Κουκάκης στο «Κόκκινο 105,5»: Οι αποκαλύψεις θα είναι διαρκείς – Δεν θα υπάρχει περιθώριο ελιγμού (Audio)

«Τα πλήγματα που έχουν καταφέρει στο κράτος δικαίου είναι αλλεπάλληλα» Όλα όσα είπε ο Θανάσης Κουκάκης για το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων

«Θα βρεθούμε σε κατακλυσμό αποκαλύψεων», σημείωσε στην παρέμβασή του στο «Κόκκινο 105,5» ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος είχε καταγγείλει πρώτος ότι παρακολουθείται από την ΕΥΠ.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δείξει ότι εννοεί ό,τι λέει, αν ζητήσει συγγνώμη και δείξει μεταμέλεια, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να επιτρέψει στην ΑΔΑΕ» να ενημερώνει τους πολίτες ότι παρακολουθήθηκαν», υπογράμμισε ο δημοσιογράφος, συμπληρώνοντας ότι εάν αυτό συμβεί τότε «όσοι δημοσιογράφοι, πολιτικοί και απλοί πολίτες απευθυνθούν στην ΑΔΑΕ, θα μάθουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τι συνέβαινε».

Υπενθύμισε ότι στις 28 Ιουνίου μαζί με το δικηγόρο του προσέφυγαν «στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πιθανολογούμε με σχετική βεβαιότητα ότι θα καταδικαστεί η Ελλάδα». «Γι αυτό φταίει ο πρωθυπουργός» επισήμανε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος «όταν στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της βουλής ρωτήθηκε για τις απόρρητες συμβάσεις του δημοσίου με την Krikel, που είναι προμηθευτής συστημάτων ασφαλείας της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στάθηκε μόνο σε μια σύμβαση και απέκρυψε τις υπόλοιπες, που τις είχε αποκαλύψει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας».

Αναφερόμενος στην εταιρεία Krikel ανέφερε: «Η Krikel είναι μια εταιρία που πρέπει να ελεγχθεί από όλες τις αρχές για το ποιος είναι ο πραγματικός δικαιούχος της εταιρίας, υπό ποιο νομικό καθεστώς συνομολόγησε συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο, τι είναι αυτό που του παρέχει και ποιες είναι οι σχέσεις της με το πρωθυπουργικό περιβάλλον» τόνισε.

Ο Θανάσης Κουκάκης κατέληξε λέγοντας ότι «η δημοσιογραφική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Οι αποκαλύψεις θα είναι διαρκείς και δεν θα υπάρχει περιθώριο ελιγμού και υπεκφυγής. Τα πλήγματα που έχουν καταφέρει στο κράτος δικαίου είναι αλλεπάλληλα».

ΠΟΥ: Ένα σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών στη Γκάμπια

ΠΟΥ: Ένα σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών στη Γκάμπια

Οι θάνατοι δεκάδων παιδιών στη Γκάμπια από νεφρικές βλάβες ενδέχεται να συνδέονται με μολυσμένα σιρόπια…

Eξαρχεια: Φωτογραφίες από τον άγριο ξυλοδαρμό του πατέρα από τα ΜΑΤ μπροστά στο παιδί του

Eξαρχεια: Φωτογραφίες από τον άγριο ξυλοδαρμό του πατέρα από τα ΜΑΤ μπροστά στο παιδί του

Όπως φαίνεται στις εικόνες, ο άνδρας καταγγέλλει ότι δέχτηκε χτυπήματα από τους αστυνομικούς στο κεφάλι,…