Κουτσούμπας: Το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα δεν πρόκειται να ανακουφίσει τους εργαζόμενους, τους άνεργους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις της Α’ Πειραιά με ομιλητή…

koytsoympas 2

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις της Α’ Πειραιά με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Η εκδήλωση έγινε στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ» στην πλατεία Κοραή που γέμισε από κόσμο ενώ συγκεντρωμένοι βρέθηκαν και έξω από τον κινηματογράφο, παρακολουθώντας την εκδήλωση μέσω γιγαντοοθόνης. 

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι με το ΚΚΕ Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γιάννης Μανουσογιαννάκης και Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Κώστας Τζατζάνης, η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη και όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΚΕ στους δήμους της Πειραιώτικης περιφέρειας. 

Παρατίθεται ολόκληρη η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα 

 «Φίλες και Φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές «ψηφίζουμε – δυναμώνουμε το ΚΚΕ, σπάμε τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων». Το σύνθημα – κάλεσμα του ΚΚΕ φτάνει και στον Πειραιά στις εργατικές λαϊκές οικογένειες που ζουν στα Καμίνια, στην Παλιά Κοκκινιά, στην Αγιά Σοφιά, στην Πειραϊκή, είναι κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ μπροστά στη διπλή εκλογική μάχη του Μάη.

Η ψήφος στο ΚΚΕ, μπορεί να αποτυπώσει γνήσια τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, να τιμωρήσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που με τα μέτρα και τους νόμους που ψήφισαν, επέβαλαν καθεστώς χρεοκοπίας για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα, που όπως κοκορεύεται η κυβέρνηση θα ξεπεράσει το αναμενόμενο και ότι το 70% θα επιστρέψει πίσω στους ασθενέστερους για να διορθώσει τάχα τις αδικίες, δεν πρόκειται στο ελάχιστο να ανακουφίσει τους εργαζόμενους, τους άνεργους. Τα ψίχουλα δεν χορταίνουν τον πεινασμένο. Πολύ περισσότερο που στο λαό υπάρχει μπόλικο πλεόνασμα σε ανεργία, σε φτώχεια και εξαθλίωση, ανασφάλεια και αυτό δεν χρειαζόμαστε τα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να το επιβεβαιώσουμε, το ζούμε καθημερινά.

Οι δείκτες της ανταγωνιστικότητας και των μεταρρυθμίσεων, που η κυβέρνηση λέει ότι καταγράφουν άνοδο, είναι δείκτες της καπιταλιστικής οικονομίας, είναι δείκτες που ελέγχουν τα μονοπώλια γιατί αφορούν την κερδοφορία τους. Γιατί ανταγωνιστικότητα δεν σημαίνει φτηνά προϊόντα και υπηρεσίες για το λαό. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει εργάτης με χαμηλό μεροκάματο χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Ανταγωνιστικότητα για παράδειγμα στη ναυτιλία, σημαίνει να πεταχτούν έξω από τα καράβια ναυτεργάτες με συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να αντικατασταθούν με εργάτες που θα παίρνουν ψίχουλα, χωρίς καμιά συλλογική σύμβαση και φυσικά χωρίς καμιά συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Κι ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας δηλώνει ότι η Συλλογική Σύμβαση δεν είναι σε ισχύ, ότι εφαρμόζεται η Διεθνής Σύμβαση, την ίδια ώρα διογκώνεται η “μαύρη” ανασφάλιστη εργασία και τα δουλεμπορικά κυκλώματα.

Και ενώ η ανεργία στους ναυτεργάτες χτυπάει κόκκινο, οι Έλληνες εφοπλιστές μόνο για το 2013 επένδυσαν 18,1 δισ. δολάρια σε 690 πλοία (319 νέες ναυπηγήσεις, 371 δεύτερο χέρι) και παραμένουν στην κορυφή της παγκόσμιας πυραμίδας.

Το παράδειγμα του ΟΛΠ, στο λιμάνι του Πειραιά, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πως η κυβέρνηση εννοεί την ανάπτυξη, χαρακτηριστικό παράδειγμα που απαντάει στο ερώτημα που θέτουμε εμείς οι κομμουνιστές, ανάπτυξη για ποιον.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διαφημίζει ως “υπόδειγμα” την επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά, ως εργαλείο ανάπτυξης από το οποίο τάχα θα ωφεληθούν οι πάντες.

