Κούλογλου: H κυβέρνηση είναι φτηνή στα τεστ, ακριβή στα ρουσφέτια

«Η κυβέρνηση  είναι φτηνή στα τεστ και ακριβή στα ρουσφέτια», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου στην τηλεόραση του Astra Θεσσαλίας, με αφορμή την επισήμανση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι τα φθηνά, rapid τεστ δεν είναι αξιόπιστα. 

ap testr

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους με πρόσχημα την πανδημία, όπως άλλωστε και το δεύτερο πακέτο Πέτσα, ύψους 2 δις, στα κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην Ελλάδα «δείχνει κάποιες προτεραιότητες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Δεδομένου, ωστόσο, ότι στις ΗΠΑ έχουν εκλογές τον Νοέμβρη, η επίσκεψη εκφράζει και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης Τραμπ για τους ψήφους και τα χρήματα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας».

«Η επίσκεψη αποκτά πολλαπλό ενδιαφέρον καθώς όπως είδαμε ότι στο κοινό ανακοινωθέν  Πομπέο-ελληνικής κυβέρνησης, η συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίστηκε ως ιστορική, ενώ μέχρι πρότινος χαρακτηριζόταν ως προδοτική. Πρόκειται για την μεγαλύτερη κωλοτούμπα στην σύγχρονη ιστορία της χώρας». «Έφτασαν στο σημείο να λογοκρίνουν τον Πομπέο και επίσημη ανακοίνωση με ηγέτη άλλου κράτους, αφαιρώντας τον χαρακτηρισμό ιστορική από το κοινό ανακοινωθέν», τόνισε σε νεότερη δήλωση του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Ίσως δεν υπάρχει προηγούμενο στη διεθνή διπλωματία».

Στα ελληνοτουρκικά, ο Ερντογάν συνεχίζει την προκλητική του τακτική, όμως η Ελλάδα- αντίθετα με την Κύπρο- δεν θέλει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας γιατί έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε μια διαδικασία διαλόγου. Αυτό, βέβαια, αποτελεί και την μεγαλύτερη διάσταση απόψεων μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας από το πραξικόπημα της Χούντας και την τουρκική εισβολή και έπειτα.

Τέλος, όσον αφορά την οικονομία και τα πακέτα ενίσχυσης κατά των επιπτώσεων της πανδημίας από την ΕΕ, ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε πως «ελπίζω να γίνει από την κυβέρνηση μια συνετή διαχείριση χωρίς νέα σκάνδαλα, τύπου σκόιλ ελικίκου. Να μην ενισχυθούν μόνο οι επιχειρήσεις των φίλων της κυβέρνησης. Να ενισχυθούν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δυστυχώς κάποιοι στην κυβέρνηση αποκαλούν ζόμπι, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Εξάλλου, να μη ξεχνάμε ότι είναι εύκολο να κλείσει μια επιχείρηση, αλλά πολύ δύσκολο να ανοίξει ξανά».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

syriza grafeia 0

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων. Έθεσε για μια…

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

Σπίρτζης Τσίπρας

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

«Απέτυχε η επικοινωνιακή τακτική του προέδρου μας στις ευρωεκλογές»