Newsroom

Newsroom

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τη μάσκα της ατομικής ευθύνης

Η ευθύνη για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και μέτρα προστασίας όπου είναι αναγκαίο είναι όλη δική της

5077667

Η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει, επιτέλους, να κρύβεται πίσω από τη μάσκα της ατομικής ευθύνης. Η ευθύνη για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και μέτρα προστασίας όπου είναι αναγκαίο είναι όλη δική της. Και μόνο αυτή μπορεί να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας αλλά κι ευθύνης του λαού», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, «για την εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού».

«Είναι σαφές, πλέον, ότι τα όποια περιοριστικά μέτρα, από μόνα τους, δεν μπορούν να αποτρέψουν τα χειρότερα αν δεν συνδυαστούν με την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ, τα μαζικά δωρεάν τεστ, ο δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας.

Αν δεν συνδυαστούν επιπλέον με μέτρα στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία, αλλά και στους χώρους δουλειάς που εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και κατέληξε: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί πια να κωφεύει! Οι εργαζόμενοι μαζικά, μαχητικά μπορούν να διεκδικήσουν και να επιβάλλουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής τους».