Αυτή η ανάπτυξη είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και εκμετάλλευσης εκατοντάδων εργαζομένων, χωρίς δικαιώματα. Τέτοια ανάπτυξη διαφημίζουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, τέτοιες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, που θα στηρίζονται σε βάρβαρους όρους εκμετάλλευσης.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εδώ στον Πειραιά, ακριβώς γιατί διαγκωνίζονται ποιος θα γίνει ο εκλεκτός της ΕΕ, του κεφαλαίου, παίρνουν υπόψη τους και προσαρμόζονται με το ότι ο Πειραιάς ως μεγάλο λιμάνι εντάσσεται στη στρατηγική επιδίωξη της αστικής τάξης για αναβάθμιση της Ελλάδας ως διεθνούς διαμετακομιστικού κέντρου εμπορευμάτων, ενεργειακών πόρων και προσώπων, από την Ασία προς την Ευρώπη, επιδιώκοντας να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή της Ν/Α Μεσογείου και το μερίδιό της από την ιμπεριαλιστική λεία σε βάρος των λαών.

Παίρνοντας υπόψη αυτούς τους σχεδιασμούς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησαν στην επίθεση απέναντι στο ταξικό κίνημα, απέναντι στα ναυτεργατικά σωματεία, στα σωματεία της Ζώνης. “Το ΠΑΜΕ κλείνει τα λιμάνια καταστρέφει την οικονομία”, ήταν το μοτίβο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ το χώρο της κρουαζιέρας τον χαρακτηρίζουν επίσης πυλώνα ανάπτυξης! Για ποια οικονομία μιλάνε, για ποια ανάπτυξη όταν τα 2 εκ. επιβατών της κρουαζιέρας πέρασαν και δεν ακούμπησαν στον Πειραιά και αυτό καταγράφεται από τα καθημερινά λουκέτα καταστημάτων στην πόλη, αφού ούτε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό δεν αγόρασαν!!!

Στα κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν στο λιμάνι δεν υπάρχει ούτε για δείγμα ναυτεργάτης με συγκροτημένα δικαιώματα. Είναι πληρώματα – θύματα των διεθνών και ντόπιων δουλεμπορικών κυκλωμάτων. Τα κέρδη από την κρουαζιέρα τα εξασφαλίζουν μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι που ελέγχουν πλοία, λιμάνια, αεροδρόμια, ξενοδοχεία. Η επίθεση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ταίριαξε γάντι με τους χαρακτηρισμούς του Τσίπρα, που χαρακτήριζε “εξαλλοσύνες”, τους αγώνες των ναυτεργατών!

Φίλες και φίλοι,

Η ψήφος στο ΚΚΕ αποτυπώνει γνήσια και τη λαϊκή αποδοκιμασία απέναντι στις αυταπάτες που καλλιεργεί η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει την κοροϊδία του ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς, δηλαδή μία δήθεν καλύτερη διαχείριση μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στο λαό μας. Γιατί η κυβέρνηση είναι όργανο εξουσίας και όσο η εξουσία – τα εργαλεία της οικονομίας – είναι στα χέρια της αστικής τάξης των μονοπωλίων, τότε και η κυβέρνηση θα είναι όργανό της.

Τη λογική του “μικρότερου κακού”, “να φύγουν αυτοί για να ‘ρθουν οι επόμενοι κι ας μην κάνουν τίποτα, φτάνει να μην πάμε παρακάτω” την πλήρωσε πολλές φορές ο λαός, στο παρελθόν και σε όσους καλοπροαίρετα μας λένε, μα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δοκιμαστεί, τα στελέχη του δεν έχουν κυβερνήσει… απαντούν τα ίδια τα “έργα και οι ημέρες τους”. “Τα έργα κι οι ημέρες” του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και ως διοίκηση εκεί όπου ήδη έχει αναλάβει ρόλο διαχειριστή. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι διοίκηση σε μια σειρά δήμους, είναι διοίκηση δηλαδή στα κρατικά όργανα που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο, είναι όμως διοίκηση και σε εργατικά σωματεία. Στους δήμους υλοποίησε και ανέχτηκε την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική της υποχρηματοδότησης, της ανταποδοτικότητας για τις κοινωνικές υπηρεσίες, υλοποιεί δηλαδή το μνημόνιο.

