Κουβέντα για το ασυμβίβαστο ο Παπαθεοδώρου μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Δεν μπήκε καν στη διαδικασία να απαντήσει στα όσα αποκάλυψε το Documento για την αγαστή συνεργασία της Novartis με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου του οποίου διατελούσε πρύτανης ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ στην Προανακριτική για το Novartis - Gate, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Αντ’ αυτού προέβη σε παροτρύνσεις και προτροπές επί της διαδικασίας.

5a9d44511dc52477488b45d1

του Άγγελου Προβολισιάνου

Δηλώσεις παραχώρησαν οι Μάκης Βορίδης και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από το περιστύλιο της Βουλής αναφορικά με την Προανακριτική Επιτροπή για τη διερεύνηση των τυχόν ευθυνών των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis. «Προσερχόμαστε σήμερα στη Προκαταρκτική με καθαρό σκοπό “όλα στο φως”, με πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης για να αποκαλυφθεί το μέγεθος του ζητήματος αλλά και η σκευωρία» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, αποφεύγοντας εντέχνως τη λέξη «σκάνδαλο». Πρόσθεσε δε ότι η Επιτροπή θα ασκήσει πλήρως αρμοδιότητες με την εξέταση προστατευομένων μαρτύρων. «Είναι σημαντικό να μη σπιλώνονται πολιτικοί που ενόχλησαν την κυβέρνηση. Λέμε στην κυβέρνηση να μη κρύβεται πίσω από νομικούς τακτισμούς και να ασκήσει η Βουλή τα καθήκοντα της» κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο μοναδικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ στην Επιτροπή, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Ο βουλευτής Αχαΐας δεν έδωσε τις απαιτούμενες εξηγήσεις για την αποκάλυψη του Documento, καθώς προκύπτει ενδεχόμενο ασυμβίβαστου ως προς τη συμμετοχή του στην Προανακριτική. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, την περίοδο που ο κ. Παπαθεοδώρου εκτελούσε χρέη πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το εν λόγω ΑΕΙ έχαιρε της… εκτίμησης της Novartis αλλά και άλλων φαρμακοβιομηχανιών. Μάλιστα, καθηγητές του Πανεπιστημίου είναι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο για χρηματισμό, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών. 

Διαβάστε σχετικά – #Novartis_Gate: Ο πρύτανης του φαρμακευτικού λόμπι της Πελοποννήσου

Αντί απάντησης επί των προαναφερθέντων και δη για το κώλυμα που προκύπτει, ο κ. Παπαθεοδώρου ζήτησε και αυτός με τη σειρά του να δοθούν πλήρεις αρμοδιότητες στην Επιτροπή για να εξετάσει μάρτυρες και αναφερόμενα πρόσωπα. «Να μην αφήσουμε καμία σκιά και να μην αναλωθούμε στην αρμοδιότητα, αλλά να βγουν “όλα στο φως”» αρκέστηκε να πει για την Προανακριτική και στη συνέχεια εγκάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής για κομματικούς διορισμούς και ειδικότερα για τον Φργκίσκο Κουτεντάκη, ο οποίος θα είναι ο νέος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, αντικαθιστώντας τον Παναγιώτη Λιαργκόβα. 

Επιστολή του Documento σε Βούτση, Τσίπρα και Γεννηματά

Ως όφειλε, το Documento ενημέρωσε από το Σάββατο τους καθ’ ύλην αρμόδιους για τις αποκαλύψεις που θα δημοσιεύονταν στο κυριακάτικο φύλλο, στέλνοντας επιστολή στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής και στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, με δεδομένο πως το προεδρείο της Επιτροπής θα εκλεχθεί το απόγευμα της Δευτέρας. 

Κατά τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, το ζήτημα του ασυμβίβαστου που προκύπτει για τον κ. Παπαθεοδώρου θα απασχολήσει την Επιτροπή κατά τη σημερινή – πρώτη της συνεδρίαση, με πηγές από την πλευρά της πλειοψηφίας να σχολιάζουν πως δεν γίνεται «ο ελεγχόμενος να είναι και ελεγκτής».

Η επιστολή:

Conference League:Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους δεν καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους

ΑTHENS Conference League

Conference League:Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους δεν καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους

Σε ποια περίπτωση οι εργαζόμενοι πληρώνονται αν δεν καταφέρουν να πάνε στη δουλειά τους εξαιτίας…