Κούρκουλας: "Εκτός τόπου και χρόνου στον ΣΥΡΙΖΑ με τα περί εξόδου από το ΝΑΤΟ"

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας μίλησε στον Realfm 97,8 για τη συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το…

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας μίλησε στον Realfm 97,8 για τη συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ΝΑΤΟ.

«Κάθε συνάντηση σε τόσο υψηλό επίπεδο, είναι σημαντική. Δεν περιμένω ότι θα ληφθούν αποφάσεις, αλλά νομίζω ότι θα είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση», σχολίασε αρχικά ο κ. Κούρκουλας και συνέχισε:

«Η ελληνική πολιτική αλλά και της κυπριακής δημοκρατίας είναι υπέρ της επίτευξης λύσης. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά και η Τουρκία θα συμβάλει, ώστε να υπάρχει μια δίκαιη βιώσιμη λύση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

«Θα περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη των συνομιλιών. Οι δηλώσεις του Ερντογάν δεν συνέβαλαν στη δημιουργία θετικού κλίματος αισιοδοξίας», πρόσθεσε. Σχετικά με τις κυρώσεις στη Ρωσία, ο κ. Κούρκουλας σχολίασε: «Γίνονται συζητήσεις για το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων. Η πολιτική μας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μια πολιτική αρχών, σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Δεν θέλουμε να ξαναβρεθούμε σε μια χωρισμένη Ευρώπη, σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο. Πρέπει να παραμείνουμε στον πυρήνα της Ευρώπης και της ευρω-ατλαντικής συμμαχίας. Γι αυτό όταν ακούω δηλώσεις σαν και αυτές του κ. Δρίτσα περί εξόδου από το ΝΑΤΟ, με αφήνουν άφωνο».

«Ειδικά σήμερα το να βγαίνει κάποιο εξέχων στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ζητά διάλυση του ΝΑΤΟ νομίζω ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Από τη μία πλευρά, ίσως είναι καλύτερο να μιλήσουν τον λόγο της αληθείας και να πουν αυτό που πιστεύουν. Όχι να προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν. Όχι αντιφατικά πράγματα. Θετικό ότι ο κ. Δρίτσας είχε το θάρρος της γνώμης του και είπε όχι στο ΝΑΤΟ, αλλά καλώ τους πάντες να αναλογιστούν τις συνέπειες εάν αύριο η εξαγγελία του κυρίου Δρίτσα, προσπαθούσε να υλοποιηθεί», σχολίασε και συνέχισε: «Σε αυτή ειδικά την περίοδο να μιλά κανείς για διάλυση του ΝΑΤΟ, πραγματικά εκπλήσσομαι».

Τομ Χανκς: Καταγγέλει πως εμφανίζεται σε διαφήμιση, αλλά είναι AI – “Προσοχή !”

Τομ Χανκς: Καταγγέλει πως εμφανίζεται σε διαφήμιση, αλλά είναι AI – “Προσοχή !”

Εξοργισμένος είναι ο διάσημος ηθοποιός Τομ Χανκς με μία διαφήμιση στην οποία βρέθηκε να... «πρωταγωνιστεί»…