Κουτσούμπας: Μήπως να βάλετε τους ειδικούς φρουρούς να βρουν τους χρυσαυγίτες που κρύβονται;

«Το πρόβλημα είναι η ποινικοποίηση της συλλογικής διαδικασίας, η αστυνόμευση στα πανεπιστήμια, για να μη θυμηθώ πως κάρτα φοιτητή δείχναμε στο χωροφύλακα όσοι από μας ήμασταν φοιτητές στα χρόνια της χούντας»

5186445

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στους δρόμους της Αθήνας, στο υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, οι γονείς τους, διαμαρτύρονται και διεκδικούν και έχουν δίκιο και ξέρετε ότι έχουν δίκιο» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της σημερινής του ομιλίας στη Βουλή. 

Σημείωσε ότι ενώ η κυβέρνηση κρατά επί ένα χρόνο κλειστά τα πανεπιστήμια, χθες έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο νομοσχέδιο που θα μπορούσε -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- κάλλιστα να έχει τον τίτλο «νέοι φραγμοί στη μόρφωση για τα παιδιά του λαού μας και ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια».

«Και μόνο το γεγονός ότι αυτό το νομοσχέδιο το παρουσίασαν από κοινού Κεραμέως και Χρυσοχοΐδης, αποδεικνύει το αντιδραστικό του περιεχόμενο» ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας «η αντίληψή σας ότι η ένταση της καταστολής θα περιφρουρήσει την ακαδημαϊκή ελευθερία είναι τουλάχιστον για γέλια».
«Μήπως καλύτερα θα ήταν να βάλετε τους ειδικούς φρουρούς να βρουν τους χρυσαυγίτες που κρύβονται;» σημείωσε στη συνέχεια.

Τόνισε ότι το πρόβλημα είναι «η ποινικοποίηση της συλλογικής διαδικασίας, η αστυνόμευση στα πανεπιστήμια, για να μη θυμηθώ πως κάρτα φοιτητή δείχναμε στο χωροφύλακα όσοι από μας ήμασταν φοιτητές στα χρόνια της χούντας».

«Είναι άδικο, αντιδραστικό, η πανεπιστημιακή λειτουργία να βρίσκεται συνεχώς υπό παρακολούθηση. Είναι άδικο και αντιδραστικό να ταυτίζονται οι συλλογικά αποφασισμένες μορφές πάλης του φοιτητικού κινήματος με τις παραβατικές συμπεριφορές. Είναι άδικο να μπαίνουν επιπλέον φραγμοί στις σπουδές των νέων που αναγκάζονται να δουλεύουν για να τα βγάλουν πέρα. Είναι άδικο και αντιδραστικό να ανακοινώνετε αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στα ΑΕΙ βάζοντας περισσότερα εμπόδια στα παιδιά, να περιορίζετε τις επιλογές των μαθητών» υπογράμμισε.

Είπε ότι η κυβέρνηση υποκρίνεται πως ενδιαφέρεται για το μορφωτικό επίπεδο των μαθητών, «αλλά, το Λύκειο το έχετε καταντήσει και εσείς και οι προηγούμενοι ψυχοφθόρο εξεταστικό κέντρο» και πρόσθεσε: «Ότι δεν βάλατε τον περιορισμό των επιλογών για τους σημερινούς μαθητές της Γ’ Λυκείου, δείχνει ξεκάθαρα ότι φοβηθήκατε αντιδράσεις, δείχνει άλλωστε και τη δύναμη που έχουν οι αγώνες της νεολαίας».

«Ξέρετε πολύ καλά ότι το άδικο δεν θα στεριώσει. Γιατί υπάρχουν αγώνες, συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, υπάρχει το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, άλλοι αγωνιζόμενοι μέσα στο κίνημα. Ο λαός και η νεολαία δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Κάτι παραπάνω ξέρει και ο κύριος υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Τα μέτρα αυτά θα μείνουν τελικά στα χαρτιά, θα μείνουν ανενεργά. Θυμηθείτε το αυτό που σας λέω» τόνισε, καταλήγοντας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σκάνδαλο στην Ιταλία με τους οίκους μόδας Armani και Dior – Έρευνα των ιταλικών αρχών για εκμετάλλευση εργαζομένων

armani

Σκάνδαλο στην Ιταλία με τους οίκους μόδας Armani και Dior – Έρευνα των ιταλικών αρχών για εκμετάλλευση εργαζομένων

Οι ιταλικές αρχές ανταγωνισμού έχουν ξεκινήσει έρευνα στους οίκους μόδας Armani και Dior για αθέμιτες…