Κουρουμπλής για τα περί παραίτησης: "Ήταν ένα λογοπαίγνιο"

Λογοπαίγνιο χαρακτήρισε τα όσα είπε με τη φράση «θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού» ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σχετικά με την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό.

5849aa371dc52496578b4860

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αν και είχε δηλώσει στα Παραπολιτικά FM το εξής: «Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού» ερωτηθείς για το εάν σκέφτηκε την παραίτηση μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», αργότερα με διευκρινιστεί δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως η εν λόγω φράση ήταν ένα λογοπαίγνιο.

«Ήταν ένα λογοπαίγνιο που παρερμηνεύτηκε, δεν ξέρω για ποιο λόγο. Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι’ αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του».

Ο υπουργός Ναυτιλίας στη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM, Εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως σε 20-25 μέρες δεν θα υπάρχει καμία αρνητική εικόνα.

«Η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται. Ήδη σε σχέση με χθες, σήμερα υπάρχει διαφορά. Χωρίς υπερβολές, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε πως γίνεται μια γιγαντιαία προσπάθεια για την απορρύπανση και έχουν επιστρατευθεί τρεις ειδικές εταιρίες που ειδικεύονται σε τέτοια ζητήματα.

Αναφορικά με τη στεγανοποίηση του βυθισμένου πλοίου είπε πως έχει επιτευχθεί σε ποσοστό 99,9%. Τέλος, ερωτηθείς για τις καταγγελίες περί μη τήρησης των κανόνων ασφάλειας στο δεξαμενόπολοιο είπε πως «όλα ελέγχονται. Η εντολή που έδωσα είναι πως τα πάντα ελέγχονται. Και σε μένα δημιουργεί κάποιες απορίες όλη η διαδικασία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Real FM, σχολίασε ότι έτσι κι αλλιώς οι παραιτήσεις των υπουργών είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού και συμπλήρωσε ότι αφού ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία και συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία, ο πρωθυπουργός θα κρίνει τη συνέχεια.