Newsroom

Newsroom

Κουμουτσάκος: Η επίσκεψη Ερντογάν δηλητηρίασε τις διμερείς σχέσεις

Κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτών που κρατούνται σε τουρκικό έδαφος αλλά και την όξυνση της κατάστασης το τελευταίο διάστημα στα Ίμια.

5a9ec3be1dc524275b8b4573

του Άγγελου Προβολισιάνου

Το στίγμα της επιχειρηματολογίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής μετέφερε ο κ. Κουμουτσάκος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο τομεάρχης της ΝΔ επισήμανε ότι οι δίαυλοι Ελλάδας – Τουρκίας δυσχεράνουν μέρα με τη μέρα μετά την επίσκεψη του τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα. Τόνισε δε πως τα πρόσφατα γεγονότα στα Ίμια και ο τρόπος που χειρίζεται η Τουρκία το περιστατικό με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς «επιβεβαιώνει την αρχική μας εκτίμηση ότι η επίσκεψη Ερντογάν τραυμάτισε και δηλητηρίασε τις διμερείς σχέσεις».

Μάλιστα, επέκρινε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

για έλλειμμα λειτουργίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι περίμενε να περάσουν πέντε μέρες για να πάρει θέση. «Αν το υπουργείο χρειάζεται πέντε μέρες για να έχει εικόνα, υπάρχει μείζον ζήτημα» σχολίασε, ενώ πρόσθεσε ότι η «πολιτική ομηρίας» που ακολουθεί η Τουρκία μετατρέπεται σε εργαλείο εξωτερικής πολιτικής της γείτονος.

Ως προς την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, αποκάλυψε πως ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, συμφώνησε με τον κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, να διεξαχθεί Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρο.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…