Κουτσούμπας για ΣΥΡΙΖΑ: Yλοποιεί τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτηρίζοντας τον «αστικό κόμμα με αριστερό μανδύα συνδυασμένο με τον επικίνδυνο οπορτουνισμό του», που έχει στόχο να εξαπατά τον λαό και τόνισε πως θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι χωρίς επαναστατικού χαρακτήρα αλλαγές στο κοινωνικό σύστημα, η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει.

57d3fb271dc524e84c8b45c9

Ξεκαθάρισε, επίσης, πως το ΚΚΕ δεν θα συνεργαστεί με κόμματα που «φέρνουν την ίδια πολιτική από την πίσω πόρτα».  

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ», Ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «σοσιαλδημοκρατικό αστικό κόμμα με αριστερό – κεντροαριστερό μανδύα, συνδυασμένο με τον επικίνδυνο οπορτουνισμό του, που έχει ευελιξία και ικανότητα να εξαπατά το λαό υλοποιώντας ταυτόχρονα τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και γι’ αυτό και του έχει ανατεθεί να φέρει σε πέρας τη βρώμικη δουλειά».

Παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να ρίχνει τα βάρη στον λαό, εξυπηρετούμενη από «το παιχνίδι του καλού (ΕΕ) και του κακού (ΔΝΤ)», που είναι μέρος του κάδρου της πολιτικής της.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει βούληση για συμμαχία με άλλες αριστερές δυνάμεις (ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας) πάνω σε ένα μίνιμουμ αντιμνημονιακό πρόγραμμα, ξεκαθάρισε πως μιλάμε «για τις δυνάμεις που πρωτοστάτησαν κι έδωσαν στήριξη στην εξαπάτηση της “πρώτης φοράς αριστερά”, και τώρα κάνουν σημαία το Grexit αλά Brexit… δυνάμεις που θέλουν να φέρουν την ίδια πολιτική, τη στρατηγική του κεφαλαίου από την πίσω πόρτα».

Τέλος, επανέλαβε πως είναι μονόδρομος οι επαναστατικού χαρακτήρα αλλαγές στο κοινωνικό σύστημα, καθώς τα φτιασιδώματα αποτελούν αδιέξοδο. «Με ημίμετρα και φτιασιδώματα, βλέποντας και κάνοντας, δεν υπάρχει λύση, παρά μόνο επανάληψη πολιτικών, προηγούμενων και σημερινών. Ο δρόμος αυτός είναι αδιέξοδος. Απαιτούνται επαναστατικού χαρακτήρα αλλαγές στο κοινωνικό σύστημα, στο κράτος, στους θεσμούς, στην οικονομία, ανατροπές εκ βάθρων. Δηλαδή σε τελευταία ανάλυση σοσιαλιστική οικοδόμηση, απαλλαγμένη όμως από τα λάθη και τις αδυναμίες της πρώτης απόπειρας που γνώρισε η ανθρωπότητα τον 20ο αιώνα».

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…