Κουτσούμπας: Μήπως να βάλετε τους ειδικούς φρουρούς να βρουν τους χρυσαυγίτες που κρύβονται;

«Το πρόβλημα είναι η ποινικοποίηση της συλλογικής διαδικασίας, η αστυνόμευση στα πανεπιστήμια, για να μη θυμηθώ πως κάρτα φοιτητή δείχναμε στο χωροφύλακα όσοι από μας ήμασταν φοιτητές στα χρόνια της χούντας»

5186445

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στους δρόμους της Αθήνας, στο υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, οι γονείς τους, διαμαρτύρονται και διεκδικούν και έχουν δίκιο και ξέρετε ότι έχουν δίκιο» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της σημερινής του ομιλίας στη Βουλή. 

Σημείωσε ότι ενώ η κυβέρνηση κρατά επί ένα χρόνο κλειστά τα πανεπιστήμια, χθες έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο νομοσχέδιο που θα μπορούσε -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- κάλλιστα να έχει τον τίτλο «νέοι φραγμοί στη μόρφωση για τα παιδιά του λαού μας και ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια».

«Και μόνο το γεγονός ότι αυτό το νομοσχέδιο το παρουσίασαν από κοινού Κεραμέως και Χρυσοχοΐδης, αποδεικνύει το αντιδραστικό του περιεχόμενο» ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας «η αντίληψή σας ότι η ένταση της καταστολής θα περιφρουρήσει την ακαδημαϊκή ελευθερία είναι τουλάχιστον για γέλια».
«Μήπως καλύτερα θα ήταν να βάλετε τους ειδικούς φρουρούς να βρουν τους χρυσαυγίτες που κρύβονται;» σημείωσε στη συνέχεια.

Τόνισε ότι το πρόβλημα είναι «η ποινικοποίηση της συλλογικής διαδικασίας, η αστυνόμευση στα πανεπιστήμια, για να μη θυμηθώ πως κάρτα φοιτητή δείχναμε στο χωροφύλακα όσοι από μας ήμασταν φοιτητές στα χρόνια της χούντας».

«Είναι άδικο, αντιδραστικό, η πανεπιστημιακή λειτουργία να βρίσκεται συνεχώς υπό παρακολούθηση. Είναι άδικο και αντιδραστικό να ταυτίζονται οι συλλογικά αποφασισμένες μορφές πάλης του φοιτητικού κινήματος με τις παραβατικές συμπεριφορές. Είναι άδικο να μπαίνουν επιπλέον φραγμοί στις σπουδές των νέων που αναγκάζονται να δουλεύουν για να τα βγάλουν πέρα. Είναι άδικο και αντιδραστικό να ανακοινώνετε αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στα ΑΕΙ βάζοντας περισσότερα εμπόδια στα παιδιά, να περιορίζετε τις επιλογές των μαθητών» υπογράμμισε.

Είπε ότι η κυβέρνηση υποκρίνεται πως ενδιαφέρεται για το μορφωτικό επίπεδο των μαθητών, «αλλά, το Λύκειο το έχετε καταντήσει και εσείς και οι προηγούμενοι ψυχοφθόρο εξεταστικό κέντρο» και πρόσθεσε: «Ότι δεν βάλατε τον περιορισμό των επιλογών για τους σημερινούς μαθητές της Γ’ Λυκείου, δείχνει ξεκάθαρα ότι φοβηθήκατε αντιδράσεις, δείχνει άλλωστε και τη δύναμη που έχουν οι αγώνες της νεολαίας».

«Ξέρετε πολύ καλά ότι το άδικο δεν θα στεριώσει. Γιατί υπάρχουν αγώνες, συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, υπάρχει το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, άλλοι αγωνιζόμενοι μέσα στο κίνημα. Ο λαός και η νεολαία δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Κάτι παραπάνω ξέρει και ο κύριος υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Τα μέτρα αυτά θα μείνουν τελικά στα χαρτιά, θα μείνουν ανενεργά. Θυμηθείτε το αυτό που σας λέω» τόνισε, καταλήγοντας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…