Κουφοντίνας : «Εκδικητική μεταγωγή εν μέσω πανδημίας»

Ο Δ. Κουφοντίνας κατ' εφαρμογή της φωτογραφικής νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με το Δίκτυο για τα Πολιτικά Δικαιώματα, μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού.

κουφοντίνας

Στις φυλακές Δομοκού μεταφέρθηκε αιφνιδιαστικά ο Δημήτρης Κουφοντίνας ο οποίος ήταν έγκλειστος στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας, ενάντια μάλιστα στη διακοπή των μεταγωγών που έχει αποφασιστεί λόγω πανδημiας.

Σύμφωνα με το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα «ο Διευθυντής της φυλακής δήλωσε ότι δεν μπορεί να παρέμβει για να εξασφαλίσει τους αυτονόητους όρους της αξιοπρεπούς μεταγωγής, καθώς δήλωσε απλά εκτελεστικό όργανο».

Ως εκ τούτου τα περί φωτογραφικής διάταξης στον νέο νόμο Χρυσοχοΐδη, μοίαζουν μάλλον να ευσταθούν.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Ώρα 3.30 σήμερα, τα στρατά του κ. Χρυσοχοίδη, εκτελώντας τις εντολές της κας Νικολάου, απήγαγαν τον Δημ.Κουφοντίνα από την αγροτική φυλακή της Κασσαβέτειας του Βόλου προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να τον αφήσουν να πάρει ούτε τα στοιχειώδη προσωπικά του είδη και χωρίς να μπορεί να ενημερώσει ούτε την οικογένεια του. Ο Διευθυντής της φυλακής δήλωσε ότι δεν μπορεί να παρέμβει για να εξασφαλίσει τους αυτονόητους όρους της αξιοπρεπούς μεταγωγής, καθώς δήλωσε απλά εκτελεστικό όργανο.

Η φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση που κόπηκε και ράφτηκε πολλές φορές μέχρι να πετύχει να επιτελέσει τον μοναδικό της στόχο, την μετακίνηση του συγκεκριμένου κρατούμενου από τις αγροτικές φυλακές που δικαιωματικά είχε μεταφερθεί από το 2018 και την εκδικητική επιδείνωση των συνθηκών κράτησής του, επιτεύχθηκε.

Η οικογένεια που κυβερνά τη χώρα, που δεν έπαψε ποτέ να δηλώνει το μίσος της και ο υπουργός της, που ανέλαβε τις φυλακές, αποστρεφόμενος τους κρατούμενους και θα αφήσει ιστορία, νομοθετώντας εμμονικά και φωτογραφικά μια ειδική διάταξη για έναν και μόνον από αυτούς, μπορούν να κοιμούνται ευχαριστημένοι.

 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…