Κουβέλης: Δεν επετράπη η παρουσία Ελλήνων στον έλεγχο των κινητών των δύο στρατιωτικών

«Η κράτησή τους αποτελεί μια πολιτική επιλογή του Ερντογάν», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στην Τουρκία, σημειώνοντας πως αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν λύνονταν με ένα τηλεφώνημα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

5b4c85eb1dc524ce5b8b45c0 1

«Μόλις παρήλθε το δεκαήμερο κατάλαβα ότι θα κρατήσει αρκετό διάστημα η κράτησή τους» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν έχει επιλέξει κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο αποφυλάκισής τους.

Ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Χαρακτήρισε δε προσχήματα τα περί συνεχιζόμενων ερευνών στα κινητά τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα τηλέφωνά τους έχουν το ίδιο λογισμικό με οποιοδήποτε άλλο κινητό τηλέφωνο. Αποκάλυψε μάλιστα, ότι δεν επετράπη στην ελληνική πλευρά να εκπροσωπηθεί στον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων των δύο στρατιωτικών.

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών είπε πως αν δε ολοκληρωθούν προηγουμένως όλα τα στάδια της, δεν μπορεί να έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο εκτιμώντας ωστόσο ότι θα περάσει με πλειοψηφία μεγαλύτερη από αυτή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…