Το "κουτσαβάκι" άρχισε τους τραμπουκισμούς (video)

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης,ξέσπασε και του Αντώνη Σαμαρά ξέσπασε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την υπόθεση Novartis στην Ολομέλεια. «Τραμπούκοι και κουτσαβάκια δεν έχουν θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν έχουν θέση καν στην ελληνική κοινωνία, είναι γραφικές φιγούρες του περασμένου αιώνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος

5affd9b31dc5245b598b456b

Αν κάποιοι υψηλόβαθμοι πολιτικοί του παρελθόντος μπλέκουν σήμερα με τη Δικαιοσύνη για ένα τεράστιας διάστασης σκάνδαλο όπως αυτό της Novartis, είναι προφανές: όσο ήταν στα πράγματα, λειτούργησαν σαν κομμάτι ενός συστήματος που νόμιζαν ότι θα κυβερνά την Ελλάδα στον αιώνα τον άπαντα. Ενός συστήματος βαθιά διεφθαρμένου, που δούλευε σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και ειδικά των πιο αδύναμων κοινωνικά πολιτών και το οποίο ήταν θωρακισμένο επικοινωνιακά από τη διαπλοκή των ΜΜΕ και πολιτικά από τον κατάπτυστο νόμο “περί ευθύνης υπουργών”. Λογικό και επόμενο λοιπόν το παραλήρημα του Αντώνη Σαμαρά που έφερε την έντονη αντίδραση του κ. Παπαγγελόπουλου.

«Τραμπούκοι και κουτσαβάκια δεν έχουν θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν έχουν θέση καν στην ελληνική κοινωνία, είναι γραφικές φιγούρες του περασμένου αιώνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος απαντώντας στον κ. Σαμαρά, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. «Δεν έχω σκοπό να ακολουθήσω τους λασπολόγους υβριστές μου στα γεμάτα εμπάθεια και μοχθηρία νοσηρά παραληρήματά τους», είπε και συμπλήρωσε ότι ο ελληνικός λαός απεχθάνεται τέτοιου είδους συμπεριφορές γιατί τον αηδιάζουν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στη συνέχεια καταδίκασε τις απειλές του κ. Σαμαρά λέγοντας: «Σέβομαι απόλυτα το τεκμήριο αθωότητας χωρίς καμία εξαίρεση. Δεν μπορεί όμως το τεκμήριο αθωότητας της αντιπολίτευσης να μετατρέπεται σε τεκμήριο ενοχής για όσους στοχοποιεί για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας».

Οι αναφορές του κ. Σαμαρά που προκάλεσαν τη σκληρή αντίδραση Παπαγγελόπουλου ήταν η εξής:

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Σαμαράς, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πού την κατάντησαν τη Δικαιοσύνη; Τι γαϊτανάκι έχουν στήσει με σκοπό την πλήρη υποταγή της δικαστικής εξουσίας στο καθεστώς Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου; Εγώ έχω πλήρη εμπιστοσύνη στους Έλληνες δικαστές. Εσείς, όμως, να προσέχετε: Δεν γίναμε εμείς “όμηροι” του Παπαγγελόπουλου. Εσείς γίνατε όμηροί του… Και ο Παπαγγελόπουλος θα σας κάψει».

Λογικό λοιπόν  ο χθεσινός εκνευρισμός του κ. Σαμαρά στη Βουλή σε προσωπικό επίπεδο να γίνεται εύκολα από κάποιον κατανοητός, αλλά και λογική η αντίδραση από τον κ. Παπαγγελόπουλο, καθώς, 1ον :ο πρώην πρωθυπουργός δεν αναλαμβάνει ούτε καν την πολιτική ευθύνη για τη Novartis. Έγινε επί των ημερών του, προκάλεσε τεράστια ζημιά για το Δημόσιο, αλλά αφορά κάποιους άλλους. Όχι τον ίδιο.

2oν: ο κ. Σαμαράς δεν ασχολείται πλέον με την πολιτική. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γυρίσει την Ιστορία στο 2014 και να πάρει την εκδίκησή του. Το ίδιο παθαίνουν όλοι αυτοί που έχουν τελειώσει πολιτικά και δεν θέλουν να το παραδεχτούν.

Και, 3oν:  ο κ. Σαμαράς κρύβει μέσα του έναν αυθεντικό ακροδεξιό που ίσως όσο ήταν πρωθυπουργός κάπως να τον καταπίεζε -όχι επιτυχώς, είναι η αλήθεια-, αλλά χθες τον απελευθέρωσε πλήρως.


Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

troxaio me egataleipsi

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες…

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

pregnant g076b366fe 1920 768

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει της μη μισθωτές εργαζόμενες μητέρες ως δεύτερης κατηγορίας, φθηνές, αναλώσιμες και χωρίς…

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος