Κουρεύουν τα δάνεια μιντιαρχών για να πετάξουν κόσμο στο δρόμο

Τον περασμένο Μάιο το HOT DOC είχε κυκλοφορήσει με τίτλο «Όταν τρώνε δε μιλάνε», αναφορικά με τις σχέσεις στοργής τραπεζών…

sinthima media

Τον περασμένο Μάιο το HOT DOC είχε κυκλοφορήσει με τίτλο «Όταν τρώνε δε μιλάνε», αναφορικά με τις σχέσεις στοργής τραπεζών και μιντιαρχών για τη στήριξη της γκεμπελικής προπαγάνδας. Πλέον, με το κούρεμα των δανείων τους και το δώρο εκατοντάδων εκατομμυρίων στο κατώφλι των καναλαρχών, το «δε μιλάνε» φαντάζει πολύ λίγο. Ότι οι τράπεζες έχουν επτασφράγιστες τις κάνουλες για ολόκληρη την ελληνική αγορά είναι γνωστό και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του προβλήματος ανύπαρκτης ρευστότητας. Ότι μοναδικοί που έχουν ακόμη πρόσβαση σε ζεστό ρευστό από τις ανακεφαλαιοποιημένες με τα λεφτά του ελληνικού λαού τράπεζες είναι τα ΜΜΕ είναι επίσης λίγο πολύ γνωστό. Αυτό που πραγματικά εξοργίζει ωστόσο είναι ο διακανονισμός που φέρονται να είναι έτοιμα να κάνουν τα κραταιά εκδοτικά συγκροτήματα και κανάλια με τις τράπεζες με την κουμπαριά της τρόικας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το ΠΑΡΟΝ τράπεζες και media τα έχουν βρει με τους επικεφαλής της τρόικας για να κουρευτούν σε μεγάλο ποσοστό – αναμένεται να φτάσει μέχρι και το 50% – τα δάνειά τους. Η Τρόϊκα φέρεται να συναινεί στη λύση του σβησίματος των «κακών» δανείων σε επιχειρήσεις media προκειμένου να λάβουν νέα δάνεια από τις τράπεζες, υπό όρους. Όπως εύλογα μπορεί να αντιληφθεί και ο πλέον αδαής στους επίμαχους όρους εξέχουσα θέση θα έχει η συνέχιση της στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής κατόπιν επιταγών εξωτερικών και… εσωτερικών. Μεταξύ των όρων θα είναι και η τοποθέτηση τοποτηρητή από την πλευρά των τραπεζών που θα χορηγήσουν τα νέα δάνεια στο ΔΣ των εταιριών media και την υλοποίηση των σκληρών μνημονίων στις εργασιακές σχέσεις και το προσωπικό. Ενδεικτικό είναι πως κραταιά media, όπως το MEGA έχουν ήδη προβεί σε πολύ μεγάλες περικοπές και αθρόες απολύσεις, ωστόσο νέο κύμα βρίσκεται προ των πυλών.

 

Τα δάνεια που ακολουθούν το δρόμο του… κουρέματος την ώρα που έχει ήδη δρομολογηθεί το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που θα πυροδοτήσει άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, υπολογίζεται πως ξεπερνά αθροιστικά το ένα δισ. ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρεται πως τα χρέη της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε(Μπόμπολας, Ψυχάρης, Βαρδινογιάννης), του MEGAmou, ανέρχονται σε 123.500.000 ευρώ, του Πήγασου (Μπόμπολας) στα 164.300.000 εκατομμύρια, του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στα 134.000.000 ευρώ, του STAR (Βαρδινογιάννης) και του Alpha στα 58.000.000 ευρώ το καθένα. Σε αυτά τα δάνεια που θα κουρευτούν για να συνεχίσουν τα επίμαχα ΜΜΕ να στηρίζουν την πολιτική που εξυπηρετεί τράπεζες και δανειστές δεν συνυπολογίζεται ο πακτωλός εκατομμυρίων που «χάθηκαν» στην πορεία, όταν οι ιδιοκτήτες των media τα «φούνταραν», αφήνοντας τα χρέη στην πλάτη των φορολογουμένων. Μόνο το ALTER υπολογίζεται πως άφησε «φέσια» περί το μισό δισ. ευρώ, μεταξύ των οποίων ατελείωτα δάνεια με collateral τα… Ζουζούνια, τα Στρουμφάκια και άλλα προγράμματα και άυλοι τίτλοι που αποτιμήθηκαν πλασματικά έναντι δεκάδων εκατομμυρίων για να εκταμιευθούν παράτυπα δάνεια. Παρόμοιες πρακτικές ακολουθήθηκαν και στα Μέσα του διδύμου Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη.

