Κουβέλης: Διεκδικούμε επιτάχυνση της διαδικασίας για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών

Για χρονοτριβή και καθυστερήσεις από την πλευρά της Τουρκίας έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές Αδριανούπολης.

5aa8dc2a1dc5244b7e8b45dc

Ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι κανένας δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και ότι υπάρχει χρονοτριβή από τους Τούρκους για την ολοκλήρωση της πραγματογνωμοσύνης σχετικά με το αν υπάρχουν επιλήψιμα ίχνη στα κινητά των δύο στρατιωτικών.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η ελληνική πλευρά διεκδικεί την επιτάχυνση της διαδικασίας.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν, πάντως, ότι τα κινητά είναι ”καθαρά”», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι Έλληνας πραγματογνώμονας, που θα λειτουργεί ως τεχνικός σύμβουλος, βρίσκεται ήδη στην Τουρκία για να ερευνηθούν περαιτέρω τα τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών.

Ερωτηθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου για ομηρία των δύο στρατιωτικών, ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε «υπερτροφικό λόγο» τις αναφορές αυτές και τόνισε ότι ο υπουργός χρησιμοποίησε μια φράση για να αναφερθεί στη χρονοτριβή που υπάρχει.

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε χθες, Τριτη στον Έβρο με τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών και την αντίδραση της μητέρας του λοχία Κούκλατζη, ο κ. Κουβέλης τόνισε: «Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λέει μια μάνα. Της απάντησα ότι θα έκανα για το δικό μου παιδί ό,τι κάνω και τώρα. Ήταν μια ανθρώπινη συζήτηση. Την ενημέρωσα τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ αναφορικά με το να επιστρέψουν γρήγορα».

Σε ερώτηση για το τι απαντά στην αντιπολίτευση, που κάνει λόγο για χαμένο χρόνο, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι οι ενέργειες, από πλευράς της κυβέρνησης, έγιναν από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν οι Αρχές.


Προφυλακιστέος ο καθηγητής για την ασέλγεια στη 12χρονη κόρη του φίλου του – Η αδερφή της βιντεοσκόπησε την ασέλγεια

βιασμός 1296x864 1

Προφυλακιστέος ο καθηγητής για την ασέλγεια στη 12χρονη κόρη του φίλου του – Η αδερφή της βιντεοσκόπησε την ασέλγεια

Το περιστατικό κατέγραψε η 14χρονη αδερφή του θύματος η οποία είχε αντιληφθεί τι περνούσε η…

Απίστευτες εικόνες στο Λουτράκι: Δεκάδες δελφίνια έκλεψαν την παράσταση (Video)

pablo heimplatz qd34tnt QDI unsplash

Απίστευτες εικόνες στο Λουτράκι: Δεκάδες δελφίνια έκλεψαν την παράσταση (Video)

Στον Κορινθιακό συναντώνται τέσσερα είδη δελφινιών της Μεσογείου και συγκεκριμένα το ζωνοδέλφινο, το κοινό δελφίνι,…