Κούγιας για δολοφονία 19χρονου: «Δεν έγινε συμπλοκή, έγινε εκτέλεση»

Ο γνωστός ποινικολόγος, έκανε εκτενή αναφορά στα αδικήματα τα οποία προκύπτουν λέγοντας πως είναι μια ανθρωποκτονία τετελεσμένη και δυο απόπειρες

5250413

Την οργή του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια προκάλεσε η στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη με τον δικηγόρο να δηλώνει ότι οι δράστες ήταν επαγγελματίες και θα έπρεπε να τους φωνάζουμε φονιάδες. Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, ο φάκελος της δικογραφίας δεν έχει φτάσει ακόμη στην Εισαγγελία καθώς οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να βρουν και τους υπόλοιπους δράστες έτσι ώστε να είναι ολοκληρωμένη. Μάλιστα, φάνηκε σίγουρος πως μόλις συλληφθούν και οι υπόλοιποι θα ανοίξουν τα “στόματα” και θα αποκαλυφθούν οι δράσεις όλων.

«Δεν έγινε συμπλοκή. Έγινε εκτέλεση» επεσήμανε ο κ. Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε αμισθί την υπεράσπιση της οικογένειας του 19χρονου και των άλλων δύο τραυματισμένων φίλων του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσε να μιλάμε για συμπλοκή εάν όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν τα ίδια μέσα, κάτι που δεν συνέβη καθώς οι επιτιθέμενοι ήταν ένοπλοι και έφεραν μαχαίρια ενώ χτύπησαν τα θύματα στο κεφάλι.

«Συνέτριψαν και κεφάλι του Άλκη» ανέφερε ο κ. Κούγιας προσθέτοντας πως υπάρχει συντρέχουσα συναυτουργία πολλών περισσότερων.

«Τα αδικήματα είναι μια ανθρωποκτονία, τετελεσμένη και δύο απόπειρες» εξήγησε ο κ. Κούγιας, τονίζοντας πως δεν είναι ένας ο δράστης, ενώ έχει επικεντρωθεί όλο το ενδιαφέρον στο χτύπημα στον μηρό με το χατζάρι.

«Θανατηφόρα ήταν και τα άλλα χτυπήματα στο κεφάλι. Φονιάδες δεν είναι μόνο αυτοί που χρησιμοποιούν το μέσο που γίνεται ο φόνος, αλλά και εκείνος που προμηθεύει το μέσο, αυτός που βοηθάει να γίνει ο φόνος» διευκρίνισε.

«Θεωρείται συνεργός και αυτός που ακινητοποιεί το θύμα και κάποιος άλλος το μαχαιρώνει» συμπλήρωσε ο γνωστός ποινικολόγος, σημειώνοντας πως για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν θα είναι μόνο ένας ο κατηγορούμενος.

 

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…