Κουκάκι: Ο ANT1 είδε εισαγγελέα εκεί που δεν υπήρχε

Την αφήγηση της αστυνομίας φαίνεται να υιοθετεί ο ΑΝΤ1

mat

Άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα θυμίζουν τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της εκκένωσης καταλήψεων στο Κουκάκι, με τη φωτογραφία μιας γυναίκας που συνελήφθη να φαίνεται δεμένη, ημίγυμνη και ξυπόλητη, με μια μαύρη κουκούλα στο κεφάλι, σαν όμηρος του ISIS, να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Έπειτα, ακολούθησε άλλη μια σοβαρότατη καταγγελία που για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνει τα υψηλά επίπεδα βίας και αυθαιρεσίας από την πλευρά των ΜΑΤ. Όπως κατήγγειλε στον ΑΝΤ1, είδε άντρα των ΜΑΤ να πατάει το κεφάλι του γιου της στο πάτωμα της ταράτσας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, η γυναίκα περιέγραψε την εξέλιξη της εισβολής των ΜΑΤ στο σπίτι της. Ενώ λοιπόν η γυναίκα λέει ξεκάθαρα στον αέρα της εκπομπής ότι αυτή και η οικογένειά της αρνήθηκαν στα ΜΑΤ να εισβάλουν στο σπίτι τους γιατί δεν είχαν χαρτί Εισαγγελέα, και το επαναλαμβάνει μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου, εξηγώντας μάλιστα ότι ο Εισαγγελέας ήρθε αφού ο σύζυγος και ο γιός της είχαν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, το super της εκπομπής μάλλον… διαφωνεί μαζί της.

«Αφού έγιναν αυτά τα επεισόδια εμφανίστηκε Εισαγγελέας. Μετά.» είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα, αλλά μάλλον η «γραμμή» της εκπομπής είναι ότι «συνελήφθησαν ιδιοκτήτες οικίας γιατί δεν επέτρεψαν στους αστυνομικούς να περάσουν μέσα από το σπίτι τους παρά την παρουσία εισαγγελέα». 

Την ίδια ώρα που ο δημοσιογράφος προσπαθεί να κρατήσει ίσες αποστάσεις, παρουσιάζοντας την καταγγελία ως τη μια εκδοχή της ιστορίας, ταυτόχρονα, η εκπομπή έχει αποφασίσει με ποια πλευρά θα ταχθεί, αυτή της αφήγησης της αστυνομίας.

Τα λόγια της γυναίκας ήταν, ωστόσο, ξεκάθαρα:

«Ήρθαν τα ΜΑΤ είπαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί Εισαγγελέα για να περάσουν. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται. Ζήτησαν χαρτί Εισαγγελέα και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν: Φύγε γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα. Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιού μου στο πάτωμα της ταράτσας. Ζητήσαμε Εισαγγελέα τους ξυλοκόπησαν και τους πήγαν στην ΓΑΔΑ. Στη συνέχεια μετά ήρθε ο εισαγγελέας και έκανε έλεγχο στο σπίτι μας μήπως βρουν καταληψίες.»

 

Δεν είναι τρολ: Το υπουργείο Ανάπτυξης συνιστά στις γυναίκες «κύπελλα περιόδου» λόγω ακρίβειας

rebecca manning kwWf06ahSrU unsplash

Δεν είναι τρολ: Το υπουργείο Ανάπτυξης συνιστά στις γυναίκες «κύπελλα περιόδου» λόγω ακρίβειας

Η κ. Θρασκιά επισημαίνει πως «οι γυναίκες και ιδίως τα νέα κορίτσια που βρίσκονται στη…

Καιρός: Έρχεται η «Δωροθέα» προειδοποιεί ο Κολυδάς – Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στη χώρα μας

kairos 1

Καιρός: Έρχεται η «Δωροθέα» προειδοποιεί ο Κολυδάς – Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στη χώρα μας

Από ό,τι φαίνεται θα υπάρξει ξανά επιδείνωση του καιρού

Παύλος Χρηστίδης: Εντολή Ιρεώνυμου να διερευνηθεί η επίθεση αρχιμανδρίτη εναντίον του

Χρηστίδης

Παύλος Χρηστίδης: Εντολή Ιρεώνυμου να διερευνηθεί η επίθεση αρχιμανδρίτη εναντίον του

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η επίθεση αρχιμανδρίτη προς τον Παύλο Χρηστίδη ο Ιερώνυμος…