Το ίδιο ακριβώς έκανε, μνημόνια εφάρμοσε σε βασικούς κλάδους όταν υπέγραφε μειώσεις μισθών, αποδοχών, προσαρμοζόταν στις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας… Και εδώ στον Πειραιά έχουμε “μπόλικα ράμματα για τη γούνα τους”. Τι έκαναν και τι κάνουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στους ναυτιλιακούς υπαλλήλους, στους ναύτες στα καράβια, στον ΗΣΑΠ, στον “Παπαστράτο” και αλλού;

Τα χαριεντίσματα του κ. Τσίπρα με τον κ. Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ είναι αποκαλυπτικά!

Φίλες και Φίλοι,

Η ψήφος στο ΚΚΕ αποτυπώνει γνήσια τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η Ευρώπη. Δεν είναι η Ευρώπη που κατοικούν οι λαοί της, δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει η Ευρώπη των λαών. Και γι αυτό δεν φταίνε οι συσχετισμοί στο ευρωκοινοβούλιο, στο πολιτικό προσωπικό της, ούτε το ότι άλλαξαν οι αρχές πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε, ιδρύθηκε.

Η ΕΕ είναι ένωση καπιταλιστικών κρατών, θεμελιώθηκε πάνω στις αρχές της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και γι’ αυτό ακριβώς δεν πρόκειται να αλλάξει, δεν πρόκειται να γίνει φιλεργατική, φιλολαϊκή. Χειρότερη θα γίνεται για τους λαούς, καλύτερη δεν θα γίνεται.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες στη χώρα μας έχουν πλούσια αρνητική πείρα από την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ, από την ένταξη στην ΟΝΕ. Και μπορούν να απαντήσουν:

Ποιον ωφέλησαν οι 4 ελευθερίες του Μάαστριχτ, η ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, εργατικού δυναμικού, υπηρεσιών και εμπορευμάτων; Η συνθήκη του Μάαστριχτ – το μεγαλύτερο μνημόνιο των μνημονίων – που ικανοποίησε βασικά αιτήματα των μονοπωλίων όπως η ελευθερία κίνησης των κεφαλαίων και έδωσε στους καπιταλιστές τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα τεράστια κεφάλαιά τους όπου θέλουν σε ολόκληρο τον πλανήτη με βασικό κριτήριο το κέρδος. Αποτέλεσμα η παρατεταμένη κρίση και συρρίκνωση σε βασικούς κλάδους της εγχώριας μεταποίησης όπως η κλωστοϋφαντουργία και τα ναυπηγεία.

Στο ποιος λοιπόν ωφελήθηκε από την συνθήκη του Μάαστριχτ, μπορούν να απαντήσουν οι εργάτες που έχασαν τη δουλειά τους από τα Καπνεργοστάσιο του “Κεράνη”, μπορούν να απαντήσουν οι εργάτριες της Κλωστοϋφαντουργίας του “Αιγαίου” που έκλεισε, μπορούν να απαντήσουν οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που σε ποσοστό τρόμου 90-95% είναι άνεργοι, συνολικά των ναυπηγείων της χώρας.

Γιατί τα Ναυπηγεία της χώρας οδηγούνται στη συρρίκνωση και το κλείσιμο, την ίδια στιγμή που η ελληνική ναυτιλία είναι παγκόσμια δύναμη, την ίδια στιγμή που οι εφοπλιστές ναυπηγούν τα πλοία τους στα ναυπηγεία άλλων χωρών της ΕΕ, όπως η Γερμανία η Κροατία, αλλά και εκτός ΕΕ στην Κίνα;

Γιατί η “7η οδηγία” της ΕΕ, που εγκρίθηκε το 1992 κι ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ προέβλεπε την ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο των ναυπηγείων της Ελλάδας και άλλων κρατών – μελών της ΕΕ, μια δραστική συρρίκνωση της παραγωγικής τους δραστηριότητας. Στόχος ήταν να ενισχυθούν τα ναυπηγεία των μονοπωλιακών ομίλων της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, και της Φιλανδίας που κατέχουν το σύνολο της παγκόσμιας ναυπήγησης κρουαζιερόπλοιων και να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό με τα ναυπηγεία των ασιατικών χωρών.

