Newsroom

Newsroom

Κουρής στην εξεταστική: Αυτοί έβαζαν χρήματα στις τσέπες τους

Με την εξέταση του Γιώργου Κουρή για την υπόθεση του τηλεοπτικού σταθμού Alter, συνεχίζει το έργο της η εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, δήλωσε ότι ήθελε να γίνει αγρότης .

57daa5421dc524eb088b4714

«Μου είπαν ότι για να γίνω αγρότης και να κάνω γεώτρηση πρέπει πρώτα να γίνω δεξιός», υποστήριξε και πρόσθεσε πως εξαιτίας αυτού του λόγου εξαναγκάστηκε να γίνει δημοσιογράφος.

«Γνωρίζετε ότι το περγαμόντο της Κεφαλονιάς είναι μοναδικό στον κόσμο;» ρώτησε τους βουλευτές και αναφερόμενος στις καλλιέργειές του είπε ότι είναι πιο σημαντικές από τα θέματα για τα οποία κλήθηκε στην επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του, ο Γιώργος Κουρής ανέφερε ότι από το 2000 και μετά η οικογένειά του δεν είχε καμία σχέση με το Alter. «Από το 2000 δεν έκανα καμία διαχείριση, καμία διοίκηση, καμία πρόσληψη και απόλυση», είπε. Απαντώντας σε ερωτήσεις, επέρριψε ευθύνες για το λουκέτο στον τηλεοπτικό σταθμό στους κ.κ. Αθανασούλη, Βαλσαμίδη και Γιαννίκο, που έκαναν -όπως είπε- κουμάντο και «έβαζαν χρήματα στις τσέπες τους».

  Σε ερώτηση του Σπ. Λάππα (ΣΥΡΙΖΑ) γιατί διώκεται για μη καταβολή δεδουλευμένων μετά το 2011, ανέφερε ότι πρόκειται για… «πολιτική δίωξη» (!). Ο Γ. Κουρής κατήγγειλε επίσης ότι ο Αθανασούλης και Ο Γιαννίκος, χρησιμοποιώντας ένας πολυδαίδαλο σύστημα εταιρειών, «φόρτωναν» το Alter με τα έξοδα ταινιών τις οποίες αγόραζαν «με το κιλό» από τις ΗΠΑ και τις μεταπουλούσαν σε διαφημιστικές εταιρείες (με ενδιάμεσους σταθμούς τις εταιρείες των προαναφερθέντων μεγαλομετόχων, Άλτεκ και Μόνετρν Τάιμς) «κερδίζοντας» ως μεσάζοντες χρήματα σε βάρος του Alter. Επίσης, κατέθεσε 2 πλαστά ρέπος που οι μετέπειτα ιδιοκτήτες του «Άλτερ» τα έβαλαν στη τσέπη τους. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι «δεν δόθηκε ποτέ δάνειο σε ΜΜΕ χωρίς να το ξέρει ο εκάστοτε πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών». Επισήμανε ότι ο Καρατζάς, διοικητής της Εθνικής Τράπεζας από το 1996 έως το 2004, «δεν έκανε τίποτα χωρίς να ρωτήσει τον Σημίτη», «Ο Τσίπρας εξευτέλισε όλο αυτό το κύκλωμα, γεγονός που με ικανοποιεί, έχουν γίνει πιο καθαρά τα πράγματα», ανέφερε δηλώνοντας ότι δεν έχει πάρει δάνειο παρ’ ότι πολιτικά εκφράζεται υπέρ της σημερινής κυβέρνησης.  

«Είχατε άγνοια νόμου και συνθηκών;» αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κοζομπόλη, με αφορμή σχετική αποστροφή του Γ. Κουρή, αναφερόμενη στο δάνειο ύψους πάνω από 200 εκατ. ευρώ αλλά και στις καταδίκες του εκδότη για μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. Ο πρώην μεγαλομέτοχος του Alter είπε ότι η Δικαοσύνη κώφευε σε καταγγελίες του. «Έχω κάνει και με το παραπάνω το καθήκον μου», ισχυρίστηκε, παραδεχόμενος «ότι έχει κάνει και λάθη αλλά δεν θα με βρείτε σε λογαριασμούς και λίστες». «Τα λάθη τα πληρώνει ο ελληνικός λαός με την ανεκφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Alter», υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι απατεώνες Αθανασούλης, Γιαννίκος και Βαλσαμίδης αλλά και ο Λιαρέλης κατακλέψανε το κανάλι, τους φόρους κ.λπ με υπερτιμολογήσεις και με είχαν διώξει από το Δ.Σ της εταιρείας», επανέλαβε σε άλλο σημείο ο Γ. Κουρής προσθέτονγτας ότι «οι λαδωμένοι δικαστικοί και ελεγκτές του ΣΔΟΕ το 2003 είχαν σταλεί από τον Σημίτη να με κλείσουν». «Επί Χρηματιστηρίου το κανάλι το διεκδικούσε με 5 δισ. δρχ.και ο φίλος μου ο Μιχάλης Σάλλας με τον Περικλή Παναγόπουλο και τον Κώστα Αγγελόπουλο, αλλά και ο Πουλιάδης (της Πληροφορικής) μου έδινε 10 δισ. δρχ. Το ήθελαν για να τα πάρουν πολλαπλάσια από την εισαγωγή των μετοχών του καναλιού στο Χρηματιστήριο». «Τα έχω πει όλα εδώ και χρόνια σε εισαγγελείς του Αρείου Πάγου και στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Πεπόνη», ισχυρίστηκε επίσης.

Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του για το : «Ο Άδωνις κάθε μήνα μου δίνει 17.000 ευρώ για να αγοράσει χρόνο στο Kontra και να κάνει πολιτικό κήρυγμα και τηλεπωλήσεις των βιβιλίων του. Το έκανε και όταν υπουργός. Πρώτη φορά το βλέπω αυτό το πράγμα. Αλλά είναι συνεπέστατος, σαν τράπεζα πληρώνει…», η ακριβής διατύπωση του Γ. Κουρή. 

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

via 252863 212661 type13262

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

Απαράδεκτος 44χρονος στη Χερσόνησο της Κρήτης άσκησε βία στη γυναίκα του και τα παιδιά του

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

fotovolida

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

Ο άνδρας εκτόξευσε χθες το απόγευμα μία ναυτική φωτοβολίδα που κατέληξε στην αυλή σπιτιού, με…