Newsroom

Newsroom

Κουαρτέτο: "Ή ΦΠΑ παντού στην ιδιωτική εκπαίδευση ή πουθενά", Φίλης: "Όταν κάποιος μπορεί να δώσει 7000 το χρόνο στριμώχνεται για αλλά 5

Το κουαρτέτο των θεσμών εμφανίζεται αρνητικό στον κλιμακωτό ΦΠΑ 6% στα φροντιστήρια και 13% στα ιδιωτικά σχολεία, υποστηρίζοντας πως η…

filis 12

Το κουαρτέτο των θεσμών εμφανίζεται αρνητικό στον κλιμακωτό ΦΠΑ 6% στα φροντιστήρια και 13% στα ιδιωτικά σχολεία, υποστηρίζοντας πως η σχετική ευρωπαϊκή Οδηγία δεν προβλέπει την εφαρμογή μειωμένων συντελεστών στην εκπαίδευση. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η υπόδειξη του κουαρτέτου θέτε στην ουσία δύο επιλογές: ή 23% ΦΠΑ παντού ή πουθενά.

 «Δεν θέλω να μπούμε στο δίλημμα 23% η 0%. Δεν έχω τέτοιες πληροφορίες από την τρόικα. Δε μιλάω εγώ για τα οικονομικά μαζί τους. Αν το βάλει θα το δούμε», δήλωσε στο μεταξύ ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος σημείωσε ωστόσο ότι σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν υπάρχει τόσο εκτεταμένο δίκτυο στην ιδιωτική εκπαίδευση πάσης φύσεως. 

Για τις πρόσφατες δηλώσεις του , περί «πενταροδεκάρων» για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο ίδιος σημείωσε ότι δεν θα το επαναλάμβανε αν ήξερε τι θα επακολουθήσει στα μέσα.

«Ουδείς αναμάρτητος, είμαι ειλικρινής όμως. Δεν μου αρέσουν οι κομψευόμενες διατυπώσεις αλλά η ουσία. «Όταν κάποιος μπορεί να δώσει 7000 το χρόνο στριμώχνεται για αλλά 500;», αναρωτήθηκε ο κ. Φίλης. 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…