Κουίκ: "Τα Σκόπια και η Βουλγαρία αποκτούν ΑΟΖ στο Βόρειο Αιγαίο χάρις στο ΥΠΕΚΑ"

Ένα απίστευτο θέμα διερευνά με Ερώτησή του ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος. «Αν…

koyik 1

Ένα απίστευτο θέμα διερευνά με Ερώτησή του ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος. «Αν τα Σκόπια και η Βουλγαρία θα αποκτήσουν ΑΟΖ στο Βόρειο Αιγαίο, με τις ευλογίες του ΥΠΕΚΑ, σε καιρούς που συγκυβερνούν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ». Το κείμενο της Ερώτησης στηρίζεται σε άρθρο του καθηγητή Γιώργου Ζουγανέλη.

«Ακόμα και από τη Δημοσιογραφική μου ιδιότητα, πόσο μάλλον από την θέση του Βουλευτή, είμαι υποχρεωμένος να διερευνήσω την πιστότητα των πληροφοριών και θέσεων που καταχωρεί στο συγκεκριμένο άρθρο του ο καθηγητής Γιώργος Ζουγανέλης», δήλωσε με την κατάθεση της Ερώτησης ο Τέρενς Κουίκ και πρόσθεσε:

«Δεν είμαι ο ειδικός για αποφανθώ επί της ουσίας του άρθρου. Αλλά αναμφισβήτητα τα όσα αναφέρονται εκπέμπουν μία έντονη ανησυχία. Θα μου ήταν αδύνατο να το αντιπαρέλθω. Γι αυτό και το κατέθεσα στα αρμόδια Υπουργεία, αναζητώντας απαντήσεις»

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

ΘΕΜΑ : ΑΟΖ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

κ. κ. Υπουργοί,

Χωρίς ιδιαίτερους προλόγους, σας παραθέτω το εξής άρθρο του καθηγητή Γιώργου Ζουγανέλη:

«Τα Σκόπια και η Βουλγαρία αποκτούν ΑΟΖ στο Βόρειο Αιγαίο χάρις στο ΥΠΕΚΑ

Tου Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Mε τη διαπλάτυνση του Αξιού και του Έβρου για τη μεταφορά LNG από και προς το Βόρειο Αιγαίο, όπου θα κατασκευασθεί και τεχνητό νησί για υγροποίηση φυσικού αερίου, θα αλλάξει η χρήση των ποταμών και από εσωτερικά ύδατα θα μεταβληθούν σε πλωτές οδούς (στενούς κόλπους) στα πρότυπα της Παραγουάης (Λατινική Αμερική).

Αυτό θα δημιουργήσει μια αλλαγή στον αλιευτικό χωροταξικό χώρο στη περιοχή και παράλληλα θα επιτρέπει σε FYROM και Βουλγαρία να δημιουργήσουν ακόμη και Πολεμικό Ναυτικό που θα δρα στο Αιγαίο. Αυτό στη πραγματικότητα δημιουργεί χωρικά ύδατα  των χωρών αυτών μέσα στην Ελλάδα κατά μήκος των ποταμών, που θα πρέπει κανείς να τους βλέπει σαν τεχνητούς κόλπου, διαθέτοντας πηγές ζωής σε άλλες χώρες, που θα αναπτύξουν πλέον και αλιεία στο Βόρειο Αιγαίο στερώντας τους Έλληνες αλιείς από εισοδήματα, που τόσο τα έχουν ανάγκη.

Σας υπενθυμίζω ότι η διαπλάτυνση του Αξιού είναι ιδέα του καθεστώτος Σαμαρά και αφορά μια ιδέα του ΥΠΕΚΑ, με την οποία ήδη συμφώνησε η Βουλγαρία. Σύμφωνα με αυτή θα πρέπει να αναπτυχθεί η συγκέντρωση και παραγωγή LNG σε όλη την ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό ένα εργοστάσιο υγροποίησης φυσικού αερίου έχει σχεδιαστεί να γίνει σε πλατφόρμα στο Βόρειο Αιγαίο. Πλοία LNG Ελλήνων εφοπλιστών θα μεταφέρουν το εμπόρευμά τους προς Βορρά μέσω του Αξιού, που θα διαπλατυνθεί. Τα υπόλοιπα σας τα εξήγησα προηγουμένως.

Σημειώστε, ότι η Παραγουάη έχει πολεμικό ναυτικό, παρότι είναι περίκλειστο κράτος όπως η FYROM. “Παραγουάη” στη γλώσσα γκουαρανί σημαίνει “ποτάμι που ανήκει στη θάλασσα”.

Yπάρχει ένα ακόμη ερώτημα: Ποιοί είναι πίσω από τους Έλληνες εφοπλιστές…»

Και σας ερωτώ κ. κ. Υπουργοί:

Πόσο τεκμηριωμένες είναι οι πολύ σοβαρές θέσεις που διατυπώνει ο καθηγητής Γιώργος Ζουγανέλης στο συγκεκριμένο άρθρο του;
Αποδέχεστε ναι ή όχι τις σοβαρές καταγγελίες του και πώς τεκμηριώνετε ΕΣΕΙΣ την όποια θέση παίρνετε στο ναι ή το όχι;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

 

Δράμα: Μαθητές έκαναν συγκινητική έκπληξη σε καθηγητή τους με αφορμή επεισόδιο σχολικού εκφοβισμού (video)

δραμα

Δράμα: Μαθητές έκαναν συγκινητική έκπληξη σε καθηγητή τους με αφορμή επεισόδιο σχολικού εκφοβισμού (video)

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής του φαίνεται να έζησε ο κ. Γιώργος…