Κουβέντα για την ταμπακιέρα από τον Χαράλαμπο Αθανασίου

Με απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη επέλεξε να απαντήσει στις αποκαλύψεις του Documento ο Χάραλαμπος Αθανασίου. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της ΝΔ, αρνείται για πολλοστή φορά να δώσει επί της ουσίας απάντηση αναφορικά με τον ρόλο του και αυτόν συνεργατών του σε ύποπτες υποθέσεις.

5974f4b91dc524d7558b45ad

Φυσικά, ο πρώην υπουργός της ΝΔ έχει δικαίωμα και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να φωνάξει για να ακουστεί περισσότερο από τις αποκαλύψεις του Documento. Πριν απ’ αυτά όμως είναι υποχρέωμενος να απαντήσει σε όσα συνταρακτικά έφερε στο φως της δημοσιότητα η εφημερίδα, καθώς αυτό απαιτεί ο θεσμικός ρόλος του. 

Αντιθέτως, ο ίδιος επιλέγει να κρυφτεί πίσω από κενές απειλές, ενώ κάνει εκ νέου λόγο «για αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και των οργάνων του». Να θυμίσουμε απλώς ότι την τελευταία φορά που ο Χαράλαμπος Αθανασίου μίλησε για αθλιότητες ήταν όταν το Hot Doc είχε αποκαλύψει το ψευδές πόθεν έσχες του. Τελικά βέβαια, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η δήλωσή του ήταν ανακριβής καταθέτοντας την επόμενη χρονιά πόθεν έσχες με τα πραγματικά στοιχεία, όπως ακριβώς τα είχε καταγράψει το περιδικό.  

Υπενθυμίζεται εν τω μεταξύ ότι ακόμα και η Νέα Δημοκρατία δεν στήριξε τον Χαράλαμπο Αθανασίου και χωρίς να παίρνει θέση για τα όσα αποκαλύπτει το Documento σε βάρος του. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε στην ανακοίνωσή της:

«Μια ημέρα πριν την 43η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με μια ιστορική ανακοίνωση καταγγέλλει ευθέως την Κυβέρνηση για το σύνολο των παρεμβάσεων και επιθέσεων στη Δικαιοσύνη, που στοχεύουν στην πλήρη υποταγή και χειραγώγηση της.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα εγρήγορσης προς όλους τους Έλληνες πολίτες.

Όταν οι Έλληνες δικαστές αισθάνονται διαρκείς παρεμβάσεις από την κυβερνητική εξουσία, η Δημοκρατία στη χώρα μας δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Η κοινωνία έχει ανάγκη από μια ισχυρή και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, ικανή να προστατέψει τους πολίτες και να αποδώσει το δίκαιο.

Ο κ. Τσίπρας, έστω και τώρα, πρέπει να συνειδητοποιήσει τις βαριές του ευθύνες και να σταματήσει τον ολισθηρό δρόμο της χειραγώγησης της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…