Κουρεύει γκαζόν αλλά με απευθείας ανάθεση θα καταχωρεί προσωπικά δεδομένα ασθενών (Έγγραφα)

Είναι η πρώτη φορά που ιδιωτική εταιρεία θα καταγράφει στοιχεία ασθενών

Την απευθείας ανάθεση ύψους 37.076 ευρώ σε ιδιώτη για την καταχώρηση προσωπικών δεδομένων ασθενών του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ καταγγέλλει ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Πρόκειται για την εταιρία, DART FACILITIES MANAGEMENT AE, η οποία -κατά την έρευνα του documentonews.gr– συστάθηκε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο με μετοχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ και έχει αναλάβει τη «συντήρηση κοινοχρήστων χώρων πρασίνου» του δήμου Πεύκης – Λυκόβρυσης!

Σύμφωνα με τον βουλευτή, είναι η πρώτη φορά που ιδιωτική εταιρεία θα καταγράφει στοιχεία ασθενών. «Σε ένα νοσοκομείο με πληρότητα διοικητικού προσωπικού 95%, ο διοικητής αποφασίζει να δώσει με απευθείας ανάθεση την καταγραφή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ασθενών σε ιδιωτική εταιρεία, με πρόσχημα τις συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού που έγιναν και πρόκειται να γίνουν, πράγμα το οποίο δεν νοείται με τον αριθμό του διοικητικού προσωπικού που υπηρετεί στο νοσοκομείο» αναφέρει ο κ. Μεϊκόπουλος, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου τονίζουν πως «η ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ. μας χτυπάει την πόρτα».

Δείτε εδώ την απόφαση ανάληψης υποχρέωσης από τη Διεύθυνση Διοικητικής και Οικονομικής Υπηρεσίας

Ποια είναι η εταιρία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΒΕΑ, η εταιρία συστάθηκε στις 8 Δεκέμβριο του 2020 και η ανακοίνωση καταχώρησής της στο ΓΕΜΗ έχει ημερομηνία 23 Ιανουαρίου του 2021. Κατά τη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας που έχει αναρτηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Κωνσταντίνος Δαριβάκης, ενώ μέλη του Δ.Σ. εμφανίζονται οι Παντελεήμων Αθανασίου και Χαράλαμπος Τσακαλίδης. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ήταν 25.000 ευρώ, ενώ δεν εντοπίζεται site της.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση στο ΓΕΜΗ

Κουρεύουν και γκαζόν!

Στη «Διαύγεια» έχουν αναρτηθεί δύο ακόμα αναθέσεις στη συγκεκριμένη εταιρία, οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως συνάφεια με το έργο που ανέλαβε η DART FACILITIES MANAGEMENT AE στο ΑΧΕΠΑ. Συγκεκριμένα, η εταιρία κατέθεσε τις πιο συμφέρουσες προσφορές (ύψους 23.436 και οι δύο) και εξασφάλισε τα έργα «συντήρηση κοινοχρήστων χώρων πρασίνου» του Δήμου Πεύκης – Λυκόβρυσης, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για το κατά πόσον θα μπορέσει η εταιρία να ανταποκριθεί στο ευαίσθητο έργο που της ανατέθηκε στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε εδώ και εδώ τις αναθέσεις… κλαδέματος

 

Πηγή: Documento News

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»