Κούλογλου: Να αντιμετωπίσουμε τον κοινωνικό εκφασισμό και την εγκληματικότητα (video)

Για εκφασισμό της κοινωνίας έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σχολιάζοντας το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου.

5b8927b61dc52407698b456d

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και στην εκπομπή Alpha Ρεπορτάζ, ο κ. Κούλογλου σημείωσε ότι «το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου δείχνει τάσεις εκφασισμού της κοινωνίας. Αυτές οι τάσεις, μάλιστα, ενδυναμώνονται από την εγκληματικότητα, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί. Διαφορετικά, επωφελούνται οι δυνάμεις που τρέφουν την αίσθηση ότι δεν υπάρχει νόμος και τάξη».

Ερωτηθείς, για την επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα, και εάν θεωρεί ότι η ΝΔ φέρει ηθική ευθύνη, ο ευρωβουλευτής δήλωσε πως «θα ήταν αδιανόητο η αξιωματική αντιπολίτευση σε μια δημοκρατική χώρα να είναι ηθικός αυτουργός τέτοιων φασιστικών επιθέσεων. Παρόλα αυτά, στο παρελθόν η ηγεσία της ΝΔ δεν κράτησε την ίδια στάση και δεν καταδίκασε δηλώσεις περί ‘προδοτών’. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχατε πάρει σαφείς αποστάσεις από τις εξτρεμιστικές φωνές του κόμματός σας», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη, που συμμετείχε στο ίδιο πάνελ.


Σχολιάζοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ ενόψει του προσεχούς δημοψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «την τελική απόφαση θα πάρει ο λαός της γειτονικής χώρας, εάν κρίνει ότι είναι σημαντική για το μέλλον του η συμφωνία». Σε κάθε περίπτωση, προσέθεσε ο Στέλιος Κούλογλου, «η συμφωνία είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να υπάρξει και έχει αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς». Όμως, «η Νέα Δημοκρατία λέει ότι δεν θα την ψηφίσει. Το λέει, βέβαια, τώρα. Την ίδια στιγμή όλοι οι διεθνείς παράγοντες, εκτός από την Ρωσία και την Τουρκία, όπως και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου ανήκει η ΝΔ, χαιρετίζουν και στηρίζουν την συμφωνία. Θα είναι δύσκολο να το διαχειριστεί».

Τέλος, σχετικά με την σύλληψη των δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής της νομοθεσίας με τρόπο τέτοιο «που να αφορά όλη την κοινωνία και όχι μόνο τους δημοσιογράφους. Όσο όμως ο νόμος ορίζει ότι η συκοφαντική δυσφήμιση αντιμετωπίζεται ως αυτόφωρο αδίκημα, ο εισαγγελέας πρέπει να δράσει όπως ορίζει ο νόμος. Η ανομία βοηθά τους ισχυρούς. Η εφαρμογή των νόμων για όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις είναι αριστερή πολιτική», τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου ενώ σχολιάζοντας την δήλωση Βενιζέλου ότι το αυτόφωτο για τους δημοσιογράφους είναι αντισυνταγματικό, είπε ότι «ο κ. Βενιζέλος, ως συνταγματολόγος, θα έπρεπε να το είχε αντιληφθεί νωρίτερα αυτό».

«Η ιδέα ότι μόνο οι δημοσιογράφοι πρέπει να έχουν ασυλία κάνει κακό στην εικόνα τους. Σαφώς, πρέπει να προστατευθεί το ρεπορτάζ και η ελευθερία του λόγου, αλλά υπάρχουν καθημερινά φαινόμενα παραβίασης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας που φθείρουν την δημοσιογραφία. Η αναξιοπιστία και η κατάρρευση του ελληνικού Τύπου είναι οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Αυτά είναι αλληλένδετα», εξήγησε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

6192810

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του…

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…