Newsroom

Newsroom

Κούβα: Αποφυλακίστηκε ο αντιφρονών γιατρός Εντουάρντο Καρντέτ

Ο Κουβανός αντιφρονών Εντουάρντο Καρντέτ, ο οποίος κρατείτο από τον Νοέμβριο του 2016, αποφυλακίστηκε "υπό όρους" και βρίσκεται πλέον στο σπίτι του, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Screenshot 2 2

“Θεωρητικά, η άδικη και αυθαίρετη καταδίκη μου θα λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου φέτος”, ανέφερε ο 50χρονος Καρντέτ στον ιστότοπο του Χριστιανικού Κινήματος Απελευθέρωσης (MCL) που είχε ιδρύσει ο αποθανών πλέον Οσβάλντο Πάγια.

Ο Καρντέτ είχε συλληφθεί στις 30 Νοεμβρίου 2016 έξω από το σπίτι του στο Βελάσκο, στην ανατολική Κούβα. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστεία, που τον θεωρεί “κρατούμενο συνείδησης”, συνελήφθη επειδή επέκρινε σε ξένα MME τον πατέρα της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο ο οποίος είχε πεθάνει πέντε ημέρες νωρίτερα.

Τον Μάρτιο του 2017 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 36 μηνών με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής κατά τη σύλληψή του, κάτι που η οικογένειά του διαψεύδει κατηγορηματικά.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο σπίτι μου, με την οικογένεια, τους φίλους, τους αδελφούς μου”, πρόσθεσε ο 50χρονος γιατρός. “Είμαστε όρθιοι, γεμάτοι ζωή και επιθυμίες και ευχόμαστε το καλύτερο σε όλους και ιδίως στον λαό μας που βρίσκεται σε μια τόσο ευαίσθητη κατάσταση αυτήν την περίοδο”, κατέληξε.
 

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…