Κουτσούμπας: Η ΕΕ γίνεται όλο και χειρότερη, αλλά η διέξοδος βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

«Ο ανταγωνισμός, οι πολυεθνικές οδηγούν εκεί και το ξέρει πολύ καλά η κ. Φον ντερ Λάϊεν γιατί γι’ αυτό υπάρχει η ΕΕ για να υπερασπίζεται αυτά τα συμφέροντα των πολυεθνικών, των λόμπι, των καπιταλιστικών κερδών»

koutsoumpas 0

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του συνέντευξη, στο «Mega», ερωτηθείς σχετικά με την επιστολή του πρωθυπουργού στην Ούρσουλα φον ντερ Λαϊεν, υπενθύμισε ότι πριν 32 χρόνια, το 1992, «ο κ. Μητσοτάκης και οι υπόλοιποι των άλλων κομμάτων, πλην ΚΚΕ, ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που μετέτρεψε την ΕΟΚ σε ΕΕ και προέβλεπε την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων και εμπορευμάτων, δηλαδή υπέγραψε ακριβώς την ασυδοσία των πολυεθνικών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που για τα κέρδη τους δεν διστάζουν να ανεβάζουν τις τιμές και να την πληρώνουν ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης».

«Ο ανταγωνισμός, οι πολυεθνικές οδηγούν εκεί και το ξέρει πολύ καλά η κ. Φον ντερ Λάϊεν γιατί γι’ αυτό υπάρχει η ΕΕ για να υπερασπίζεται αυτά τα συμφέροντα των πολυεθνικών, των λόμπι, των καπιταλιστικών κερδών» σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι «το ζεστό χρήμα που δόθηκε στους ομίλους, η “πράσινη μετάβαση” και η ΚΑΠ έχουν εκτινάξει την ακρίβεια».

«Η ΕΕ γίνεται όλο και χειρότερη, αλλά η διέξοδος βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που είναι η μόνη ρεαλιστική», είπε, συμπληρώνοντας πως για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια πρέπει «να φύγεις από αυτά τα δεσμά» και να πάρεις συγκεκριμένα μέτρα.

Αναφέρθηκε ενδεικτικά στις προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και στην ενέργεια.

Χαρακτήρισε «κοροϊδία και αίσχος» τα πρόστιμα που «δήθεν θέλει να βάλει η ΕΕ ή βάζει η κυβέρνηση», σε σχέση με τα κέρδη που έχουν οι επιχειρήσεις.

Ερωτηθείς αν οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να αντέξουν την αύξηση μισθών απάντησε ότι «οι πολύ μικρές επιχειρήσεις όχι μόνο δεν έχουν τέτοια περιθώρια, αλλά ετοιμάζονται οι περισσότερες να βάλουν λουκέτο και ήδη έχουν βάλει πάρα πολλές λουκέτο ιδιαίτερα με το απαράδεκτο φορολογικό νόμο που ψήφισε η ΝΔ».

«Το ζεστό χρήμα η ΕΕ το δίνει σε πολύ μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι στον αυτοαπασχολούμενο ή σε αυτόν που έχει λίγους εργαζόμενους. Αυτός έχει συμφέρον να παλέψει μαζί με τους μισθωτούς, με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε μια κοινωνική συμμαχία ενάντια σε όλα αυτά που τον εμποδίζουν. Γιατί και η ακρίβεια έχει να κάνει σε σημαντικό βαθμό με το τρίπτυχο, αυξημένες τιμές, χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, υπέρογκοι φόροι, δηλαδή ένα ντόμινο που επηρεάζει το λαϊκό εισόδημα» σημείωσε.

Αναφορικά με την «σύγχρονη πατριωτική αριστερά του κ. Κασσελάκη» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτή θεωρεί “ιερή αμυντική συμμαχία” το ΝΑΤΟ, κάτι που δεν το είπε ποτέ αριστερός», ενώ αναφερόμενος σε ΣΥΡΙΖΑ και «Νέα Αριστερά» είπε ότι «η πολιτική αυτών των κομμάτων βρίσκεται σε μια ενιαία στρατηγική που ορκίζεται στην ΕΕ των λόμπι, της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης, των πολέμων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας και δεν μιλούν γι’ αυτό που κάνουν και θέλουν οι λαοί οι οποίοι αμφισβητούν την ΕΕ».

Είπε ότι «ο Κασσελάκης είναι “το κερασάκι στην τούρτα” στην εξέλιξη ενός εκφυλισμένου ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στοιχεία της πολιτικής του πρακτικής είναι από αντιδραστικές, ψευτοπατριωτικές θέσεις μέχρι δήθεν αξιοποίηση κάποιων οραμάτων που είχε η αριστερά».

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

κασε Θεοχαροπουλος

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

Απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα υποστήριξε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για τη διακοπή…

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Lytras

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Ο Νίκος Συρίγος δημοσίευσε σε μια ανάρτησή του στον λογαρισμό του στο Instagram την οργισμένη…