Πάμε σε εκλογές αμέσως μετά το καλοκαίρι – Ο Κουρτάκης «αδειάζει» Μητσοτάκη

Μα πώς γίνεται ο «μεγάλος» να λέει για εκλογές το 2023 και οι εντολοδόχοι να μιλάνε για πρόωρες το φθινόπωρο;

Screenshot 6 1

Οι εκλογές θα γίνουν σε 12 μήνες, την Άνοιξη του 2023 αυτή είναι η ξεκάθαρη δέσμευση του πρωθυπουργού μέσα από την πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα ηρεμίας και πολιτικής σταθερότητας και όποτε τίθεται θέμα εκλογών μιλά για ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας. Αυτό που δεν υπολόγιζε ο Κυριάκος, είναι πως αυτήν τη συντονισμένη προσπάθεια θα σαμπόταρε ο πιο πιστός εντολοδόχος του, ο πιο ένθερμος κλακαδόρος του…

Ο Γιάννης Κουρτάκης με ενυπόγραφο άρθρο του ανατρέπει τους σχεδιασμούς Μητσοτάκη – ή αποκαλύπτει την πραγματική στρατηγική του Μαξίμου – και κάνει λόγο για πρόωρες εκλογές αμέσως μετά το καλοκαίρι. Μάλιστα ο εκδότης των Παραπολιτικών βάζει ως ανώτατο χρονικό όριο για τη διεξαγωγή των εκλογών, τον Οκτώβριο. Άνοιξη του 2023 ο Κυριάκος, το φθινόπωρο του 2022 ο Κουρτάκης… κάπου χάθηκε η μπάλα.

Στο επίμαχο άρθρο μάλιστα ο Κουρτάκης προδίδει το χαρακτήρα των μέτρων που ανακοινώθηκαν για την ακρίβεια, τα οποία και χαρακτηρίζει ξεκάθαρα προεκλογικά.

Διαβάζουμε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στον «πολιτικό καφέ» του Γ. Κουρτάκη:

«Το καλά δομημένο πακέτων μέτρων που ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκ των πραγμάτων επανέφερε (και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση) τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Απολύτως λογικό, αφού η διάρκεια της στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχει ως καταληκτική ημερομηνία το τέλος του τρέχοντος έτους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε αυτόν τον χρόνο ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους πολίτες την ανανέωση της λαϊκής εντολής. Και δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς ούτε πληροφορίες ούτε μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση των δεδομένων, για να καταλήξει στη βεβαιότητα ότι μετά τις εν λόγω εξαγγελίες βρισκόμαστε ακόμα πιο κοντά στις πρόωρες κάλπες.

Απεναντίας, αυτό που μένει να απαντηθεί είναι ο χρόνος που θα επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης για να εκδηλώσει τη σχετική πρωτοβουλία, με τους περισσότερους εντός και εκτός κυβέρνησης να στοιχηματίζουν ότι αυτό θα έχει συμβεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός περί τα τέλη Αυγούστου να προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών, εκμεταλλευόμενος και το πολύ καλό καλοκαίρι που προμηνύεται στο πεδίο του τουρισμού».

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…