Newsroom

Newsroom

Κουρουμπλής: Η απόφασή μου για τη Διοίκηση του Αττικόν δεν αλλάζει – Πρέπει να πάμε σε εκλογές

Την άποψή του ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές, ώστε να κρίνει ο ελληνικός λαός ποιός θέλει να υλοποιήσει αυτήν τη συμφωνία αλλά και ότι η απόφασή του για την αντικατάσταση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Αττικόν δεν αλλάζει, εξέφρασε σε συνέντευξή του στον Flash 96,0 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Την άποψή του ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές, ώστε να κρίνει ο ελληνικός λαός ποιός θέλει να υλοποιήσει αυτήν τη συμφωνία αλλά και ότι η απόφασή του για την αντικατάσταση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Αττικόν δεν αλλάζει, εξέφρασε σε συνέντευξή του στον Flash 96,0 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και σε θέματα του τομέα Υγείας, χαρακτηρίζοντας όραμά του η Ελλάδα να καταστεί η Ελβετία του Νότου στην παραγωγή φαρμάκου, εξηγώντας πώς κατάφερε να ισχύσουν οι 4.500 προσλήψεις στο ΕΣΥ, οι οποίες σταδιακά θα φτάσουν στις 15.000, πώς κατάφερε την μη περικοπή της φαρμακευτικής δαπάνης, πώς αντιμετώπισε τις φαρμακοβιομηχανίες τις ημέρες της κρίσης, ώστε να μην σταματήσει η ροή του φαρμάκου και τέλος, αποκάλυψε διαπραγμάτευση με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να δοθεί λύση στις ελλείψεις κρεβατιών στις Μ.Ε.Θ.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, ερωτηθείς σχετικά με την επόμενη ημέρα της ψήφισης του νέου Μνημονίου, δήλωσε: “Πρέπει να πάμε σε εκλογές, καθαρές εξηγήσεις. Να τεθεί όλη αυτή η κατάσταση, η νέα συμφωνία στην κρίση του λαού και εάν ο λαός εμπιστεύεται εμάς, να προσπαθήσουμε μέσα από αυτές τις δυσκολίες, τις πελώριες, να διαμορφώσουμε μία δίκαιη συνθήκη εξόδου από την κρίση, δηλαδή η κρίση πρώτον να μην αφήσει πίσω της κοινωνικά νεκροταφεία και δεύτερον να εμπεδώσει στον λαό αυτό που περιμένει ο λαός, ο ελληνικός λαός είναι ρεαλιστής, γι’ αυτό και δεν έκανε επανάσταση όλα αυτά τα χρόνια… Ο ελληνικός λαός τί περιμένει; Το πρώτο που περιμένει είναι να αισθανθεί ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που δεν βολεύεται με εκείνους που βολεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνα, αλλά μια κυβέρνηση που πραγματικά εργάζεται ακατάπαυστα και για την πρόοδο της χώρας αλλά και για την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Να κρίνει λοιπόν ο ελληνικός λαός, θέλει τον Αλέξη Τσίπρα; Που πιστεύω ότι σήμερα είναι μία προσωπικότητα που δεσπόζει της πολιτικής ζωής, γιατί είναι αυτός που με την προσπάθειά του, στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης, έπεισε την ελληνική κοινωνία, ότι σε δύσκολες στιγμές μπορεί να βάλει το συμφέρον της πατρίδας και της κοινωνίας, πάνω από τον εαυτό του, το πολιτικό συμφέρον και την ιδεολογία του. Αυτοί είναι οι ηγέτες που η ιστορία τους δίνει την δυνατότητα και την ευκαιρία να παίξουν ρόλο. Και θα παίξει ρόλο ο Αλέξης Τσίπρας στα δημόσια πράγματα, το πιστεύω. Είναι τίμιο να κρίνει ο ελληνικός λαός ποιός θέλει να υλοποιήσει αυτή την συμφωνία”.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις όσων διαφωνούντων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουρουμπλής είπε: “Εγώ και σέβομαι και τιμώ τους συντρόφους αυτούς και εξακολουθώ να τους αγαπώ, όπως τους αγαπούσα. Μαζί παλέψαμε τα τελευταία χρόνια, οραματιστήκαμε, συγκρουστήκαμε. Πιστεύω το μήνυμα που ήθελαν να στείλουν, το έστειλαν. Είναι ιστορικές οι στιγμές. Η Αριστερά ή θα παέι για άλλα 50 χρόνια στα αζήτητα, βολευόμενη στην διαμαρτυρία ή θα αποδείξει στα δύσκολα ότι μπορεί ακόμα και αυτό το Μνημόνιο να το κάνει μια προσπάθεια που στο τέλος θα είναι ευεργετική για τον τόπο και τον λαό”.

Ο υπουργός Υγείας ερωτηθείς σχετικά με την απόφασή του να αντικαταστήσει την Διοίκηση του Νοσοκομείου Αττικόν, μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη αλλά και κληθείς να σχολιάσει τις μετέπειτα δηλώσεις της Διοικήτριας κας Γιαννακάκου, δήλωσε: “Διαπίστωσα ότι έλειπαν οι κρίσιμοι παράγοντες της Διοίκησης του Νοσοκομείο συγχρόνως σε άδεια. Θεωρώ το αυτονόητο είναι σε έναν τέτοιο φορέα και μάλιστα σε ημέρες εφημερειών, στοιχειώδης νους είναι να απουσιάζει εναλλάξ κάποιος. Και αποφάσισα να αντικαταστήσω την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Καταννοώ ότι θα υπάρχουν δηλώσεις, αλλά αυτή είναι η απόφασή μου, δεν αλλάζει”.