Με την ευκαιρία, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στα ναυπηγεία για αυτή την “7η οδηγία”, άχνα δεν βγάζει. Μόνο για τις υπαρκτές ρεμούλες μιλάει, για να βγάζει λάδι όχι μόνο τη στρατηγική της ΕΕ με την οποία συμφωνεί, αλλά και τους μονοπωλιακούς ομίλους που ξεκοκάλισαν ζεστό κρατικό χρήμα πολλών δισ. αλλά και τους “πατριώτες” εφοπλιστές που ναυπηγούν τα πλοία τους εκτός Ελλάδας.

Στο ποιος κερδίζει και έχει ακόμα να λαβαίνει από την πολιτική της ΕΕ, που είναι ταξική, αντιλαϊκή, μπορούν να απαντήσουν και οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά και με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις.

Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης – από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας – είναι το ΤΑΙΠΕΔ να φέρει στη βουλή τις επόμενες ημέρες την προκήρυξη διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ. Επιπλέον προετοιμάζει το έδαφος για άνοιγμα της βεντάλιας των ιδιωτικοποιήσεων και άλλων λιμενικών υποδομών. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι προδιαγεγραμμένη επιλογή της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η ΕΕ ούτε ήταν ούτε μπορεί να γίνει σανίδα σωτηρίας. Οι αντιθέσεις μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων της ΕΕ και μονοπωλιακών ομίλων της Κίνας ή άλλων, δεν εκφράζουν παρά βαθύτατους ανταγωνισμούς, επιζήμιους για τους εργαζόμενους στα λιμάνια και το λαό μας.

Με κριτήριο τις εξελίξεις στο λιμάνι οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη τους συνολικά στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ως κυβέρνηση προωθούν με ταχύτητα τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις.

Να γυρίσουν την πλάτη τους και στο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει ψηφίσει τη συνθήκη του Μάαστριχτ καθώς και  την έκθεση “σχετικά με μια ευρωπαϊκή πολιτική για τα λιμάνια”, που έβαλαν τις βάσεις και για την παράδοση των λιμανιών και των λιμενικών υπηρεσιών στους μονοπωλιακούς ομίλους.

Και τώρα, αφού δηλώνει ότι θα σεβαστεί τη σύμβαση παραχώρησης ΟΛΠ – “COSCO” για τις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, μιλά υποκριτικά για δημόσιο έλεγχο του ΟΛΠ μπαίνοντας στο παζάρι της ιδιωτικοποίησης.

Το ΚΚΕ θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να μπει φρένο, να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους. Για λιμάνια κοινωνική περιουσία, εργαλεία ανάπτυξης και ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών.

Αυτή την ΕΕ στηρίζει και η ΝΔ που προσπαθεί να πείσει το λαό ότι η ΕΕ μας έσωσε από τη χρεοκοπία, αυτή την ΕΕ στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να πείσει ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει να γίνει φιλολαϊκή, να μπει ξανά στον ίσιο δρόμο, απ’ τον οποίο ξεστράτισε. Και οι δύο λένε ψέματα, κοροϊδεύουν το λαό. Και οι δύο θέλουν το λαό δεμένο χειροπόδαρα στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων.

Η θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση με Λαϊκή Εξουσία για κάθε χώρα της Ευρώπης και για την Ελλάδα, είναι θέση ταξική, απεγκλωβίζει λαϊκές δυνάμεις από την παγίδα να ταυτίσουν τα συμφέροντα τους με τα συμφέροντα μερίδων της αστικής τάξης που ανταγωνίζονται, συγκρούονται για το ποιος θα χάσει και ποιος θα κερδίσει.

Αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση με τους αντιλαϊκούς νόμους της, τις αντεργατικές επιταγές της αποκάλυψαν και αποκαλύπτουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια που δίνουν μάχη μέσα σ’ αυτή τη λυκοσυμμαχία από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης του λαού. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ δεν δεσμεύονται από καμιά ψήφο, από καμιά υπογραφή, από καμιά συναλλαγή.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι 

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση για να αντιμετωπιστεί η ναζιστική ΧΑ, αυτά τα τσιράκια του συστήματος, των μεγαλοεργοδοτών που εκτελούν συμβόλαια με μεγαλοσυμφέροντα, όπως αποδείχτηκε και από την επίθεση στο Πέραμα. Για να αναδειχθεί ο ομφάλιος λώρος που δένει τέτοια μορφώματα με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, τους μηχανισμούς του που τους αξιοποιούν, πότε τους αμολάνε και πότε τους μαζεύουνε με στόχο να χτυπάνε το εργατικό κίνημα, να τρομοκρατούν, να σπέρνουν το φασιστικό δηλητήριο.

