Newsroom

Newsroom

Κουτσούμπας: Πολιτικό όπλο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

«Πολιτικό όπλο που σημαδεύει κατευθείαν την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της…

koytsoympas 9

«Πολιτικό όπλο που σημαδεύει κατευθείαν την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας από το Ηράκλειο και συνέχισε: «Δεν αστοχεί απ’ τις αυταπάτες και τις ψεύτικες ελπίδες της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύει και χτυπά τον πραγματικό ένοχο, την πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων».

«Γιατί αυτός είναι ο πραγματικός ένοχος: η ΕΕ, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης» ανέφερε και προειδοποίησε πως αυτός ο ένοχος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές κατεβαίνει με πολλά πρόσωπα δήθεν “ανεξάρτητα”, “υπερκομματικά”, κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με πολλά ψηφοδέλτια, συσκοτίζοντας την αλήθεια, καλύπτοντας την πραγματικότητα.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως μια ζωή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εκβίαζαν το λαό, μοίραζαν υποσχέσεις, παραπλανούσαν και τελικά εγκλώβιζαν το λαό στη μεταξύ τους σικέ αντιπαράθεση, ενώ σημείωσε πως στα πρότυπα του παλιού δικομματισμού σήμερα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν την ίδια τακτική με τον ίδιο βασικό στόχο: η λαϊκή δυσαρέσκεια να μην αμφισβητήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, το σάπιο σύστημά τους, να μη φτάσει να συναντηθεί με τη ρεαλιστική πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως η “Νέα Ελλάδα” είναι αυτή που εδώ και χρόνια προσδοκούσε η πλουτοκρατία, καθώς γκρεμίζει εργασιακά δικαιώματα και προχωρά στις μεταρρυθμίσεις, που σημαίνουν αλλαγές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του.

«Αυτή “η Νέα Ελλάδα” όπως λέει η ΝΔ “η αναπτυξιακή και η ανταγωνιστική που δημιουργεί ευκαιρίες για όλο τον κόσμο παντού”, είναι η Ελλάδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπου κερδίζουν οι λίγοι. Αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουν οι πολλοί. Αυτοί κέρδισαν και τα προηγούμενα χρόνια, αυτοί θα κερδίσουν και τώρα σε συνθήκες ακόμα μεγαλύτερης έντασης του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, του λαού» ανέφερε ο ΓΓ του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό θεωρούν, “παλαιολιθικό και ξεπερασμένο” να απαιτείς σήμερα σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Θεωρούν ότι είναι “γκρίζο και θλιβερό” να διεκδικείς καλύτερο μισθό και ασφάλιση, να απαιτείς να ζεις με αξιοπρέπεια εσύ και τα παιδιά σου. Όλα αυτά για τη ΝΔ είναι “αρρωστημένες νοοτροπίες”».

Επιπλέον, υποστήριξε πως η Νέα Ελλάδα αφορά μόνο τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την τάξη που έχει σήμερα την εξουσία και κάνει κουμάντο, εξασφαλίζει, θωρακίζει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους.

«Ποτέ και πουθενά στον καπιταλισμό τα καπιταλιστικά κέρδη δεν συμβιβάστηκαν με τα εργατικά δικαιώματα. Η ΝΔ παίζει καλά το παιχνίδι, που θέλει το λαό να ταυτίζει τα συμφέροντά του με αυτά του κεφαλαίου. Το ταξικό συμφέρον της αστικής τάξης πάντα δήθεν εθνικό ήταν και αφορούσε όλους τους Έλληνες» επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως τρέφει ψεύτικες ελπίδες και καλλιεργεί μπόλικες αυταπάτες στο λαό ότι μπορεί να ζει το ίδιο καλά αυτός και οι εκμεταλλευτές του. «Τι όφελος θα έχουν οι επόμενες γενιές από μια δημόσια περιουσία που αξιοποιείται από το καπιταλιστικό κράτος μόνο για να αποφέρει κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο; Πόσο ανεξάρτητη μπορεί να είναι μια χώρα όταν είναι αλυσοδεμένη με τα δεσμά της ΕΕ, υποχρεωμένη να υλοποιεί όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τις Συνθήκες που μαζί όλοι έχουν ψηφίσει και συμφωνήσει; Ποιον κοροϊδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν λέει ότι θα χτίσει “μια νέα Ελλάδα με κράτος προς όφελος των πολιτών, που ο πλούτος της θα μοιράζεται δίκαια, τα κέρδη θα μοιράζονται στους παραγωγούς, και όχι στους μεσάζοντες”;» αναρωτήθηκε ο Δ. Κουτσούμπας και τόνισε πως δίκαιη μοιρασιά μέσα σε αυτό το σάπιο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί ο καπιταλισμός, στηρίζεται στη μεγαλύτερη αδικία της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, της υποδούλωσης του λαού στα συμφέροντα των λίγων.

Ακόμη, υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ που διατυμπανίζει ότι θα χτίσει τη “νέα Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τη δημοκρατική, όπου θα είναι αυτονόητη η τήρηση του Συντάγματος και των νόμων” δεν μας τα λέει καλά, ούτε καταλαβαίνει κανένας τί ακριβώς εννοεί. Για ποιο Σύνταγμα και ποιους νόμους μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ; Για τους αντιλαϊκούς αντεργατικούς νόμους που φτιάχτηκαν πριν το μνημόνιο, κατά τη διάρκειά του και θα φτιαχτούν και άλλοι μετά το μνημόνιο, νόμοι που είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα του ΣΕΒ, που εξειδικεύουν στην Ελλάδα τις αποφάσεις, τις επιταγές της ΕΕ, των μονοπωλίων;»

Για την πρόταση του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε πως «Η νέα Ελλάδα που θα χτίσει η εργατική τάξη, ο λαός της θα είναι η Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας που θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος, θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια. Η Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας θα αξιοποιήσει προς όφελος της εργατικής τάξης, του λαού, τις μεγάλες δυνατότητες της χώρες, τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές, τον ορυκτό πλούτο, το έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό που με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό θα καλύψουν σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Αυτή η Ελλάδα είναι η σοσιαλιστική Ελλάδα που η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα δεν θα λογαριάσουν θυσίες και κόπους για να εξασφαλίσουν την ευημερία τους».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…