Newsroom

Newsroom

Κούνεβα: "Ν’ ανοίξει ο φάκελος της επίθεσης εναντίον μου, να γίνει πλήρης και σε βάθος έρευνα"

Αίτημα στην ΕΛΑΣ και τις δικαστικές αρχές προκειμένου να κληθεί για αναγνώριση του Αλβανού που συνελήφθη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος του δικηγόρου απευθύνει με δήλωσή της η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία το 2008 υπέστη παρόμοια επίθεση με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της.

584e8e7f1dc5243e3e8b484f

  Η δήλωση της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ   

«Έμαθα κι εγώ για τη σύλληψη του υπόπτου από τις ειδήσεις. Δεν ξέρω και δεν μπορώ να πω αν έχει σχέση με τη δική μου υπόθεση. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν με έχουν καλέσει για αναγνώριση, ούτε από τις δικαστικές αρχές ούτε από την αστυνομία. Θα περιμένω. Αν δεν με καλέσουν, θα πάρω εγώ πρωτοβουλία, μέσω και των δικηγόρων μου. Θα ζητήσω να κάνω κι εγώ τη διαδικασία αναγνώρισης. Έτσι είναι το σωστό, γιατί δεν πρέπει να μένουν σκιές.

Όμως, πέρα από το περιστατικό της σύλληψης, που μπορεί να σχετίζεται ή να είναι άσχετο με την επίθεση εναντίον μου, νομίζω ότι είναι η κατάλληλη αφορμή να ζητήσω από τις δικαστικές αρχές να ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσής μου. Πρέπει να γίνει πλήρης έρευνα και σε βάθος. Διότι, δυστυχώς, το 2008, τότε που έγινε η επίθεση, δεν έγινε συστηματική έρευνα. Υπήρχαν πολλά κενά, καθυστερήσεις και λανθασμένος προσανατολισμός στην έρευνα. Δεν το ζητάω μόνο για μένα. Είναι θέμα όλης της κοινωνίας να σταματήσουμε τη δράση τέτοιων σκοτεινών κυκλωμάτων, για να μην ζουν οι εργαζόμενοι στον φόβο. Γιατί δυστυχώς, ξέρουμε ότι κάποιοι εργοδότες, ακόμη και σήμερα, χρησιμοποιούν την υπόθεσή μου για εκφοβισμό».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…