Newsroom

Newsroom

Το Κουτί της Πανδώρας ξανά μαζί σας – Εγγραφείτε στο κανάλι στο ΥouTube

Τη Δευτέρα στις 13 Ιουλίου στις 21:00 , το Κουτί της Πανδώρας, η εκπομπή έρευνας του Κώστα Βαξεβάνη, επιστρέφει στις οθόνες σας. Εγγραφείτε στο κανάλι της εκπομπής στο YouTube

vaxevanis 0

Το Κουτί της Πανδώρας ανοίγει ξανά. Παρακολουθείστε το νέο επεισόδιο της εκπομπής μέσα από το koutipandoras.gr, τη σελίδα της εκπομπής στο facebook και το κανάλι στο youtube.

Το Κουτί της Πανδώρας του Κώστα Βαξεβάνη επιστρέφει τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 21.00.

Φθινόπωρο 2012. Το τηλεοπτικό «Κουτί της Πανδώρας», έκλεισε για τους τηλεθεατές του.

Το γαλατικό χωριό της ελληνικής τηλεόρασης που κατάφερε να επιβιώσει, να αγαπηθεί, να σπάσει ταμεία και να γράψει ιστορία. Μια εκπομπή έρευνας, σε ένα τηλεοπτικό τοπίο με πρωϊνάδικα και γραβατωμένους lifestyle παρουσιαστές.

Η κρίση έδειξε πως το Κουτί της Πανδώρας δε μπορούσε πλέον να σταθεί στην ελληνική τηλεόραση. Δε γινόταν στα κανάλια της διαπλοκής να λες ότι φταίνε οι καναλάρχες και οι φίλοι τους.

Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις συνεχίστηκαν με τον ίδιο ρυθμό μέσα από το διαδικτυακό koutipandoras.gr, το περιοδικό Hot Doc και στη συνέχεια από την εφημερίδα Documento.

Οκτώ χρόνια μετά, δεν πέρασε ούτε μια μέρα που να μην νοσταλγήσαμε τις στιγμές που μας προσέφερε η Πανδώρα. Πολύωρες συσκέψεις και ατελείωτες ώρες μοντάζ, καθηλωτικές συνεντεύξεις, αγωνία από τον αμείλικτο τηλεοπτικό χρόνο, γέλια, κλάματα, φωνές, τσακωμοί αλλά και μεγάλες σημαντικές φιλίες. Αξέχαστες στιγμές που αποφασίσαμε να ξαναζήσουμε.

«Στη ζωή μου όποτε αναπολώ, ξέρω πως είναι ώρα των αποφάσεων», γράφει στο σημείωμά του ο Κώστας Βαξεβάνης. 

«Όλα αυτά τα χρόνια, μου κάνει εντύπωση που συναντώ ανθρώπους (πολλοί από αυτούς ήταν βρέφη όταν υπήρχε η τηλεοπτική Πανδώρα) που μου λένε πως τους λείπει η εκπομπή την οποία συνεχίζουν να βλέπουν στο διαδίκτυο. Πάντα πίστευα πως η δύναμή του δεν ήμουν εγώ, αλλά ο κόσμος που διψά και αναζητά κάτι διαφορετικό από την ανοησία σε τηλεοπτική μετάδοση», εξηγεί ο δημιουργός του Κουτιού της Πανδώρας.

Η απόφαση πάρθηκε. Το Κουτί της Πανδώρας επιστρέφει. Όχι στην «αφιλόξενη» για εκείνο τηλεόραση αλλά στο διαδίκτυο, με σκοπό να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλά: δημοσιογραφική έρευνα και αποκαλύψεις.

Η πρώτη μας εκπομπή ασχολείται με τον κοινωνικό αυτοματισμό ως όπλο του συστήματος με στόχο την “ανοησία της αγέλης”. Αυθαίρετα στερεότυπα που γίνονται τηλεοπτικές βεβαιότητες και στη συνέχεια κοινωνική πραγματικότητα.

Προσδεθείτε, ερχόμαστε!

INFO

Ο Κώστας Βαξεβάνης και το Κουτί της Πανδώρας επιστρέφουν με τη νέα εκπομπή: «Κοινωνικός αυτοματισμός»: Μήπως είσαι κι εσύ μαϊμού στο πείραμα;

Δευτέρα 13 Ιουλίου, 21.00

Ταυτόχρονη προβολή:

www.koutipandoras.gr

Youtube

Facebook

Συντελεστές εκπομπής:

Παρουσίαση: Κώστας Βαξεβάνης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Τραγγανίδας

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Στάμος Προύσαλης

Αρχισυνταξία: Αντιγόνη Μιχοπούλου  

Δημοσιογραφική ομάδα: Μάριος Αραβαντινός, Βαγγέλης Τριάντης, Άγγελος Προβολισιάνος, Νίκος Σπυρόπουλος, Αντώνης Ρηγόπουλος, Βασίλης Ανδριανόπουλος 

Παραγωγή: Το Κουτί της Πανδώρας Media

Διάρκεια: 57’