Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης θέλει να μας κάνει Αργεντινή

«Εφόσον έχουμε πετύχει τα πλεονάσματα και δεν παραβιάζουμε τους δημοσιονομικούς κανόνες, που αφορούν όλα τα μέλη της ευρωζώνης, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

5b8927b61dc52407698b456d

«Στην Αργεντινή η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση έκανε αυτά που θέλει να κάνει εδώ ο κ. Μητσοτάκης και χρεοκόπησε η χώρα ξανά με αποτέλεσμα να καλέσει πάλι το ΔΝΤ. Εμείς πρέπει να το αποφύγουμε αυτό», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κούλογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989 σχολίασε ακόμη ότι οι εξελίξεις την τουρκική οικονομία είναι ανησυχητικές και την ώρα που ο Αμερικανός Πρόεδρος Τράμπ έχει ξεκινήσει έναν τυφλό οικονομικό πόλεμο, η αναταραχή που δημιουργείται επιβάλει μεγάλη προσοχή για την χώρα μας, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εύθραυστη κατάσταση.

Μετά την έξοδο από τα μνημόνια, «ο τελευταίος λόγος για το νοικοκύρεμα της οικονομίας είναι της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν πρέπει, όμως, να πέσουμε στα λάθη του παρελθόντος που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία. Θέλει σταθερές και καλά μελετημένες κινήσεις», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου προσθέτοντας ωστόσο ότι το ζήτημα της μείωσης των συντάξεων πρέπει να θεωρείται λυμένο. «Δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις από το ΔΝΤ, που είχε επιβάλει αυτό το μέτρο. Όμως, πλέον, οι εταίροι μπορούν να εκφράσουν μόνο επιφυλάξεις. Όταν η Πορτογαλία, για παράδειγμα, αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 50 ευρώ το χρόνο, οι εταίροι είχαν αντιδράσει. Δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο όμως γιατί η Πορτογαλία ήταν εκτός μνημονίων. Η κίνησή της, δε, πέτυχε γιατί η οικονομία αναθερμάνθηκε. Έτσι θα κινηθούμε και εμείς. Εφόσον έχουμε πετύχει τα πλεονάσματα και δεν παραβιάζουμε τους δημοσιονομικούς κανόνες, που αφορούν όλα τα μέλη της ευρωζώνης, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων».

Τέλος, για την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου μίλησε ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η συμφωνία των Πρεσπών έχει θεωρηθεί ως εξαιρετική από όλες τις πτέρυγες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου ανήκει η ΝΔ, οι οποίες έδωσαν συγχαρητήρια τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και σε εκείνη της ΠΓΔΜ.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις των βουλευτών του VMRO και το σενάριο να μην περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές από την βουλή των Σκοπίων, ο Στ. Κούλογλου επεσήμανε πως «εάν από την πλευρά της γειτονικής χώρας δεν ακολουθηθεί η βούληση του λαού, είναι πρόβλημα των γειτόνων. Εμείς έχουμε δείξει την διάθεση να υπάρξει μια συμφωνία αποδεκτή και από τις δυο πλευρές. Ακόμη και εάν δεν περάσει από την ΠΓΔΜ, εμείς είμαστε κερδισμένοι γιατί η εικόνα της χώρας έχει αναβαθμιστεί από τις προσπάθειες να βρεθεί συμφωνία. Φάνηκε ότι ελληνική κυβέρνηση κάνει βήματα ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος εν αντιθέσει με τις προηγούμενες που δειλιάζανε και βάζανε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Το μακεδονικό είναι ένα πρόβλημα που έπρεπε να είχε λυθεί το 1993».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…