Newsroom

Newsroom

To koutipandoras.gr προτείνει – Οι καλύτερες μουσικές εκδηλώσεις της εβδομάδας

Όλα όσα μπορούμε να δούμε και να ακούσουμε τις επόμενες μέρες στην Αθήνα. 

χαινηδες

Οι Χαΐνηδες στον Σταυρό του Νότου Plus

Οι Χαΐνηδες γιορτάζουν τα 30 χρόνια δισκογραφικής τους παρουσίας με μία σειρά παραστάσεων στoν “Σταυρό του Νότου Plus”, ξεκινώντας την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου και συνολικά για 4 εμφανίσεις.

Θα παρουσιάσουν αγαπημένα τραγούδια όλων μας όπως τα «Καπηλειό», «Ακροβάτης», «Τίγρης», «Συνταγές μαγειρικής», «Τση γιαγιάς τα παραμύθια», «Είχα μια αγάπη μια φορά» και παράλληλα θα παρουσιάσουν τραγούδια από την νέα τους δισκογραφική εργασία που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη, με τίτλο «Βάρδα Φουρνέλο»! 

Παίζουν και τραγουδούν οι Δημήτρης Αποστολάκης (λύρα, φωνή), Μιχάλης Γαλάνης (τύμπανα), Δημήτρης Ζαχαριουδάκης (ακουστική κιθάρα, φωνή), Peter Jaques (πνευστά), Μιχάλης Νικόπουλος (λαούτο, μπουζούκι, μαντολίνο, φωνή), Γιάννης Νόνης (μπάσο) και Αγγελική Σύρκου (φωνή).

Επιμέλεια ήχου ο Γιάννης Λαμπρόπουλος.

INFO:

Έως 17 Δεκεμβρίου

Παρασκευή: 22:00

Η Αμερικανική Επανάσταση μέσα από την κινηματογραφική μουσική

Το επετειακό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ολοκληρώνεται για το 2021 με δύο ιδιαίτερες συναυλίες για την Αμερικανική Επανάσταση μέσα από την κινηματογραφική μουσική, οι οποίες θα συνοδεύονται από προβολές αποσπασμάτων ταινιών, στις 22 και 23 Δεκεμβρίου 2021 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

Την Ορχήστρα της ΕΛΣ, η οποία θα ερμηνεύσει έργα Κοριλιάνο, Ουίλλιαμς, Τσίμμερ, Στάινερ, Χέρμαν, Μπέννετ και Νιούμαν, θα διευθύνει ο διακεκριμένος Αμερικανός αρχιμουσικός Τζων Τζέτερ. 

Η Αμερικανική Επανάσταση αποτέλεσε προγονικό συμβάν και πηγή έμπνευσης όχι μόνο για τον ελληνικό εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα, αλλά και για ολόκληρη την –κατά Χόμπσμπωμ– ευρωπαϊκή «εποχή των επαναστάσεων». Επική στην εμβέλειά της και θεαματική στις δραματικές της μεταπτώσεις, η Αμερικανική Επανάσταση αποτέλεσε το θέμα ή τον ιστορικό περίγυρο ενός τεράστιου αριθμού κινηματογραφικών ταινιών, τόσο εντός όσο και εκτός της επίσημης χολλυγουντιανής παραγωγής. Πολλές από αυτές είχαν την τύχη να επενδυθούν με μουσικές συνθέσεις συμφωνικής αισθητικής, εξαιρετικής ποιότητας και μεγαλόπνοης έμπνευσης, χάρη στην καλλιτεχνική συμβολή διακεκριμένων συνθετών που βραβεύτηκαν επανειλημμένα με Όσκαρ ή άλλα σημαντικά βραβεία. 

Μέσα από τις συνθέσεις δεξιοτεχνών συνθετών όπως οι Τζων Κοριλιάνο, Τζων Ουίλλιαμς, Χανς Τσίμμερ, Μαξ Στάινερ, Μπέρναρντ Χέρμαν κ.ά. από ολόκληρη την ιστορία της «έβδομης τέχνης» –μιας τέχνης που καθόρισε την αμερικανική πολιτιστική ιστορία σε όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα ως τις μέρες μας διασκελίζοντας με μοναδικό τρόπο τις περιοχές του δημοφιλούς και του λόγιου–, η Εθνική Λυρική Σκηνή αποδίδει φόρο τιμής σε μια επανάσταση που προηγήθηκε μεν της Ελληνικής, οδήγησε ωστόσο στην κατάρτιση ενός συνταγματικού μοντέλου πολιτειακής διακυβέρνησης βασισμένου στα πρότυπα και ιδεώδη της αρχαιοελληνικής δημοκρατίας.