Αναφερθείς σε θέματα της αρμοδιότητάς του, ο υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε αρχικά για το όραμά του, η Ελλάδα να καταστεί η Ελβετία του Νότου στην παραγωγή φαρμάκου, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα στον τομέα της Υγείας. Κάλεσα όλους τους επιστημονικούς και λοιπούς φορείς του χώρου της Υγείας, φαρμακοβιομηχανίες, ώστε να γίνει ένα ΕΣΠΑ αναπτυξιακό στον χώρο της Υγείας. Η Υγεία είναι προνομιακό πεδίο για την Ελλάδα, αναπτυξιακό… Να αξιοποιήσουμε να συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, παραγωγής φαρμάκου στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει εξαιρετικούς επιστήμονες, εξαιρετικά ερευνητικά κέντρα και τεχνογνωσία από τις εταιρείες, μπορεί λοιπόν και με την στήριξη του κράτους, να επιφέρουν ένα πλαίσιο που οι έρευνες κατέδειξαν και κατέγραψαν ότι μπορεί… Εγώ το πάω λίγο πιο πέρα, για να μην αποκλείσω κανέναν. Παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα. Για εμένα είναι όραμα, η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η Ελβετία του Νότου στην παραγωγή φαρμάκου”.

Αναφερθείς στα μεγάλα ζητούμενα και στα όσα εξ’ αυτών έγιναν κατορθωτά ή διεκδικούνται, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε: “Κάποιοι πανηγύριζαν πριν από λίγες ημέρες ότι οι προσλήψεις δεν θα ισχύσουν. Η παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ήταν τέτοια, που με τον πιο αποφασιστικό τρόπο αποτρέψαμε μία περικοπή έστω και μίας πρόσληψης. Αποτρέψαμε την περικοπή των 2 δις της φαρμακευτικής δαπάνης, διεκδικούμε την αύξηση του ορίου πληρωμών στα Νοσοκομεία από 1.388.000 τουλάχιστον στο 1.800.000, διεκδικούμε την ρύθμιση των χρεών των Νοσοκομείων, διότι παραλάβαμε τα Νοσοκομεία με 1 δις ευρώ χρέη προς τρίτους και τον ΕΟΠΥΥ με άλλα τόσα, αυτά μας παρέδωσαν αυτοί οι καλοί άνθρωποι που σήμερα κλαυθμυρίζουν τα κύμβαλα τα αλαλάζοντα ότι αγωνίζονται για την Υγεία. Αν δει κανείς τί έχουμε παραλάβει θα πρέπει να κλαίει συνεχώς, ένα δράμα. Προσπαθούμε λοιπόν αυτό τον χώρο να τον ανασυγκροτήσουμε και θα τον ανασυγκροτήσουμε. Θα στήσουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, γιατί χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας δεν υπάρχει σύστημα υγείας. Διεκδικούμε την φαρμακευτική δαπάνη να είναι σε πλαίσια που πραγματικά το φάρμακο να είναι προσβάσιμο στους πολίτες. Και αποδείξαμε σε αυτή την κρίση, με τις τράπεζες κλειστές, όπου όλοι θεωρούσαν ότι θα υπάρξει πελώριο πρόβλημα στην ροή του φαρμάκου και στην έλλειψή του, συντονίζοντας με πολύ αποφασιστικό τρόπο. Δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο να υπάρξει έλλειψη φαρμάκου, παρεμβαίνοντας αποφασιστικά ακόμα και σε φαρμακοβιομηχανίες, με τον πιο αυστηρό τρόπο, διαμηνύοντάς τους ότι το κράτος όταν έχει βουληση έχει μεγαλύτερη δύναμη από εκείνους που μπορεί να έχουν πολλά λεφτά”.

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής αποκάλυψε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τον ιδιωτικό τομέα και πιο συγκεκριμένα για να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης κρεβατιών στις Μ.Ε.Θ.: “Με τον ιδωτικό τομέα βρισκόμαστε σε μία διαπραγμάτευση. Γίνεται μία προσπάθεια να βρούμε έναν αριθμό κρεβατιών Μ.Ε.Θ., με το ίδιο κόστος των δημόσιων κρεβατιών, έχουμε τέτοιες δυνατότητες στα πλαίσια μιας συμφωνίας που θα κάνουμε με τον ιδιωτικό τομέα και έτσι να αντιμετωπίσουμε σε μεγάλο βαθμό το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης κρεβατιών στις Μ.Ε.Θ.”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στον Flash 96,0 F.M.:

 

Φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Πηγή: Flash 96,0 F.M

Η κυβέρνηση πετάει στον δρόμο Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές από τις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά

Η κυβέρνηση πετάει στον δρόμο Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές από τις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά

Μια πρωτοφανή κατάσταση βιώνουν, εν μέσω αγωνιστικής περιόδου, οι αθλητές που διαμένουν στις εγκαταστάσεις του…