Κουρτς: «Εγώ είμαι πρόσφυγας ξεριζωμένος»

Αν (μέρες που είναι) ανησυχούσατε για το πώς θα τα βγάλει πέρα ο Σεμπάστιαν Κούρτς, ηρεμήστε. Το παλικάρι βρήκε δουλειά...

AP Austria Ekloges Kurz

Αν μέρες που είναι ανησυχούσατε για το πώς θα τα βγάλει πέρα ο Σεμπάστιαν Κούρτς, ηρεμήστε. Το παλικάρι βρήκε δουλειά. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αυστριακών εφημερίδων, ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας πρόκειται να εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος σε αμερικανική εταιρεία. Η εφημερίδα «Österreich» αναφέρει ότι ήδη έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον ιδιωτικό τομέα, ενώ η «Kronen-Zeitung» κάνει λόγο για διευθυντική θέση στη Σίλικον Βάλεϊ, στο Σαν Φρανσίσκο, όπου έχουν την έδρα τους μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες. 

Είδατε που κανείς δεν πάει χαμένος. Μπορεί για μερικά χρόνια να γίνει μετανάστης (μισούσε και καταδίωκε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες), αλλά τι να γίνει, πρέπει κι αυτός να ζήσει. Αν ήταν Έλληνας θα τραγουδούσε με λυγμούς το «εγώ είμαι πρόσφυγας ξεριζωμένος», ίσως καλύτερα από τον Μανόλη Αγγελόπουλο. 

Θα πείτε, γιατί μια εταιρεία προσλαμβάνει έναν που είναι ύποπτος για διαφθορά; Καλά τώρα, στον κόσμο των επιχειρήσεων δεν υπάρχουν τέτοιες ευαισθησίες. Τα υψηλόβαθμα και καλοπληρωμένα στελέχη επιβάλλεται να χρησιμοποιούν όλα τα μέσα προκειμένου τα αφεντικά τους να κερδίζουν, αυτά να δικαιολογούν τους μισθούς και τα μπόνους τους και όλοι μαζί παρέα να παρκάρουν τα λεφτά τους στους φορολογικούς παραδείσους. 

Στην περίπτωση του Κούρτς έχουμε για ακόμη μία φορά την εφαρμογή του γνωστού μοντέλου της περιστρεφόμενης πόρτας. Στα απλά ελληνικά: από τις επιχειρήσεις στην πολιτική και από την πολιτική στις επιχειρήσεις. 

Και δεν αποκλείεται κάποια στιγμή στο μέλλον ο Κούρτς να επιστρέψει στη μαχόμενη πολιτική για να σώσει την πατρίδα του από τους αριστερούς λαϊκιστές και την Ευρώπη από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…