ΙNFO:

Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

Έως 23/12

Τε, Πε: 19:00

Ο Σπύρος Γραμμένος στον Ορφέα και τον Δεκέμβριο

Στο πρώτο δελτίο τύπου, γράψαμε πως θα παίζουμε μέχρι το λοκντάουν.  Το λοκντάουν δεν ήρθε. Καλώς, κακώς; Δεν θα το κρίνουμε εμείς.  Αυτά θα τα κρίνει η ιστορία. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να παίξουμε και όλα τα Σάββατα του Δεκεμβρίου και τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Στην παρέα μας κάθε βδομάδα, θα περνάνε αγαπημένοι φίλοι, όπως γινόταν και τους προηγούμενους δύο μήνες. Κανονίστε λοιπόν με την παρέα σας ή και μόνο με τον εαυτό σας, κλείστε τη θέση σας και ελάτε να σας δείξουμε που μπορεί να μας βγάλει ένα Σαββατόβραδο ή και οι παραμονές των γιορτών, παρέα με τον «Κουκουλοφόρο», την «Ενενηντάρα TDK», τον «Αθλητικό τύπο», την «Μιρέλα» και τους μυστηριώδεις καλεσμένους μας!

INFO:

Μουσική σκηνή Ορφέας, Φωκίωνος Νέγρη 25, Αθήνα

Έως 31/12

Σάββατο: 21:00

Η Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης και η Μάρθα Φριντζήλα στον Σταυρό του Νότου

Η Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης και η Μάρθα Φριντζήλα μας προσκαλούν στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου από την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή για περιορισμένες εμφανίσεις για να απολαύσουμε τα τραγούδια του κορυφαίου δημιουργού που όλοι έχουμε αγαπήσει!

Η Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης, με την καθοδήγηση του Μανώλη Πάππου, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και ουσιαστικού γνώστη του έργου του μεγάλου δημιουργού, μαζί με εξαίρετους μουσικούς και ερμηνευτές, παρουσιάζει τα τραγούδια του σημαντικότερου δημιουργού της ελληνικής λαϊκής μουσικής, τα οποία διατηρούν αμείωτη τη δύναμη και την απήχησή τους και εξακολουθούν να μας συναρπάζουν.

Η Μάρθα Φριντζήλα, μία ολοκληρωμένη και πολύπλευρη καλλιτέχνις, συνεισφέρει και με τη δική της ξεχωριστή φωνή, στην παρουσίαση των αριστουργημάτων του Βασίλη Τσιτσάνη, πάντα με σεβασμό, γνώση και αγάπη!

Παίζουν και τραγουδούν οι Μανώλης Πάππος (μπουζούκι, επιμέλεια ορχήστρας), Βασίλης Προδρόμου (μπουζούκι, μπαγλαμάς, φωνή), Φώτης Βεργόπουλος (μπουζούκι, φωνή), Θοδωρής Στούγιος (μπουζούκι), Νίκος Γύρας (κιθάρα), Δημήτρης Σίντος (πιάνο) και Μιχάλης Δάρμας (μπάσο).

INFO:

Έως 14/01

Παρασκευή: 22:30

Παπαδόπουλος, Γιοκαρίνης, Ζιώγαλας, Μηλιώκας στο Κύτταρο

H απίθανη και αληθινή αυτή παρέα μετά τις τρεις υπέροχες βραδιές που μας χάρισε τον Οκτώβρη επιστρέφει στην αγαπημένη της σκηνή για δυο back to back εορταστικά Live Happenings παρέα με τις αμέτρητες επιτυχίες τους και τη μοναδικη χημεία που τους ενώνει και τους κάνει να περνάνε τόσο καλά …και εμείς καλύτερα.

Λάκης, Γιόκα, Νικόλας και Μηλιώκας, με τραγουδάρες, γέλιο, χορό αλλά και τροφή για σκέψη (homework) θα μας παρασύρουν ξανά να γίνουμε μέρος της πιο απρόβλεπτης-σοβαρής-ασόβαρης-ευχάριστης-συγκινητικής παράστασης που μπορεί να υπάρξει.

Ετοιμαστείτε για: «Νοσταλγός του Rock n Roll», «Για το Καλό μου», «Γυριστρούλα», «Σαν Σταρ του Σινεμά», «Ποιμενικό Ροκ», «Μενεξεδιά», «Τσικαμπούμ», «Κακοσάλεσι» «Πάρε με απόψε πάρε με», «Ευλαμπία», «Κουρσάρος», «Ροζ», «Βασιλική», «Κιθαρίστας ή Ντράμερ», «Για να σε εκδικηθώ», «Κάπου θα συναντηθούμε», «Το παλιό μου παλτό», «Βέροια Θεσσαλονίκη Αθήνα», «Γοριλάκι», «Greko Μασκαρά», «Ανεμώνα», «Να δεις που κάποτε», «Δεν ήμαστε καλά» μα… Θα Γίνουμε Καλά τον Δεκέμβριο, στο Κύτταρο!

INFO:

Από 17/12

Παρασκευή: 21:00
 

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους