Κουρουμπλής: Διαχρονικό αίτημα του προοδευτικού χώρου η απλή αναλογική

Ως ένα διαχρονικό αίτημα του ευρύτερου προοδευτικού χώρου που δίνει μια μεγαλύτερη δυνατότητα στον λαό, να εκφραστεί μέσω των αντιπροσώπων του χαρακτηρίζει την απλή αναλογική ο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

NewsRoom 03/07/2016 | 14:10

Σε συνέντευξή του, ο κ. Κουρουμπλής μεταξύ άλλων σημείωσε βέβαια ότι δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι αυτή η απλή αναλογική είναι άδολη όσο υπάρχει το 3% το οποίο έχει οριστεί για πολλούς και διάφορους λόγους.

«Ελπίζω στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ήδη τεθεί σε ανοιχτή διαδικασία, να υπάρξει ο ανάλογος προβληματισμός και να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τον νόμο αυτό στις εκλογές που θα γίνουν στο τέλος αυτής της τετραετίας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας πως τα τελευταία χρόνια βλέπει να καλλιεργείται μία κουλτούρα συνεργασιών.

«Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να είμαστε υπερβολικοί και απόλυτοι. Καμία πλευρά δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Τα τελευταία χρόνια έχουμε συγκυβερνήσεις που δεν έχουν καν προγραμματική σύγκλιση και παρά ταύτα, κυβέρνησαν και πήραν πολύ σοβαρές αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

Για τους ομογενείς και την ψήφο στα 17

«Όσον αφορά τους ομογενείς, πρέπει να ανοίξουμε καινούργιες φλέβες μαζί τους και η ψήφος είναι μία φλέβα που μπορεί να αιμοδοτήσει αυτήν την σχέση», επεσήμανε ο υπουργός.

Όσον αφορά την ψήφο στα 17 ο κ. Κουρουμπής σημείωσε πως «η Νέα Δημοκρατία δεν παύει να δείχνει τον συντηρητισμό της». Μάλιστα διερωτήθηκε: «’ενα παιδί που ζει με τους γονείς του και ζει αυτό το μαρτύριο των τελευταίων έξι εφτά ετών -και τα σημερινά παιδιά δεν είναι αναλφάβητα-γιατί να μην του δώσουμε το δικαίωμα να εκφραστεί και αντίθετα να αποφασίζουμε εμείς γι΄ αυτό χωρίς αυτό;

«Βλέπω ότι και στην Νέα Δημοκρατία υπάρχουν δυνάμεις που βλέπουν τα πράγματα πιο ψύχραιμα και πιο ώριμα και δεν θέλω να κλείσουμε τις πόρτες σ΄ αυτόν τον διάλογο, ώστε να γίνει πιο δημιουργικός, να ακούει ο ένας τον άλλον και να φτάσουμε σε ένα σύστημα που να είναι πιο κοντά, στις αγωνίες και στις ανησυχίες της κοινωνίας», κατέληξε.