεν είδα, δεν κατάλαβα! Αποτέλεσμα και της δικής του ψήφου, είναι όσα περνάμε σήμερα”.

Κατηγόρησε για διγλωσσία τον ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε πως “αλλιώς μιλά στη Βουλή και στα προεκλογικά μπαλκόνια, με τρόπο που να δημιουργεί εντυπώσεις στο λαό, ότι έχει πολιτική δήθεν με ριζική διαφορά από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, κι αλλιώς μιλά στα διεθνή φόρα και συναντήσεις, που δίνει εξετάσεις στα μονοπώλια και φαίνεται να παίρνει “καλό” βαθμό”.

“Η προοπτική με ελπίδα για το λαό βρίσκεται στην αναγέννηση μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας που θα παλέψει για να αδρανοποιηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι, θα συμβάλλει στον αγώνα για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, για να ανοίξει ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών” υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: “Μπορούμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί αυτό που λείπει σήμερα: Μια πραγματική ισχυρή λαϊκή συμμαχία, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ. Μόνο έτσι θα ανοίξει και ο δρόμος για την εξουσία του λαού”. 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…