Κουβαράς: Παπάς με κορονοϊό έκανε αγιασμό σε Δημοτικό

Παρά τα πρώτα συμπτώματα που -κατά τις πληροφορίες- άρχιζε να παρουσιάζει ένας εκ των δύο παπάδων στο χωριό Καβουράς του Δήμου Σαρωνικού, τέλεσε λειτουργία την προηγούμενη Κυριακή και αγιασμό τη Δευτέρα στο μοναδικό δημοτικό σχολείο της περιοχής. Κλείνουν οι δύο εκκλησίες της περιοχής με εντολή του μητροπολίτη Λαυρεωτικής, καθησυχαστικοί οι τοπικοί άρχοντες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με ΕΟΔΥ και Σωτήρη Τσιόδρα.

ek kapdk

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, ο ηλικιωμένος παπάς του χωριού που χαρακτηρίζεται «γκουρού» της εξομολόγησης αψήφησε τα προειδοποιητικά μηνύματα του ιού και τέλεσε λειτουργία την περασμένη Κυριακή και την επομένη τον καθιερωμένο αγιασμό στο δημοτικό σχολείο του χωριού Κουβαράς. Την Τρίτη διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό, ενώ την Τετάρτη διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα συμπτώματά του είναι ήπια, με τα τεστ που έγιναν στον περίγυρό του να είναι αρνητικά.

Τηλεφωνική επικοινωνία με ΕΟΔΥ – Τσιόδρα

Εύλογη είναι η ανησυχία που επικρατεί στην τοπική κοινωνία και δη στους γονείς του μοναδικού δημοτικού σχολείου, με τον δήμαρχο Σαρωνικού, Πέτρο Φιλιππίδη, και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Κωνσταντίνο Στεργίου, να παρουσιάζονται καθησυχαστικοί. «Ευτυχώς το κρούσμα είναι ανώδυνο. Δεν έχει κολλήσει κανείς ούτε από την οικογένειά του, ούτε από την εκκλησία» υποστήριξε. O κ. Φιλίππου επισημαίνει ότι με το που κατέστη γνωστή η ύπαρξη του κρούσματος, έγιναν τα απαιτούμενα τεστ στον οικογενειακό και εκκλησιαστικό περίγυρο του παπά και βγήκαν αρνητικά. Επιβεβαιώνει πως ο ιερέας αισθανόταν αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο Δημοτικό, εξηγώντας: «Επειδή μιλήσαμε με τον ΕΟΔΥ και με τον κ. Τσιόδρα, το γεγονός ότι οι δάσκαλοι και οι μαθητές φορούσαν όλοι μάσκες απέτρεψε τη διάδοση του ιού».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας των περίπου 2.000 κατοίκων τόνισε πως κατά τη διάρκεια του αγιασμού τα περισσότερα παιδιά δεν προχώρησαν σε χειροφίλημα ενώ όσα το έπραξαν φόραγαν μάσκα. «Από την πρώτη στιγμή έγινε σύσκεψη με τον ιερέα της Κερατέας, ενώ ο μητροπολίτης Λαυρεωτικής αποφάσισε το προληπτικό κλείσιμο των εκκλησιών της περιοχής για 15 μέρες. Μιλήσαμε και με τον κ. Τσιόδρα, ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία και επικεντρώθηκε στο ζήτημα του σχολείου. Συγκεκριμένα, είπε ότι δεν χρειάζεται να κλείσει το Δημοτικό, αφού δάσκαλοι και παιδιά φορούσαν μάσκες. Μόνο στην περίπτωση που έχουμε κρούσματα θα οδηγηθούμε στο κλείσιμο του σχολείου» σημείωσε ο Κων. Στεργίου και υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή είναι όλα ήρεμα, η τοπική κοινωνία είναι ήρεμη». Ξεκαθάρισε δε πως ο εν λόγω ιερέας δεν αμφισβήτησε ποτέ τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, περιγράφοντάς τον ως έναν χαρισματικό άνθρωπο για τον οποίο σπεύδουν πιστοί απ΄ όλη την Ελλάδα για να εξομολογηθούν. «Ο συγκεκριμένος παπάς είναι θεσμός για το χωριό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κοινότητας.

Παράδειγμα προς μίμηση η πρωτοβουλία του μητροπολίτη

Αξίζει να τονιστεί η αξιέπαινη απόφαση του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου, ο οποίος σε αντίθεση με την πρακτική που ακολουθούν λοιποί εκπρόσωποι του κλήρου προχώρησε σε προληπτικό λουκέτο των δύο εκκλησιών του Κουβαρά για να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία. Μακάρι η απόφασή του να αποτελέσει παράδειγμα και για την κυβέρνηση, μέλη της οποίας φωτογραφίζονται την ώρα που κοινωνούν ενώ το δεύτερο lockdown βρίσκεται προ των πυλών. 

Πηγή: Documentonews.gr

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

γαζα γυναικα

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

Εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός που «χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο»

«Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ: Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

ΑΠΘ1

«Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ: Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

Απόπειρα με αλυσοπρίονο σε χώρο σχολής του ΑΠΘ που βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας σύμφωνα με δημοσίευμα

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

δικαστηριο 3

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

1.000 περίπου δικογραφίες έτοιμες για κάψιμο είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της, ενώ άλλες στο…