Newsroom

Newsroom

Κούρεμα χρεών στην Εφορία – "Παράθυρο" πέντε ημερών για τον μηδενισμό των προσαυξήσεων

Η κυβέρνηση προσφέρει τρεις διαφορετικές επιλογές σε 4.100.000 οφειλέτες, φορολογούμενους και επιχειρήσεις, για να ρυθμίσουν τα χρέη τους στην Εφορία και…

eforia 12 0

Η κυβέρνηση προσφέρει τρεις διαφορετικές επιλογές σε 4.100.000 οφειλέτες, φορολογούμενους και επιχειρήσεις, για να ρυθμίσουν τα χρέη τους στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία με σημαντικές εκπτώσεις στις προσαυξήσεις αλλά και τη δυνατότητα εξόφλησης ως 100 δόσεις. 

Η πρώτη επιλογή αφορά τη ρύθμιση-εξπρές με καταπληκτική ημερομηνία της 27η Μαρτίου 2015. 

Πρόκειται για την «ευκαιρία των πέντε ημερών» που έχουν μεγάλοι κυρίως οφειλέτες να πληρώσουν το αρχικό χρέος με μηδενικές προσαυξήσεις – όλες οι επιχειρήσεις, ακόμη και οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες. 

Το χρέος μπορεί να πληρωθεί ολόκληρο ή μέρος αυτού. 

Μάλιστα στα χρέη που υπάγονται στη ρύθμιση περιλαμβάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη που αφορούν τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ, τις γονικές παροχές, τις κληρονομιές κ.τ.λ..

Όποιος σπεύσει ως τις 27 Μαρτίου να μπει στη ρύθμιση μπορεί να κερδίσει τη διαγραφή ως και του 100% των προσαυξήσεων εφόσον εξοφλήσει το σύνολο της αρχικής οφειλής ή το τμήμα που μπορεί. 

Μάλιστα το καινούργιο της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι ότι ο φορολογούμενος θα επιλέγει το χρέος που θέλει να εξοφλήσει (π.χ., ΕΝΦΙΑ, εισόδημα ΦΠΑ κ.τ.λ.) βάσει της ταυτότητας οφειλής για να τύχει της αντίστοιχης διαγραφή των προσαυξήσεων. 

Είναι προφανές ότι η «ευκαιρία των πέντε ημερών» αφορά κυρίως παλαιά χρέη που έχουν επιβαρυνθεί με μεγάλα πρόστιμα.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…