Η ΧΑ, οι ναζιστές φασίστες πρέπει να πάρουν το μάθημά τους από το λαό από τον α΄ γύρο, όπου τολμήσουν και κατεβάσουν υποψήφιους. Γι΄αυτό ας πάψουν διάφοροι αβανταδόροι της να διακινούν σενάρια για τον β΄ γύρο. Η μάχη κρίνεται στον α΄ γύρο. Ούτε ένας ναζιστής εγκληματίας, τσιράκι του συστήματος να μην περάσει, να απομονωθούν εδώ και τώρα από όλους.

Όσο για τα παλληκάρια του ΣΥΡΙΖΑ που με περισσή αμετροέπεια λένε ότι θα βάλουν τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν “μονοκούκι στο β΄ γύρο”, ας κοιτάξουν καλύτερα να βάλουν τα στελέχη τους, την κοινοβουλευτική τους ομάδα και τα μέλη της ΚΕ τους να υλοποιούν “μονοκούκι” τις δικές τους αποφάσεις κι ας αφήσουν τα εκατομμύρια ψηφοφόρων! Δεν είναι απλά αμετροέπεια, είναι κάτι χειρότερο.

Φίλες και Φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Το ΚΚΕ το γνωρίζετε. Ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του, πότε δεν χάιδεψε αυτιά, δεν κολάκεψε το λαό, απεναντίας του μίλησε με ειλικρίνεια για την ευθύνη του, για την ανάγκη να πάρει ο ίδιος την υπόθεση στα χέρια του, να γίνει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Το ίδιο του λέει και τώρα. Μην το βάζεις κάτω, αγωνίσου, πάλεψε ενίσχυσε τη συμμαχία σου, άνοιξε δρόμο για τη ζωή σου για τη ζωή των παιδιών σου.

Σήμερα δεν σου λείπει μια αστική κυβέρνηση με ένα άλλο μείγμα διαχείρισης. Αυτή θα βρεθεί, θα φτιαχτεί είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, με πρόθυμους να τρέξουν τους 58 που φτιάχνονται, αλλά και τα άλλα αστικά κόμματα. Αυτή η κυβέρνηση θα διαχειριστεί τον “πάτο” της κρίσης, την όποια αναιμική ανάκαμψη προς όφελος του κεφαλαίου γι αυτό θα ναι από χέρι αντιλαϊκή.

Αυτό που λείπει σήμερα και πρέπει να δημιουργηθεί, να ενισχυθεί, είναι μια πραγματική ισχυρή λαϊκή συμμαχία, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ.

Σήμερα, άμεσα, η προοπτική με ελπίδα για το λαό βρίσκεται στην αναγέννηση μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας που θα παλέψει για να αδρανοποιηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι, θα συμβάλλει στον αγώνα για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, για να ανοίξει ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Το ΚΚΕ θα δώσει το παρών του, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, σε μια λαϊκή διακυβέρνηση που θα κάνει τον πλούτο που παράγουμε κοινωνική ιδιοκτησία, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από τα δεσμά της ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος. 

Μπορούμε να τα καταφέρουμε σήμερα. Μπορεί να βγει νικητής ο λαός. Βασική προϋπόθεση ένα ΚΚΕ όσο γίνεται πιο δυνατό. Και στο δήμο Πειραιά, και στην Περιφέρεια Αττικής, και στην ευρωβουλή, και στη βουλή και στα σωματεία, στους συλλόγους, στο κίνημα, παντού.

Προχωράμε μπροστά, δυναμικά».

Αμέσως μετά την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, χαιρετισμό απηύθυνε η Ελπίδα Παντελάκη μέλος της ΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά του ΚΚΕ καλώντας σε ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, τους Δήμους και τις Περιφέρειες.  902.gr

 

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

thalassa 3

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική…