Κούγιας για Λύτρα: Η παραδοχή της πράξης του έχει ανδρικά χαρακτηριστικά (video)

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν για ακόμα μία φορά ο γνωστός ποινικολόγος, που χαρακτήρισε την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον Απόστολο Λύτρα ως «υπερβολική».

κουγιας

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας μίλησε στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση του συναδέλφου Απόστολου Λύτρα, σχολιάζοντας αρχικά πώς «ήταν υποχρεωτικό να αφεθεί ελεύθερος», εξηγώντας πως πρόκειται για πλημμέλημα και όχι κακούργημα.

«Ήταν υπερβολική η δίωξη που του ασκήθηκε, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά, αποδέχθηκε την πράξη του», σχολίασε και τόνισε ότι, στην υπόθεση «αναδείχθηκαν δύο πολύ σοβαρά νομικά θέματα».

«Αυτά τα χτυπήματα δεν είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη, είναι πλημμέλημα, όχι κακούργημα», σημείωσε και είπε ότι, «αυτά τα χτυπήματα δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη είναι αυτά που του προκαλούν αναπηρία ή ακρωτηριασμό ή να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει το μέλος του το θύμα».

Και τόνισε πως, «έπρεπε να του επιβληθεί δίωξη για επικίνδυνη βλάβη και για ενδοοικογενειακή βία, τα οποία δεν δικαιολογούν προσωρινή κράτηση».

Εξήγησε επίσης ότι, αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν είναι ύποπτος τέλεσης της πράξης, ούτε ύποπτος φυγής.

«Κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντα», είπε αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό της συζύγου.

«Δεν είπε κανείς ποτέ ότι πρέπει να του δώσουμε βραβείο γι’ αυτό που έκανε, έχει καταστραφεί», έκρινε και παραδεχόμενος πως, «είναι 100% κακοποιητής» ο κ.Λύτρας, σημείωσε πως, «είναι εντελώς διαφορετικό να έχει διαπράξει πλημμέλημα και να τον κατηγορείς για κακούργημα», για να καταλήξει πως, «ασκούνται υπερβολικές ποινικές διώξεις».

«Είχε μια υπέροχη οικογένεια με δυο παιδάκια, ερωτεύτηκε την ασκούμενή του, διέλυσε την οικογένειά του, έχει υποστεί δυο εμφράγματα, όλη του η περιουσία έχει γραφτεί στη δεύτερη σύζυγό του…» είπε ακόμη ο γνωστός ποινικολόγος.

Πάτρα: Ο καύσωνας στράβωσε τις γραμμές του προαστιακού – Ποια δρομολόγια ακυρώνονται

Πάτρα 1

Πάτρα: Ο καύσωνας στράβωσε τις γραμμές του προαστιακού – Ποια δρομολόγια ακυρώνονται

Οι υψηλές θερμοκρασίες ήταν η αφορμή για να δούμε αυτές τις εικόνες στις σιδηροδρομικές γραμμές

Βραζιλία εναντίον Νετανιάχου: «Δεν μπορούμε να παραμένουμε σιωπηλοί μπροστά σ’ αυτή τη σφαγή χωρίς τέλος»

AP22304019993432

Βραζιλία εναντίον Νετανιάχου: «Δεν μπορούμε να παραμένουμε σιωπηλοί μπροστά σ’ αυτή τη σφαγή χωρίς τέλος»

"Είναι φρικτό το ότι συνεχίζεται η συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού", διαμηνύει ο Λουίς Ινάσιο…