 

Άξιο απορίας είναι πως γίνεται μία εταιρία που παρουσιάζει κύκλο εργασιών το 2012 περί τα 50 εκατ. ευρώ και ζημίες περί τα δέκα εκατ., όπως ο Πήγασος να εξασφαλίζει δανεισμό συνολικά ύψους 164.300.000. Παρόμοια είναι τα δεδομένα και για το MEGA, το οποίο με κύκλο εργασιών 49 εκατ. έχει δάνεια ύψους 123 εκατ. Η Καθημερινή του ομίλου Αλαφούζου με κύκλο εργασιών 25 εκατ. παρουσιάζει χρέη σχεδόν 74 εκατ. ευρώ. Τα παραδείγματα είναι ατελείωτα και αφορούν τη μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών media. Οι «άγιες» τράπεζες όμως στην Ελλάδα του μνημονίου δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δανειοδοτούν και εν συνεχεία να χαρίζουν χρέη σε εταιρίες που εκ των πραγμάτων, όπως φαίνεται και από τους ισολογισμούς τους, δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, την ώρα που υγιείς επιχειρήσεις αφήνονται στο έλεος της κρίσης και καθημερινά βάζουν λουκέτο γιατί αποκλείονται από το δανεισμό για την παροχή ρευστότητας.

 

Αυτό που μένει να δούμε στη φαρσοκωμωδία της ελληνικής διαπλοκής media και τραπεζών, που πλέον εξελίσσεται ανερυθρίαστα και εξώφθαλμα, είναι μερικά από τα τρανταχτά ονόματα των δελτίων των 8 να ανακοινώνουν την «τακτοποίηση» των χρεών των αφεντικών τους. Μάλλον όχι… Θα αρκεστούν στην επιτακτική ανάγκη άρσης του παγώματος των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες. Για τη συστημική ευστάθεια ρε γαμώτο!

Επικό τρολάρισμα από το Κουλούρι στον Άδωνι: «Στο ΕΣΥ πλέον καλούν ακόμα και τους ηθοποιούς που έχουν παίξει τους γιατρούς»

Καταγραφή 26

Επικό τρολάρισμα από το Κουλούρι στον Άδωνι: «Στο ΕΣΥ πλέον καλούν ακόμα και τους ηθοποιούς που έχουν παίξει τους γιατρούς»

Τον Άδωνι Γεωργιάδη και το... μπάχαλο που έχει φτιάξει τρόλαρε με άρθρο του το Κουλούρι

Σαντορίνη: Το εξοργιστικό μήνυμα με άρωμα… Πορτοσάλτε – «Ελαττώστε τις μετακινήσεις γιατί περιμένουμε τουρίστες»

Σαντορίνη

Σαντορίνη: Το εξοργιστικό μήνυμα με άρωμα… Πορτοσάλτε – «Ελαττώστε τις μετακινήσεις γιατί περιμένουμε τουρίστες»

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Φηρών στη Σαντορίνη κάλεσε τους ντόπιους να μην πολυκυκλοφορούν ελέω…

Σηπτικό σοκ: Παθολόγος εξηγεί πώς προήλθε ο θάνατος της Ντέμης Γεωργίου – «Θνησιμότητα έως 52%»

Γεωργίου

Σηπτικό σοκ: Παθολόγος εξηγεί πώς προήλθε ο θάνατος της Ντέμης Γεωργίου – «Θνησιμότητα έως 52%»

Ο παθολόγος Δημήτρης Κατσιάνος μίλησε για τον θάνατο της Ντέμης Γεωργίου και το πόσο επικίνδυνο…